TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM NON-STOP 90sVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7Play CrimeKanaalZMENT TVDOBBIT TVnjam!Play Sports Openvlaamsparlement.tvBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
08:06 Petrus in het land
In het Twentse Den Ham is veel om dankbaar voor te zijn. Net als een boer die dankbaar is voor zijn oogst, is dominee Nick de Graaf dankbaar voor het geloof dat hij in Den Ham tegenkomt.
«
»
08:32 De verwondering
Rob Oudkerk wilde als politicus en huisarts het verschil maken. Hij groeide op in een door de oorlog zwaar getraumatiseerde joodse familie. Hij spreekt over wie hij was en hoe hij is veranderd.
«
»
09:02 Ik mis je
Als Herdi, de man van Cornelie de Ruiter en vader van Eve en Finn, tijdens een potje tikkertje een hek vastgrijpt, blijkt deze onder stroom te staan. Hij overlijdt. Een dramatische gebeurtenis.
«
»
09:19 Bid, bedank, bewonder
Hoe accepteer je jezelf zoals je bent? Die vraag loopt als een rode draad door het leven van non Nadia Kroon. In het klooster kwam ze thuis en vond ze een plek van ontmoeting en inspiratie.
«
»
09:45 Geloofsgesprek
Voor gevangenispastor Geert Rozema staat de liefde voor de ander en de menselijke waardigheid altijd centraal, ook bij daders van ernstige misdrijven. Iedereen is een kind van God.
«
»
10:00 Eucharistieviering
Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de St. Joriskerk te Eindhoven. Met pastoor Renť Wilmink.
«
»
11:05 Nederland zingt op zondag
Voorganger Jurjen ten Brinke staat stil bij Psalm 22. Aan het begin van deze psalm roept David het uit naar God, maar later verandert er iets bij hem. God is groter dan onze vragen en dan onze zorgen. Jurjen legt uit hoe het zit.
«
»
11:31 EO BEAM Kerkdienst
Spreker Shelton Telesford vertelt wat je kunt doen als je niet begrijpt wat God aan het doen is. Je blik kan soms vertroebeld zijn, maar God is niet ver weg. Met muziek van de BEAM Worshipband.
«
»
11:57 EO Metterdaad
Programma waarin aandacht gevraagd wordt voor hulpverleningsprojecten. Er worden al tientallen projecten wereldwijd gefinancierd.
«
»
12:01 Adieu God?
Tijs van den Brink gaat in gesprek met zijn voormalige EO-collega Renze Klamer. Het verhaal van het christendom vond Renze lange tijd aantrekkelijk, maar nu voelt hij zich buiten de kerk gelukkiger.
«
»
12:26 Wilde Ganzen
Herdersfamilies in MongoliŽ willen de toekomst van hun kinderen verbeteren. Met een nieuw, driejarig plan investeren we in onderwijs en gezondheid.
«
»
12:33 In de voetsporen van D-Day
Philip Freriks ontmoet de Amerikaanse hospik Charles Shay en Duitse mitrailleurschutter Heinz Severloh. Verder spreekt Philip met de Britse tanksoldaat Alan King.
«
»
13:25 Frysl‚n Dok
Over veelzijdig kunstenaar Jan Loman is deze zomer een expositie te zien. Aan de hand van archiefbeelden en met de samenstellers van de expositie onderzoeken we welke indrukken hij heeft achtergelaten.
«
»
14:06 Andere Tijden Special
Met veel archiefmateriaal wordt de geschiedenis van het beroepsonderwijs in Nederland belicht. Praktisch opgeleide vakmensen zijn gewilder dan ooit. Zij zijn misschien de 'miljonairs van de toekomst'.
«
»
14:57 Zin in morgen
Kim Lian duikt de keuken in om op zoek te gaan naar haar Culinary Roots. Ook zijn we op bezoek bij knipkring Klavertje 5. En in Alkmaar en omstreken zorgt Kees van de wc's al 24 jaar voor schone toiletten.
«
»
15:26 De Boeddhistische Blik
Met zijn uiterst trage video-installaties gaat beeldend kunstenaar David Claerbout in tegen alles in wat de huidige beeldcultuur domineert: snelheid, oppervlakkigheid en vechtend om aandacht. Hij geeft zijn ideeŽn soms jarenlang de tijd om te rijpen.
