TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM NON-STOP 90sVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7Play CrimeKanaalZMENT TVDOBBIT TVnjam!Play Sports Openvlaamsparlement.tvBBCFirstSTAR ChannelNPO 1NPO 2NPO 3
05:30 Suhoor Stories
Een livestream van een radioprogramma met zeven Islamitische vrouwen. Tijdens de show komen actualiteiten, inspirerende verhalen, handige recepten en de laatste ogenblikken voor het vasten aanbreekt aan bod.
«
»
08:08 Petrus in het land
'Pasen is kracht van boven ontvangen om op te staan', aldus dominee Jasper van Schaik van de Bethelgemeente in Zeist. De leden van deze kerk staan op voor anderen, in de kerk maar ook daarbuiten.
«
»
08:35 De verwondering
Kees van Ekris is op deze paasmorgen te gast in de boshut. Van Ekris is sinds vorig jaar de Theoloog des Vaderlands. Hij verwondert zich ieder jaar weer over de kracht van het paasfeest.
«
»
09:05 Ik mis je
Gideon was een levenslustige jongen van 19 jaar. Hij overlijdt door een ongeluk op Kreta. Zijn ouders André en Arenda van Buuren gaan door een diepe rouwperiode. Ze vinden steun bij God en bij elkaar.
«
»
09:22 Nederland zingt op zondag
We mogen niet alleen geloven dat Jezus is opgestaan, we mogen ook weten dat Zijn opstanding van grote betekenis is voor het leven van nu. Voorganger Jurjen ten Brinke vertelt hierover.
«
»
09:47 Wilde Ganzen
Om problemen als seksueel misbruik, alcoholisme en vroegtijdig stoppen met school aan te pakken, is het plan een gemeenschapscentrum te bouwen, een veilige plek voor straatkinderen.
«
»
09:50 Eucharistieviering/Eurovisie
Eucharistieviering op het Hoogfeest van Pasen vanaf het Sint Pietersplein te Rome. Hoofdcelebrant: paus Franciscus.
«
»
11:30 Bloemen voor de paus
Het is Pasen en zoals ieder jaar wordt het Sint-Pietersplein in Rome opgevrolijkt door een zee van Nederlandse bloemen. Wat voorafgaat aan die symbolische bloemenpracht is een hele operatie.
«
»
11:55 Urbi et orbi
Paus Franciscus spreekt op Eerste Paasdag de pauselijke zegen uit over de stad Rome en de wereld. Het Latijnse 'urbi et orbi' betekent 'aan stad en wereld' en wordt door de paus uitgesproken vanaf de Sint-Pietersbasiliek in Rome.
«
»
12:25 Pasen in Rome
Compilatie van openhartige gesprekken die Wilfred Kemp afgelopen jaren in Rome voerde met o.a. sopraan Francis van Broekhuizen, Catharine Keyl, schrijfster Esther Gerritsen en pianist Mike Boddé.
«
»
12:58 EO BEAM Kerkdienst
Wilke Stuij legt uit waarom het belangrijk is om moedig te zijn, ook als dat heel eng lijkt. Ze vertelt daarbij een persoonlijk verhaal. Gerben van den Dool praat met haar door. Met muziek van de BEAM Worshipband.
«
»
13:25 EO Metterdaad
Programma waarin aandacht gevraagd wordt voor hulpverleningsprojecten. Er worden al tientallen projecten wereldwijd gefinancierd.
«
»
13:32 Fryslân Dok
In 2013 werd metaallverwerkeringsbedrijf Prins Dokkum overgenomen door een buitenlandse investeerder, het personeel stond op straat. Hoe kijken we hier tien jaar later op terug?
«
»
14:05 Gort over de Grens
Ilja schommelt per huifkar door het laagland, dwaalt door het leefgebied van de dinosauriërs en is er getuige van hoe drie oersterke paarden een reuzenboom uit het bos sleuren. Samen met een bomenknuffelaarster verklaart hij de liefde aan een eik.
«
»
14:53 Zin in morgen
Op het strand in Overveen gaat Kim-Lian 5Ritmes dansen. In de Martinikerk in Groningen bezoeken we jonge kunstschilder Egbert Modderman. Ook maken we een wandeling met Nikki en haar twee kippen.
«
»
15:23 Trump en de Joden
