Maandag in 'Topdokters': Professor Decaestecker

zondag 10 februari 2019
Foto: VIER - © SBS Belgium 2019

In UZ Gent begint de 38-jarige roboturoloog Karel Decaestecker morgen aan zijn eerste werkdag als 'professor' Decaestecker in de derde aflevering van 'Topdokters'.

Hij is gespecialiseerd in het behandelen van nier- en blaastumoren met robotchirurgie. Vandaag ziet hij een man met blaaskanker. Tijdens een lange en complexe robotoperatie zal hij uit een stuk dunne darm een vervangblaas maken.


Voor prof. Decaestecker was het niet evident om chirurg te worden: 'Mijn ouders waren getuigen van Jehova en ze wilden mijn studies niet ondersteunen. Ze wilden liever dat ik een simpele job zou doen om zoveel mogelijk tijd te kunnen besteden aan het verkondigen van dat geloof, maar ik las liever mijn wiskundeboeken dan de Bijbel.'

Prof. Gewillig - 'Tijdens een katheterisatie kan altijd alles foutlopen, inclusief doodgaan.'

Professor Marc Gewillig is een wereldautoriteit in de kindercardiologie. In het UZ Leuven behandelt hij baby’s en kinderen met complexe aangeboren hartafwijkingen. Hij volgt een peuter op met een vernauwing van de longslagader. Prof. Gewillig zal via een delicate ingreep langs de lies de ader proberen te verbreden.

Prof. Swennen - 'Ik denk dat ik soms tot op het maniakale af perfectionistisch ben.'

Prof. Gwen Swennen is een gerenommeerd aangezichtschriurg. Hij kreeg zijn opleiding in Duitsland en werkt nu in het AZ Sint-Jan in Brugge. Hij ziet een jongeman, die een stukje glas in het gezicht kreeg. Prof. Swennen gebruikt een chirurgisch navigatiesysteem om de moeilijk te vinden glasscherf op te sporen en te verwijderen.

'Topdokters', maandag 11 februari om 20.35 uur op VIER.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Charlie, een Aboriginal van de Yolngu-stam, leeft in het noorden van Australi. De regering heeft de meeste families daar in Arnhemland gehuisvest, maar Charlie woont er alleen in zijn 'humpy', een hutje van roestige golfplaten. Wanneer blijkt dat de culturele tradities van zijn gemeenschap alsmaar meer aan banden worden gelegd door de regering, onderneemt Charlie een eenzame reis naar de Outback, in de hoop daar terug aan te knopen met zijn traditionele manier van leven.

'Charlie's Country', om 22.35 uur op Canvas.

Dossiers