TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM NON-STOP 90sVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7Play CrimeKanaalZMENT TVDOBBIT TVnjam!Play Sports Openvlaamsparlement.tvBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
02:00 Nieuwsuur
Dodelijke drugs boeken terreinwinst. Dit jaar werden voor het eerst nitazenen aangetroffen in Nederland, een middel dat nog dodelijker is dan fentanyl. Nieuwe politicus populair in Oost-Duitsland. Namibië wil olifanten doden tegen voedseltekort.
«
»
02:35 Nieuwsuur
Dodelijke drugs boeken terreinwinst. Dit jaar werden voor het eerst nitazenen aangetroffen in Nederland, een middel dat nog dodelijker is dan fentanyl. Nieuwe politicus populair in Oost-Duitsland. Namibië wil olifanten doden tegen voedseltekort.
«
»
08:00 Nederland op film
De manier waarop we met onze gezondheid bezig zijn, is volledig veranderd in een eeuw tijd. Sporten en gezond eten, aan het begin van het filmtijdperk waren dat geen zaken waar gewone mensen zich mee bezig hielden. Overleven, dat had de prioriteit.
«
»
08:40 Groenteman op zondag
Actrice en zangeres Sarah Janneh is te gast. Vanuit de Garenspinnerij in Gouda nodigt Sarah samen met Gijs haar favoriete cultuurmakers uit. Er zijn gesprekken met onder meer acteur Maarten Heijmans en muziek van Kiki van Deursen en Django Wagner.
«
»
09:40 Droomdorp
Hoewel er op de kale poldergrond in Almere nog niets te zien is, weten initiatiefnemers Sant en Solange veel bewoners enthousiast te krijgen om in te stappen in de ontwikkeling van het nieuwe dorp.
«
»
10:30 Podium Klassiek Masterclass
Violist Daniel Rowland geeft een masterclass aan violist Adinda van Delft (15), met als pianist Natasja Douma, het Viride Kwartet en violist Valentine Blangé, met als pianist Michel Xie.
«
»
11:40 Free Spirits
Betina Habjanic (Slovenië) probeert te laten zien wat vaak verborgen blijft, namelijk het slachten van dieren. Verpleegster en stand-upcomedian Khadija Sabriye (Nederland) mag als islamitische vrouw niet over seks praten, maar doet dat juist graag.
«
»
12:10 Jezus van Nazareth naar alle windstreken
Kefah stuit in zijn zoektocht naar de geschiedenis van Finland op een verrassende en onbekende heilige: Hendrik van Uppsala, een bisschop die de Finnen in de 12e eeuw kerstende.
«
»
13:00 NOS Journaal
Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting voor de avond en komende dagen.
«
»
13:10 Verhalen uit de Rif
Na de zomer stroomt de Rif weer leeg. Samira gaat op zoek naar de mensen die ervoor kiezen om in de Rif te blijven en een toekomst te bouwen. Ze ontmoet, naast de Riffijnse komiek Bouziane, vrouwen die hun eigen pad volgen.
«
»
14:05 Meldpunt
Sommige mensen met kanker nemen dagelijks een druppeltje THC-wietolie om kanker te bestrijden. Maar helpt het ook echt tegen kanker? En MAX Ombudsman komt terug op pensioentekort oud-PTT'ers.
«
»
14:35 Roosen & Borst
Nu Chrisje's euthanasie aanstaande is, blijkt hoe belangrijk laatste woorden zijn. Is alles gezegd, vraagt Hugo, kan ze nu rustig sterven? En vinden Suzanne en Roel de juiste woorden?
«
»
15:30 Fryslân Dok
Taeke Triemstra kaatst al zijn hele leven. Hij is de succesvolste kaatser in de geschiedenis en won alles wat er te winnen viel. Klopt het dat succes voortkomt uit bescheidenheid?
«
»
16:05 Kloostergasten
Presentatrice Astrid Joosten is drie dagen te gast bij de zusters Norbertinessen van priorij Sint-Catharinadal. Na een katholieke jeugd zei ze de kerk vaarwel. Ze is benieuwd hoe de zusters hun leven aan God wijden.
«
»
16:30 De verwondering