«
»
16:27 Jij ziet, jij ziet wat ik niet zie
Martijn en zijn broer Robbert hebben in hun jeugd een verborgen wereld gecreŽerd. Niet alleen om hun fantasie kwijt te kunnen, maar ook om de beperking van Robbert weg te denken. Martijn wil nu hun droom verwezenlijken en samen een fantasyfilm maken.
«
»
16:54 Socutera
Artsen zonder Grenzen biedt medische noodhulp in conflictgebieden, bij natuurrampen en uitbraken van ziektes. Als ze onrecht zien, zal de wereld het weten. Onpartijdig, deskundig en doeltreffend.
«
»
17:00 NOS Journaal 17.00 uur
Met het laatste nieuws en de weersverwachting.
«
»
17:10 Kruispunt
De taal, het weer en de lege kerken. Het was wennen voor de Indiase 'importpater' Richard Lobo, die na zijn priesterwijding vanuit India naar Nederland kwam. Hoe is het voor hem om in een totaal andere cultuur te werken?
«
»
17:43 Wildernis onder Water
Zodra de lente begint, gaan vissen naar andere gebieden om zich voort te planten of op te groeien. Zo verschijnen voor de kust van Nederland elk jaar miljoenen glasaaltjes.
«
»
18:17 Podium Klassiek
Altviolist Antoine Tamestit debuteert bij het Concertgebouworkest. Fuse geeft componist, arrangeur en bandleider Maria Schneider de laatste plek op de Wall of Fuse en speelt haar 'Walking by Flashlight'.
«
»
19:27 Vroege Vogels
Grutto's, tureluurs, roerdompen, rietgorzen en blauwborsten voelen zich thuis in de Natte As van Friesland, een lange strook van drassige natuur die het Lauwersmeer met de Alde Feanen verbindt.
«
»
20:17 Dwars door de Lage landen
In Drenthe bezoekt Arnout een dierenasiel waar getraumatiseerde dieren van over de hele wereld worden opgevangen. En hij spreekt de laatste zwerver van Wilhelminaoord. Die blijkt moeilijk te temmen.
«
»
21:06 Metropolis
Haar heeft verschillende betekenissen wereldwijd. In Peru wordt solidair haar geknipt en de Keniaanse Alice sprokkelt haarextensions bij elkaar op de vuilnisbelt om ze weer door te verkopen.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
22:08 Argos Medialogica
De regenbooggemeenschap ligt onder vuur vanuit de conservatieve en radicale hoek. Medialogica laat zien hoe politici en activisten wereldwijd antigenderretoriek inzetten voor eigen gewin, waardoor lhbtiq+-rechten onder druk komen te staan.
«
»
22:45 Argos
Grijze verbrandingsas van bedrijf Heros waait over het Zeeuwse dorp Sluiskil en slaat op de longen van omwonenden. Argos ontdekte hoe ťťn regel uit een nieuwe wet deze overlast kan laten stoppen.
«
»
23:10 Tot het Einde
Vrijwilligers in de palliatieve zorg staan hun cliŽnten bij tot het einde. Suzanne krijgt een sterke band met Will, terwijl Cornť probeert zijn cliŽnt Arie bij te staan ťn diens vrouw te steunen.
«
»
23:52 Adieu God?
Misdaadverslaggever John van den Heuvel kreeg een katholieke opvoeding, maar vanaf zijn puberteit had hij niet meer zoveel met de kerk. Tegenslagen zorgden ervoor dat hij weer een kerkganger werd.
«
»
00:23 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
00:59 Buitenhof
Discussieprogramma met vooraanstaande opiniemakers en politici die allerlei actuele thema's bespreken.
«
»
01:54 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Nonkels 2' (Streamz)

Carine voelt zich verraden door het bedrog van Luc, en ook Innocent heeft na de scheve schaats van Pol de deur achter zich dichtgetrokken. Hij logeert tijdelijk bij nonkel Willy en tante Delphine terwijl hij zich dubbel plooit om Safa voor zich te winnen.

'Nonkels', om 21.15 uur op Play4.

Dossiers