TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM NON-STOP 90sVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7Play CrimeKanaalZMENT TVDOBBIT TVnjam!Play Sports Openvlaamsparlement.tvBBCFirstSTAR ChannelNPO 1NPO 2NPO 3
00:51 Nieuwsuur
De rol van IS bij de aanslag in Rusland * Het CDA-congres * Steeds meer kelders onder water.
«
»
05:30 Suhoor Stories
Een livestream van een radioprogramma met zeven Islamitische vrouwen. Tijdens de show komen actualiteiten, inspirerende verhalen, handige recepten en de laatste ogenblikken voor het vasten aanbreekt aan bod.
«
»
08:06 Petrus in het land
Het is feest in de protestantse kerk van Doorn: kinderen knutselen palmpasenstokken voor de optocht. Geknutseld wordt er ook in het repaircafé, waar afgedankte spullen een nieuw leven krijgen.
«
»
08:33 De verwondering
Als jonge dominee kreeg Marianne Vonkeman mystieke ervaringen, waarbij God haar naar eigen zeggen 'openbrak'. Liefde, vreugde maar ook pijn kwamen plotseling heviger binnen dan ooit. Ze besloot om iedere dag over deze ervaringen te schrijven.
«
»
09:03 Ik mis je
Maar tien dagen konden Brenda Rebergen en haar man van hun te vroeg geboren zoontje genieten. Hij ligt in de couveuse en alles lijkt goed te gaan, tot hij plotseling ziek wordt en toch nog overlijdt.
«
»
09:20 Bid, bedank, bewonder
Als boerenzoon opgroeien, het melkveebedrijf van je vader overnemen en na vele jaren durven toegeven dat dit leven niet gelukkig maakt. Sterker nog, het maakte Jan den Boer zwaar depressief. Hij vond zijn eigen weg en is nu pastoraal agrarisch coach.
«
»
09:45 Geloofsgesprek
Studenten Hilko en Ian waren al jong geïnteresseerd in het geloof en laten zich tijdens de Paaswake dopen en vormen. Wat beweegt je om katholiek te worden en hoe verandert het je leven?
«
»
09:55 Eucharistieviering
Rechtstreekse eucharistieviering op Palmzondag vanuit de St. Lambertusbasiliek te Hengelo. Celebrant: pastoor Jurgen Jansen.
«
»
11:03 Nederland zingt op zondag
Wat voor verwachtingen hadden de mensen in Jezus' tijd van Hem toen Hij op een ezel Jeruzalem inreed? Wat zijn de verwachtingen van Jezus in ons eigen leven? Ilse Visser deelt hier meer over.
«
»
11:28 Wilde Ganzen
Een groep boeren in Kenia is erg succesvol: de melkproductie stijgt en daarmee ook hun inkomen, maar ze kunnen de melk niet lang bewaren. Een koelinstallatie en nieuwe melkkannen zijn de oplossing.
«
»
11:30 Johannes Passion
In de Sint Maartenskerk in Tiel vertolken het Ars Musica Koor en Orkest onder leiding van Patrick van der Linden de Johannes Passion van Bach.
«
»
13:21 EO Metterdaad
De zevenjarige Grace uit Rwanda heeft langzaam staar ontwikkeld, waardoor ze bijna niets meer ziet. Zij is een van de vele patiënten die langskomt bij dokter Theophile, in een drukbezochte kliniek.
«
»
13:36 Fryslân Dok
Leeuwarder Kegelclub Acht om de Lange wordt honderd, tenminste, als ze het halen. Ze hebben nog negen leden en die zijn allemaal 70+'er. Kunnen ze blijven bestaan?
«
»
14:06 Nu te Zien!
Roelant Savery was dé schilder van de dodo, de legendarische uitgestorven vogel. Op de tentoonstelling over zijn werk in het Mauritshuis ontdekt Bart Rutten, directeur van Centraal Museum, dat hij over veel meer talenten beschikte.
«
»
14:18 Gort over de Grens
Via de Route Napoleon trekt Ilja door het hooggebergte. Bij een ruïne vindt hij de originele stoel waarop Napoleon de nacht heeft doorgebracht en leert hij via een familiegeheim hoe je de echte aioli de Provence moet maken.