Zangeres Karima el Fillali keerde zich lange tijd af van haar islamitische wortels, tot ze ontdekte dat ze onlosmakelijk deel van haar uitmaken. Nu zingt ze Arabische mystieke liederen.
«
»
17:00 NOS Journaal 17.00 uur
Met het laatste nieuws en de weersverwachting.
«
»
17:10 Petrus in het land
De hervormde kerk in Woudenberg groeit zo hard dat er een nieuwe kerk in aanbouw is. Aan de ouders van de groeiende aanwas wordt gedacht met kraamcatering: drie maaltijden die de kerk aanbiedt.
«
»
17:30 Soep, Sores en Soelaas
Bert hoort van medewerker Frans van de problematiek tussen de buurt en de bewoners van het Leger des Heils. Na een aantal aanvaringen doet Bert een ultieme poging tot verzoening.
«
»
18:05 Nederland Zingt
Samenzang vanuit de St. Janskerk te Schiedam. Zangeres Delise en koor Charis geven acte de présence.
«
»
18:30 EO Metterdaad
Safira is in haar jeugd seksueel misbruikt en werd door haar man mishandeld. Via de kerk kwam ze bij het opvanghuis van Gloria terecht. Inmiddels woont ze hier twee jaar en krijgt psychische hulp.
«
»
18:45 Zin in morgen
Sosha fietst met Sanne langs bijzondere plekken in Groningen, Sien uit Antwerpen vindt rust van het leven in de natuur en Ahmed woont bij Luuk en Gerard.
«
»
19:15 Het echte leven van de Britse adel
Lord en Lady Fitzalan-Howard krijgen de verrassing van hun leven wanneer ze prins Charles ontmoeten. Alexandra Sitwell viert samen met de aristocraten uit de serie het einde van de verbouwing.
«
»
20:05 Rail Away
Isle of Wight, een eiland onder de zuidkust van Groot-Brittannië. The Isle of Wight Steam Railway is een aantal keer uitgeroepen tot Nostalgische Spoorlijn van het Jaar.
«
»
20:40 Het Nieuwe Land
Huub Stapel reist samen met schrijver Eva Vriend af naar de plek waar het ooit allemaal begon: de proefpolder Andijk. In de Wieringermeerpolder ontmoet hij de zonen van twee polderpioniers.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
22:10 Ondergrondse Sporen
Wat is vrijheid als er zoveel zwarte mensen, vaak decennialang, gevangen zitten? Martijn en Finbarr gaan door de moerassen van Louisiana, ontmoeten Mardi Gras Indians en bezoeken Angola Prison.
«
»
23:00 The Reunion
Francis wordt uit zijn huis ontvoerd door een gemaskerd persoon. Fanny bekent aan Thomas dat ze Vinca's medeplichtige was. Ze vroeg hem om foto's van haar en Richard te maken om hem te chanteren.
«
»
23:50 The Reunion
Het geheim is nu te zwaar voor Thomas en Maxime om te dragen. Ze bekennen aan Annabelle dat ze een onschuldige man hebben vermoord. Annabelle, stoïcijns, antwoordt dat ze het al wist en vraagt hen om deze affaire nooit meer ter sprake te brengen.
«
»
00:35 De Nachtzoen
Als politieagent is het niet gezond om altijd de superheld te willen zijn, meent Diederik de Geus. Achter elk masker en onder elke superheldencape gaat een klein kind schuil dat iets anders nodig heeft dan enkel applaus en succes.
«
»
00:50 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
01:30 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Play6 logo

De mensheid maakt zich zorgen over het buitensporige gedrag van Superman, die een ravage heeft aangericht in Metropolis. Het baart ook de bevolking van Gotham City zorgen en zorgt ervoor dat Batman poolshoogte komt nemen in Metropolis. De twee superhelden raken verwikkeld in een heftige strijd. Al snel dreigt er opnieuw een dag des onheils, veroorzaakt door de schurk Lex Luthor. Batman en Superman zullen hun meningsverschillen aan de kant moeten zetten om een nieuwe ramp te voorkomen.

'Batman v Superman: Dawn of Justice', film uit 2016 met oa. Henry Cavill en Ben Affleck, om 22.45 uur op Play6.

Dossiers