VT4 brengt Superprestige tot en met 2012

vrijdag 28 december 2007

SBS Belgium zal ook de volgende jaren zwaar investeren in het veldrijden. Het contract met de organisatoren van de Nissan Superprestige werd zopas met drie jaar verlengd. Ook in de veldritseizoenen 2008-2009, 2009-2010, 2011-2012 zal de kijker dus op VT4 kunnen afstemmen om de superprestigewedstrijden te volgen.

B


ovendien heeft VT4 ook nog een optie op een vierde jaar Superprestige waardoor VT4 hoogstwaarschijnlijk tot en met 2012 aanwezig zal blijven in het veldrijden. Dat is een bewuste keuze.  

Gedelegeerd bestuurder Ricus Jansegers: "De kijkcijfers van het veldrijden blijven stijgen. Gemiddeld haalden de voorbije 4 Superprestige wedstrijden bijna 400.000 kijkers. Tijdens sommige Superprestige veldritten worden zelfs pieken van bijna 600.000 kijkers gehaald. Bovendien blijkt ook niet langer enkel een ouder publiek geďnteresseerd in het veldrijden. Ook meer en meer 15-44 jarigen zien op zondagmiddag maar wat graag onze Vlaamse helden door het slijk ploeteren. VT4 haalde de voorbije wedstrijden een gemiddeld marktaandeel van 32 % op 15-44-jarigen. Voor een commerciële zender is dat goed nieuws, want dat is ook net de groep mensen waar de adverteerder graag op mikt. Ook vrouwen blijken trouwens meer en meer naar het veldrijden te kijken : 1/3 van de kijkers zijn vrouwen." 

Ook de organisatoren van de Superprestige zijn gelukkig met de contractverlenging die ze hebben afgesloten met VT4. Voorzitter Etienne Gevaert : 'We hebben de voorbije maanden altijd heel goed samengewerkt met de mensen van VT4. We merkten vanaf de eerste dag dat VT4 er echt 'zin' in had om van dit veldrit verhaal een feest te maken. Zowel met de directie van VT4 als met de mensen op het terrein is er een heel goed contact en we zien dan ook graag die opgebouwde vertrouwensrelatie bevestigd in een 3-jarig contract. VT4 heeft immers niet alleen camera's, maar ook een aantal nieuwe ideeën meegebracht naar het veldrijden. Zo zorgt VT4 voor elke Vlaamse wedstrijd voor een groot scherm waarop de cross kan gevolgd worden door de toeschouwers en zullen we dit jaar ook een echte avondcross organiseren in Diegem. Zowel het publiek als onze sponsors waarderen deze extra inspanningen enorm. Het 3-jarig contract bezorgt ons de nodige zekerheid en stabiliteit om ook in de toekomst de beste renners te engageren. Het wekt ook vertrouwen toe naar onze sponsors. Zo heeft één van onze hoofdsponsors NISSAN ook het contract met drie jaar verlengd toen ze hoorden dat de NISSAN Superprestige dezelfde periode live op het scherm komt.'  

VT4 heeft immers stilaan een traditie opgebouwd in het veldrijden. Eerst was er de docusoap Wellens en Wee. 3 seizoenen lang kampeerden de VT4 camera's in het Fidea-kamp. Live-verslaggeving bleef toen achterwege. Sinds oktober 2007 heeft VT4 ook de uitzendrechten op de Superprestige overgenomen. Met succes.

Op zondag 30 december brengt VT4 ook voor het eerst een avondcross (start om 17u) in complete duisternis live op de buis. Dat is een primeur in Vlaanderen. Bij de verslaggeving van deze wedstrijd wordt zwaar geďnvesteerd om het parcours volledig te verlichten. Veertien camera's en een crew van 80 medewerkers leiden de opnames in goede banen. Om de veiligheid van de renners te garanderen en om een visueel klaar verslag te maken zijn geen middelen gespaard. VT4-Chef Sport Chris Mannaerts: "We zijn op zoek gegaan naar het beste van het beste en zijn terechtgekomen bij een firma uit Luik die al een verlicht golftornooi op haar palmares staan heeft. Liefst 46 palen van acht meter hoog planten die mensen in Diegem in. Voeg er zes verlichte ballons aan toe en het moet in Diegem ongeveer zo licht worden als overdag."

Nieuw in het parcours is de extra zandbak van 300 meter, die de wedstrijd ongetwijfeld zwaarder maakt. Diegem kan het Monaco van het veldrijden genoemd worden. Het parcours loopt door het centrum van Diegem en nergens is zo veel asfalt terug te vinden op een omloop. Met 900 meter asfalt, 1000 meter veld, 500 meter verharde paden en 200 meter bos garandeert dit snelle parcours een spannende strijd.

Nys behaalde in het Nederlandse Veghel zijn vierde overwinning dit seizoen in de Superprestige, of de 43e in totaal in dit regelmatigheidscriterium. Deze overwinning was zeer nipt, want pas op de laatste beklimming kon hij zijn rivaal Niels Albert, die eerder ook al de Superprestige in Gieten won, afschudden en zijn overwinning veilig stellen. In het klassement leidt Nys nu met tien punten voorsprong op Wellens en twintig punten op Zdenek Stybar. De Tsjech ziet zijn derde plaats in gevaar komen want Niels Albert die nota bene de wedstrijd in Hamme-Zogge gemist heeft, is genaderd tot op vier punten.

Persbericht SBS Belgium
http://www.vt4.be
Meer artikels over VIER

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Terwijl de strandredders de drukte in en rond het water in goede banen proberen te leiden, krijgen ze te maken met een man die van de golfbreker is gevallen en niet meer kan opstaan. Inspecteurs Thomas en Marco van de lokale politie in Oostende krijgen een oproep voor een vechtpartij, maar raken niet meteen ter plaatse. De vrijwilligers van de Blankenbergse zeereddingsdienst krijgen melding van een zeiljacht met een afgebroken mast. Er is een gezin aan boord. Hoe sneller ze ter plaatse zijn, hoe beter. Maar de zware zee maakt de reddingsoperatie er niet makkelijker op.

'De Kust is Veilig', om 21.30 uur op VIER.

Dossiers