«
»
15:06 Zin in morgen
In Amsterdam gaat Thomas op bezoek bij Ummi voor een bewegingssessie. In Almere hebben houthakkers een zinvolle besteding gevonden in houthakken. Ook bezoeken we de kleinste kapperszaak van Friesland.
«
»
15:35 Ongewoon Gewoon - Sheila Gogol
De Amsterdamse Sheila Gogol, de moeder van schrijver Robert Vuijsje, leidde een veelomvattend leven. Geboren in New York is ze via enkele omzwervingen in Nederland beland. Wat haar vooral kenmerkte, was een onvermoeibare inzet voor vrede.
«
»
16:25 Villa Ramadan
Te gast: Najib Ben Ayad, Jorney Hendriks, Yasmin Rustom, Dzenan Halilovic en Emin Batman.
«
»
16:55 Socutera
ZOA is er voor slachtoffers van oorlogen en rampen, die zoeken naar troost, een maaltijd en een veilige plek. ZOA biedt duurzame hulp, van noodhulp naar wederopbouw.
«
»
17:00 NOS Journaal 17.00 uur
Met het laatste nieuws en de weersverwachting.
«
»
17:09 Kruispunt
Jules de Corte zou deze week 100 zijn geworden. Hij groeide op in een katholiek internaat en werkte jaren als pianist en zanger voor de KRO-radio. Nog altijd spreekt zijn werk tot de verbeelding.
«
»
17:42 VPRO Boeken
Roelof ten Napel voert ons mee langs de twintigste eeuw van Parijs in 'Over het zwijgen'. Tim Overdiek gaat op zoek naar zijn vaders verhaal uit de Tweede Wereldoorlog in 'Zwijgende vaders'.
«
»
18:14 Podium Klassiek
Cellist Ivan Karizna speelt Kaddish van Maurice Ravel, het lijfstuk van zangeres Nora Fischer. Trompettist Maite Hontelé vertelt over de fanfare van haar jeugd. Trompettist Suzan Veneman speelt met een koperkwintet een ode aan de fanfare.
«
»
19:24 Groenteman op zondag
Diederik Ebbinge en Noortje Herlaar over 'Koningshuis the Musical'. Danny Vera in de rubriek 'Teenage Kicks'. Psychiater Glenn Helberg en muzikant Ray Fuego zijn de recensenten van dienst.
«
»
20:18 2Doc
Frans Bromet volgt scootchauffeurs in verschillende leeftijden over hun leven. Hij gaat met ze in gesprek over wat er is veranderd sinds ze een scootmobiel hebben, over hoe hun levensruimte is toegenomen en over de beperkingen van het voertuig.
«
»
21:09 Metropolis
Het klassieke beeld van het gezin blijkt ouderwets. De Keniase Peter is gelukkig getrouwd met zijn 8 vrouwen, en transman Thiago wil zijn transitie weer oppakken nu hij bevallen is van zijn dochter.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
22:09 Frontlinie
Bram Vermeulen reist naar de grens van Azië en Europa. Hij gaat op zoek naar een alternatief voor Russisch olie en gas. Is Azerbeidzjan een redelijke vervanger? Azerbeidzjan is eveneens een dictatuur waar politiek activisme verboden is.
«
»
22:46 Argos
Sinds 2012 zijn tolken in de jeugdzorg afgeschaft, wat in de praktijk zorgt voor gevaarlijke situaties, zo signaleren hulpverleners. Zij waarschuwen voor onder andere gevaarlijke spraakverwarring en verkeerde diagnoses.
«
»
23:09 De Sociëteit
Inclusieve talkshow waarin met open blik de actualiteit op politiek, maatschappelijk en cultureel gebied wordt doorgenomen.
«
»
23:56 Adieu God?
Voor voormalig Opzij-hoofdredacteur Cisca Dresselhuys is het geloof van haar jeugd verbonden met haar vader, die dominee was. Ze heeft nooit radicaal gebroken met het geloof, het is langzaam weggeëbd.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Ontdek de programma's van vandaag in onze tv-gids.

Dossiers