TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM NON-STOP 90sVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7Play CrimeKanaalZMENT TVDOBBIT TVnjam!Play Sports Openvlaamsparlement.tvBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
02:18 De Nachtzoen
Rennen en vliegen als een superheld was de standaard modus van Suzan Doodeman, en het was meer dan goed voor haar was. Een pot chocopasta bracht haar tot nieuwe inzichten.
«
»
02:33 Nieuwsuur
In Den Haag staan twaalf verdachten terecht voor geweld tegen de politie tijdens een Eritrees festival op 17 februari. De onderzoeksgroep van de NOS en Nieuwsuur heeft onderzocht wat de achtergrond is van de spanningen binnen de Eritrese gemeenschap.
«
»
03:21 Nieuwsuur
In Den Haag staan twaalf verdachten terecht voor geweld tegen de politie tijdens een Eritrees festival op 17 februari. De onderzoeksgroep van de NOS en Nieuwsuur heeft onderzocht wat de achtergrond is van de spanningen binnen de Eritrese gemeenschap.
«
»
08:10 Vroege Vogels
Precies op de grens tussen Utrecht en Gelderland loopt de eeuwenoude Diefdijk, omringd door fruitbomen met prachtige bloesem die de lente met zich meebrengt. Menno Bentveld bezoekt dit historische cultuurlandschap aan de rand van de Betuwe.
«
»
08:57 Het geheim van de meester
Vincent van Gogh schilderde De Amandelbloesem als kraamcadeau voor zijn neefje. Joris Dik en Thijs Hagendijk zoeken de juiste pigmenten. Michel van de Laar ontdekt de invloed van Japanse prentkunst.
«
»
09:46 Jekels Jacht
Diederik Jekel stapt in de voetsporen van Caroline Bleeker, een vergeten held uit de Nederlandse wetenschap. Zij maakte de fasecontrastmicroscoop. Dit apparaat maakte bijvoorbeeld ivf mogelijk.
«
»
10:33 Podium Klassiek
Presentator en programmamaker Thomas Vanderveken vertelt over het Belgische muziekleven. De Hoge Tafel: violist Emma van der Schalie over de trots van België: de prestigieuze Koningin Elisabethwedstrijd. We horen celliste Stéphanie Huang.
«
»
11:44 Kind van het Toeslagenschandaal
Portret van een van de kinderen van het toeslagenschandaal. De korte documentaire belicht zijn pijnlijke herinneringen en zoektocht naar herstel. Lukt het Jaïr om zijn verleden achter zich te laten?
«
»
12:17 Tot het Einde
Dineke is druk bezig met het regelen van de laatste dingen, maar vrijwilliger Lex twijfelt hoe zeker ze van haar euthanasie is. Will moet weer naar het ziekenhuis en is bang voor slecht nieuws.
«
»
13:00 NOS Journaal
Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting voor de avond en komende dagen.
«
»
13:13 2 voor 12
Kennisquiz waarin twee duo's twaalf vragen voorgeschoteld krijgen. De quizvragen gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen en de antwoorden geven een sleutel tot het vormen van een twaalfletterwoord dat uiteindelijk de oplossing is van de quiz.
«
»
13:56 Meldpunt
Sommige mensen met kanker nemen dagelijks een druppeltje THC-wietolie om kanker te bestrijden. Maar helpt het ook echt tegen kanker? En MAX Ombudsman komt terug op pensioentekort oud-PTT'ers.
«
»
14:29 Dwars door de Lage landen
Op zijn voettocht doorkruist Arnout het hart van het oude, rijke Holland. In Muiden passeert hij het prachtige kasteel van graaf Floris V. In Woerden duikt Arnout in de kaastradities van de stad.
«
»
15:24 Nu te Zien!
Voor de tentoonstelling in Kasteel Het Nijenhuis heeft kunstenaar Maria Roosen 22 andere kunstenaars uitgenodigd om op haar eigen werk en de historische context van het kasteel te reageren. Paulo Martina bekijkt dit gesamtkunstwerk.
«
»
15:31 Fryslân Dok
Hoe ziet de toekomst van het vervoer naar Ameland eruit? Het aantal passagiers neemt toe, de staat van de natuur gaat achteruit. En ook de dichtslibbende vaargeul is een probleem.
«
»
16:05 Kruispunt
Ze had een topbaan in het bedrijfsleven, maar vond een nieuwe passie. Na een carrière als investeringsbankier zet Dominique Nientker zich nu in voor mensen zonder verblijfspapieren.
«
»
16:29 De verwondering
Theatermaker Alexandra Broeder maakt zich zorgen over de toenemende psychische klachten onder jongeren. Ze gelooft dat rituelen kunnen helpen. Daarom organiseerde ze een rituele wandeling voor jongeren van theater naar kerk.
«
»
17:00 NOS Journaal 17.00 uur
Met het laatste nieuws en de weersverwachting.