In aanloop naar de midterm-verkiezingen op 8 november schetst Gideon Levy een beeld van de Joodse gemeenschap in Amerika. Welke invloed hebben Trumps extreme uitlatingen en politieke besluiten op radicalisering binnen de Joodse gemeenschap?
«
»
16:21 Villa Ramadan
Te gast: Mahi Khalesi, Zainal Umarella, Hamza Karimi, Fatima Khanfour en Joenis Jansen.
«
»
16:54 Socutera
Socutera brengt goede doelen in beeld. Dit keer: Fonds Gehandicaptensport, Ronald McDonald Kinderfonds, Plan International Nederland.
«
»
17:00 NOS Journaal 17.00 uur
Met het laatste nieuws en de weersverwachting.
«
»
17:10 Kruispunt
Het is Pasen en zoals ieder jaar wordt het Sint-Pietersplein in Rome opgevrolijkt door een zee van Nederlandse bloemen. Wat voorafgaat aan die symbolische bloemenpracht is een hele operatie.
«
»
17:41 VPRO Boeken
Manik Sarkar debuteert met zijn roman 'Ossenkop', over een slagerszoon die zo geobsedeerd is door vlees dat hij al het andere uit het oog verliest. En in het boek 'Om en nabij' beschrijft Yolanda Entius de huizen waar ze heeft gewoond.
«
»
18:15 Podium Klassiek
Klarinettist Kinan Azmeh, trompettist Eric Vloeimans en pianist Jeroen van Vliet verkennen de raakvlakken tussen oosterse en westerse muziek. Oedspeler Jawa Manla bespreekt de bijzondere band tussen muziekdocent en leerling.
«
»
19:22 Groenteman op zondag
Een interview met tweelingzussen en actrices Jip en Imke Smit. Brigitte Kaandorp in de rubriek Teenage Kicks. Merel en Kirsten Westrik zijn de recensenten van dienst.
«
»
20:18 God, Jesus, Trump!
President Joe Biden wil de kolenmijnen sluiten, wat tot meer armoede zal leiden. Donald Trump snapt de mijnwerkers in West Virginia wel. Veel mensen daar hopen dan ook dat hij opnieuw president wordt.
«
»
21:09 Metropolis
Muziek is een universele manier van uitdrukken. In een jeugdgevangenis wordt Romamuziek gebruikt om de kans op recidive te verlagen en inheemse jongeren voelen zich gezien door de muziek van Lenin.
«
»
21:30 NOS Journaal
Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting voor de avond en komende dagen.
«
»
21:47 Wat is ..
Vanuit een gezellige huiskamer praat presentator Mirjam Bouwman met gasten Desray, Remco de Zwart, Boer Bart en Erna Wien over hun paastradities. Hoe vieren ze deze dagen en wat vieren ze eigenlijk?
«
»
22:24 Pasen onder vuur
Arjan Lock reist af naar Israëlische en Palestijnse gebieden. Hij gaat op zoek naar verhalen van hoop en verbinding, in tijden van oorlog. Arjan ontmoet daar Yonatan, Noha, Zakaria en Rami.
«
»
22:57 De Sociëteit
Inclusieve talkshow waarin met open blik de actualiteit op politiek, maatschappelijk en cultureel gebied wordt doorgenomen.
«
»
23:44 Adieu God?
Zonder mensen zou God nooit bestaan en daarom heeft Hij ze geschapen. Met deze paradoxale zin vat cabaretier Jan Beuving samen hoe hij over God denkt. Beuving voelde nooit de behoefte om afscheid te nemen van de kerk en het geloof.
«
»
00:15 Buitenhof
Discussieprogramma met vooraanstaande opiniemakers en politici die allerlei actuele thema's bespreken.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Goeiemorgen Morgen!' (Radio2)

De Ziggo Dome vormt het decor voor een gigantisch muzikaal spektakel met talloze oud-deelnemers aan het Eurovisiesongfestival. In deze aflevering: Mäns Zelmerlöw - 'Heroes', Bobbysocks - 'La det swinge', Rosa Linn - 'Snap', Cornelia Jacobs - 'Hold Me Closer', Ruslana - 'Wild Dances', Edsilia Rombley - 'Hemel en aarde', Gjon's Tears - 'Tout L'univers', The Roop - 'Discotheque', Alessandra - 'Queen of Kings' en Charlotte Perrelli - 'Take Me to Your Heaven'.

'Het Grote Songfestivalfeest', om 21.45 uur op VRT 1.

Dossiers