TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM NON-STOP 90sVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7Play CrimeKanaalZMENT TVDOBBIT TVnjam!Play Sports Openvlaamsparlement.tvBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
08:07 Vroege Vogels
Grutto's, tureluurs, roerdompen, rietgorzen en blauwborsten voelen zich thuis in de Natte As van Friesland, een lange strook van drassige natuur die het Lauwersmeer met de Alde Feanen verbindt.
«
»
08:55 Volle Zalen
Cornald Maas ontmoet Sven Ratzke in Berlijn, waar ze op een onopvallende begraafplaats bij het graf van Marlene Dietrich staan. Het gesprek spitst zich toe op haar rol in de Tweede Wereldoorlog.
«
»
09:44 Jekels Jacht
Diederik Jekel gaat 100 jaar terug in de tijd. Hij brengt een ode aan Hanso Idzerda, die als eerste Nederlander een radio-uitzending maakte. En die uitzending, met alle techniek die daarbij hoort, gaat Jekel opnieuw maken.
«
»
10:33 Podium Klassiek
Altviolist Antoine Tamestit debuteert bij het Concertgebouworkest. Fuse geeft componist, arrangeur en bandleider Maria Schneider de laatste plek op de Wall of Fuse en speelt haar 'Walking by Flashlight'.
«
»
11:44 Jij ziet, jij ziet wat ik niet zie
Martijn en zijn broer Robbert hebben in hun jeugd een verborgen wereld gecreŽerd. Niet alleen om hun fantasie kwijt te kunnen, maar ook om de beperking van Robbert weg te denken. Martijn wil nu hun droom verwezenlijken en samen een fantasyfilm maken.
«
»
12:17 Tot het Einde
Vrijwilligers in de palliatieve zorg staan hun cliŽnten bij tot het einde. Suzanne krijgt een sterke band met Will, terwijl Cornť probeert zijn cliŽnt Arie bij te staan ťn diens vrouw te steunen.
«
»
13:00 NOS Journaal
Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting voor de avond en komende dagen.
«
»
13:13 2 voor 12
Kennisquiz waarin twee duo's twaalf vragen voorgeschoteld krijgen. De quizvragen gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen en de antwoorden geven een sleutel tot het vormen van een twaalfletterwoord dat uiteindelijk de oplossing is van de quiz.
«
»
13:56 Meldpunt
Helpdeskfraude: vorig jaar werden bijna tienduizend klanten van banken hiervan het slachtoffer. En een verbod op de combinatie borrel en bingo in zaaltjes en cafťs. Is dit terecht?
«
»
14:21 Nu te Zien!
Beeldend kunstenaar Levi van Veluw heeft een tentoonstelling van zes zalen in het Singer Museum. Directeur van Museum Voorlinden Suzanne Swarts bekijkt hoe hij zijn enorme installaties combineert met werken uit de collectie van het museum.
«
»
14:35 Dwars door de Lage landen
In Drenthe bezoekt Arnout een dierenasiel waar getraumatiseerde dieren van over de hele wereld worden opgevangen. En hij spreekt de laatste zwerver van Wilhelminaoord. Die blijkt moeilijk te temmen.
«
»
15:30 Frysl‚n Dok
Jack Kooistra begint op jonge leeftijd met het opschrijven van namen van vermiste oorlogsslachtoffers. Later komt daar ook het opsporen van gevluchte oorlogsmisdadigers bij.
«
»
16:04 Kruispunt
De taal, het weer en de lege kerken. Het was wennen voor de Indiase 'importpater' Richard Lobo, die na zijn priesterwijding vanuit India naar Nederland kwam. Hoe is het voor hem om in een totaal andere cultuur te werken?
«
»
16:30 De verwondering
Rob Oudkerk wilde als politicus en huisarts het verschil maken. Hij groeide op in een door de oorlog zwaar getraumatiseerde joodse familie. Hij spreekt over wie hij was en hoe hij is veranderd.
«
»
17:00 NOS Journaal 17.00 uur
Met het laatste nieuws en de weersverwachting.
«
»
17:11 Petrus in het land
Petrus maakt een reis naar het buitenland: naar OekraÔne, naar de Grieks-Katholieke Kerk in Stryi. Met hulp van de Protestantse Kerk helpen ze mensen die gevlucht zijn voor oorlogsgeweld.
«
»
17:32 De Verandering
Laurentine van Landeghem leeft haar droomleven. Voor haar 25e heeft ze tienduizenden volgers op social media. Hoe kan het dat de succesvolle Laurentine op het hoogtepunt van haar carriŤre het leven niet meer ziet zitten?
«
»
17:52 Nederland Zingt
Vanuit Wijk bij Duurstede staan we stil bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, onder meer door bijdragen van Dietrich Bonhoeffer en Tamara Tromp. We zingen het lied 'De Heer is mijn Bevrijder'.
«
»
18:18 EO Metterdaad
Toen de man van oma Vouern ziek werd, moesten ze alles verkopen om de behandelingen te kunnen betalen. De dorpsraad besluit, samen met partnerorganisatie Fountain of Hope, oma een koe te geven.
«
»
18:29 Ik mis je
Hoewel Marjorie Winter haar grote liefde Clifton van jongs af aan kent, slaat de vonk pas veel later over en al gauw zijn ze niet meer te scheiden. Veel te vroeg moet Marjorie afscheid van hem nemen.
«
»
18:51 Zin in morgen
Lievnath is progressief joods en wil de tradities van haar voorouders weer een nieuw leven geven. Ze neemt ons mee naar het mikwe. Jasper en Stijn krijgen een Qi-healing van Master Oh.
«
»
19:23 BinnensteBuiten
De watermolen van Grevenbicht met een oorlogsmuseum, bergkaas gemaakt in de Achterhoek, een Anne Frankboom in Zeist en de Delftse Poort als kunst.
«
»
19:49 Nationale Herdenking 2024
Liveverslag van de Nationale Herdenking in Amsterdam, met de kransleggingen en toespraken bij het Nationaal Monument op de Dam.
«
»
20:54 NOS Getekend door RavensbrŁck
Documentaire over concentratiekamp RavensbrŁck, waarin voornamelijk vrouwen zaten. In de documentaire wordt de kleinzoon gevolgd van Aat Breur. Zij maakte tekeningen over omstandigheden in het kamp.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
22:00 Stand van Nederland: Generatie Next
We verspillen kilo's aan voedsel per maand, al zien steeds meer ondernemers hier een verdienmodel in. Staat dit haaks op elkaar of zorgt het voor extra bewustwording? Jill Bleiksloot zoekt het uit.
«
»
22:29 Waar is Anne Frank?
Kitty, de denkbeeldige vriendin van Anne Frank aan wie zij haar dagboekbrieven schreef, is op mysterieuze wijze tot leven gekomen. Verleden en heden komen op een indrukwekkende wijze tot leven.
«
»
23:59 De Nachtzoen
Het is een wonder dat schrijver Mathilda van den Hof er is en wel dankzij een oplettende buurvrouw die haar moeder als baby in oorlogstijd redde. 'Maar had ik er dan eigenlijk niet mogen zijn?' vraagt zij zich af.
«
»
00:15 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
00:53 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Nonkels 2' (Streamz)

Carine voelt zich verraden door het bedrog van Luc, en ook Innocent heeft na de scheve schaats van Pol de deur achter zich dichtgetrokken. Hij logeert tijdelijk bij nonkel Willy en tante Delphine terwijl hij zich dubbel plooit om Safa voor zich te winnen.

'Nonkels', om 21.15 uur op Play4.

Dossiers