«
»
17:09 Petrus in het land
Bij de Franse oecumenische kloostergemeenschap Taizé verblijven Nederlandse jongeren voor kortere of langere tijd. We zien Jobke en Bobbi. Wat vinden ze in Taizé en wat nemen ze mee terug naar huis?
«
»
17:29 De Verandering
De ouders van de hoogbegaafde Jolanda Doornbos zijn verstandelijk beperkt en weten niet hoe ze voor haar moeten zorgen. Het is de vraag of het na zo'n jeugd nog mogelijk is om een normaal leven op te bouwen.
«
»
17:49 Nederland Zingt
Pinksteren staat in het teken van Gods Heilige Geest die kwam om ons tot Helper te zijn. We zingen liederen als Laat de vlam weer branden en De wind steekt op van Sela. Gods Geest leert ons geloven en daarover zingen we.
«
»
18:15 EO Metterdaad
De Bulgaarse nichtjes Bogomila (22) en Bojana (23) werden allebei geboren in een arme Romawijk van een klein dorp. Toch zijn hun levens compleet verschillend. Bojana is moeder van vier kinderen, Bogomila studeert sociologie.
«
»
18:26 Ik mis je
Bettine van Delden verloor haar lieve, grappige broertje door suïcide. Een grote klap voor haar en voor iedereen die om hem heen stond. Nu ze terugkijkt, koestert ze de momenten die ze hadden en weet ze dat het goed zat tussen hen.
«
»
18:49 Zin in morgen
Sosha heeft al een dagelijkse routine waarbij ze koud afdoucht. De volgende stap is om een ijsbad te nemen. Ze gaat aan de slag bij trainer Rein Sarink. In Ilpendam gaan we langs bij Vera. Zij is pontwacht op de pont tussen Ilpendam en Landsmeer.
«
»
19:22 Paramaribo Pepers
Voordat Noni met kapitein Strijder op pad gaat, wordt ze met een paar druppels whisky gezegend. Kokkin Alma maakt het eten klaar: pindarijst met hertenvlees en bakbanaan. Tijdens de werkzaamheden vertelt Strijder hoe je kapitein kunt worden.
«
»
20:00 Blauw Bloed
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima waren op streekbezoek in het noorden. Ze bezochten de streek Het Hogeland, in het noorden van Groningen. Verder aandacht voor het staatsbezoek van Denemarken aan Noorwegen.
«
»
20:34 In de voetsporen van de Jaren 70
Met de Dolle Mina's uit Den Bosch blikt Philip Freriks terug op een wilde tijd. Homo's en lesbo's komen uit de kast om te strijden voor acceptatie. Philip staat met de strijders van toen weer voor de deur van bisschop Gijssen.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Manschappentekort aan het Oekraïense front * Registratie arbeidsmigranten.
«
»
22:00 Stand van Nederland: Generatie Next
Het huisartsentekort loopt alleen maar op, vooral buiten de Randstad. Al zijn er steeds meer creatieve oplossingen vanuit de branche zelf. Tanja Kok komt zelfs een heuse huisartsenmakelaar tegen.
«
»
22:29 Silent Witness
Vooruitstrevende bestuurders die grote plannen hebben voor de toekomst van hun stadje komen in conflict met milieuactivisten. Wanneer een trein wordt gesaboteerd en de burgemeester daarbij omkomt, valt de verdenking op de activisten.
«
»
23:21 Silent Witness
Het Lyell-team keert terug naar de plaats delict, waar op dat moment nog iemand gevaar loopt. Familiebanden worden op de proef gesteld wanneer duidelijk wordt welke duistere geheimen tot het instorten van de tunnel leidden.
«
»
00:13 De Nachtzoen
Zingen doe je als je blij bent en in tijden van verdriet. Dat is het motto van podcastmaker Nicole de Jong. Dat leidde tot een kostbaar moment aan het sterfbed van haar vader.
«
»
00:28 Nieuwsuur
Manschappentekort aan het Oekraïense front * Registratie arbeidsmigranten.
«
»
01:06 Nieuwsuur
Manschappentekort aan het Oekraïense front * Registratie arbeidsmigranten.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VRT CANVAS logo

Bij de landing in Normandië op D-day komt de Amerikaanse soldaat Sean Ryan om het leven. Als blijkt dat twee broers van hem ook sneuvelden in de oorlog, besluit de top van het Amerikaanse leger om de laatst overgebleven broer van het gezin naar huis te sturen. Probleem is dat James Ryan met de paratroopers van de 101ste Airborne Division ergens in Frankrijk is gedropt en men geen idee heeft waar hij zich bevindt. Kapitein Miller en zijn team krijgen de opdracht om soldaat Ryan achter de vijandelijke linies op te sporen en veilig naar huis te brengen.

'Saving Private Ryan', vrijdag 14 juni om 21.30 uur op VRT CANVAS.

Dossiers