TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM NON-STOP 90sVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7Play CrimeKanaalZMENT TVDOBBIT TVnjam!Play Sports Openvlaamsparlement.tvBBCFirstSTAR ChannelNPO 1NPO 2NPO 3
08:06 Petrus in het land
Petrus maakt een reis naar het buitenland: naar OekraÔne, naar de Grieks-Katholieke Kerk in Stryi. Met hulp van de Protestantse Kerk helpen ze mensen die gevlucht zijn voor oorlogsgeweld.
«
»
08:32 De verwondering
Schrijfster Judith Koelemeijer werkte jarenlang aan een biografie over de Joodse schrijfster Etty Hillesum die in Auschwitz werd vermoord. Voor het boek deed ze diepgravend onderzoek. In die periode verloor Judith haar beide ouders.
«
»
09:02 Ik mis je
Arjan Lock ontmoet Sharon van der Plas van bij het graf van haar vader. Sharon is nog maar vijftien jaar als haar vader na een kort en heftig ziekbed overlijdt. Haar zus nam Sharon in huis.
«
»
09:19 Bid, bedank, bewonder
Met zijn 88 jaar is Micha Gelber een van de weinige nog levenden die uit eerste hand over de concentratiekampen kunnen vertellen. Op Bevrijdingsdag gaat Marleen met Micha in gesprek.
«
»
09:45 Geloofsgesprek
Geestelijk verzorger binnen de krijgsmacht Sanneke Brouwers spreekt op Bevrijdingsdag over veteranen, morele ambivalentie en het belang van vrijheid.
«
»
10:00 Eucharistieviering
Eucharistieviering vanuit de Sint Martinuskerk te Sneek. Celebrant: pastoor Peter van der Weide.
«
»
11:05 Nederland zingt op zondag
Ds. Renť de Reuver houdt een overdenking over het verhaal van Paulus en Silas die in de gevangenis belandden. Hoe kan het dat zij zelfs op deze plek een gevoel van vrijheid ervaarden?
«
»
11:30 EO Metterdaad
Programma waarin aandacht gevraagd wordt voor hulpverleningsprojecten. Er worden al tientallen projecten wereldwijd gefinancierd.
«
»
11:34 De Verandering
Deborah Smit besluit in de abortuskliniek de abortus niet te ondergaan. Zelfs de abortusarts schrikt van haar beslissing. Wat heeft Deborah in de kliniek gezien waardoor ze van gedachten verandert?
«
»
11:49 Wilde Ganzen
In een dorp in Tsjaad krijgen kinderen door een tekort aan klaslokalen alleen in de ochtend of in de middag les. Met de bouw van vier extra lokalen lossen we dit probleem op.
«
»
12:00 NOS Journaal
Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting voor de avond en komende dagen.
«
»
12:12 Buitenhof
Te gast: Jaap de Hoop Scheffer, Sviatoslav Yurash, Chaja Polak en Bas von Benda-Beckmann.
«
»
13:13 In de voetsporen van D-Day
Philip Freriks treedt in de voetsporen van D-Day en reist mee met de hoofdrolspelers van Operatie Overlord. Hij reconstrueert de dag die onze geschiedenis voorgoed heeft veranderd.
«
»
14:04 Frysl‚n Dok
Jack Kooistra begint op jonge leeftijd met het opschrijven van namen van vermiste oorlogsslachtoffers. Later komt daar ook het opsporen van gevluchte oorlogsmisdadigers bij.
«
»
14:34 Nu te Zien!
Artistiek directeur van het Amsterdam Museum Margriet Schavemaker bekijkt in Bureau Europa in Maastricht glas in de architectuur, in al zijn verschillende verschijningsvormen. Van glas-in-lood tot industriŽle producten.
«
»
14:47 Zin in morgen
Lievnath is progressief joods en wil de tradities van haar voorouders weer een nieuw leven geven. Ze neemt ons mee naar het mikwe. Jasper en Stijn krijgen een Qi-healing van Master Oh.
«
»
15:22 De Boeddhistische Blik
Vanuit het Hollandse Drenthe strijdt de Tibetaanse monnik en beeldend kunstenaar Tashi Norbu al jaren voor politieke vrijheid in Tibet. In zijn woonplaats Emmen richtte hij het Museum voor Tibetaanse Hedendaagse Kunst op.
«
»
15:52 De Boeddhistische Blik
In de nasleep van de militaire coup in Myanmar schreven de naasten van de overleden Birmese kunstenaar en activist San Zaw Htway hun ervaringen en gedachtes op in brieven aan de filmmaker.
«
»
16:25 Iedereen Verlicht
Volgens het hindoeÔsme is vergeving een van de hoge idealen die de mens dient te realiseren op het pad naar verlichting. Voor Mohamedou Ould Slahi, die vastzat in de beruchte gevangenis Guantanamo Bay, is vergeving de sleutel naar echte vrijheid.
«
»
16:52 Socutera
De Hollandsche Molen zet zich als belangenvereniging al sinds 1923 in voor het voortbestaan, malend en draaiend houden van de wind- en watermolens van Nederland.
«
»
17:00 NOS Journaal 17.00 uur
Met het laatste nieuws en de weersverwachting.
«
»
17:10 Kruispunt
'De Kerk is er voor iedereen. Para todos'. Deze woorden van de paus op de Wereld Jongeren Dagen galmen nog na. Hoe zit dat in Nederland? Is de RK-kerk inclusief als het om lhbti+-gelovigen gaat?
«
»
17:43 Wildernis onder Water
De natuur houdt van geleidelijke overgangen tussen land en water. Van zeldzame vogels tot kleine kreeftjes en insecten, het is de natuur die hoort bij de zeemonding van grote rivieren.
«
»
18:16 Podium Klassiek
Violist Randall Goosby speelt de 'Louisiana Blues Strut' van Coleridge-Taylor Perkinson. De Hoge Tafel: trompettist Maite Hontelť bespreekt de muzikale vrijheid bij het improviseren. Ze treedt op met bassist Adinda Meertins en gitarist Yibran Rivero.
«
»
19:27 Vroege Vogels
In het Haagse Bos duiken sperwers, bosuilen en eekhoorns op. De Haagse kronkel krioelt er op de bosbodem. Menno Bentveld bezoekt ook de tuin van de koning om de bosanemoon te bewonderen.
«
»
20:17 Dwars door de Lage landen
Arnout gaat in Flevoland op zoek naar de pioniers die dit nieuwe land bevolken en naar de imposante zeearend die een nest heeft gebouwd in het Ketelmeer. Er volgt een adembenemend spektakel.
«
»
21:05 Metropolis
Scheiden doet lijden, is de uitdrukking. Bemiddelaar Nishat is in India voor veel vrouwen de laatste strohalm om hun huwelijk te redden, terwijl in Burkina Faso een scheiding uitgebreid wordt gevierd.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
22:07 Nederland op film
Films die gewone Nederlanders maakten in hun eigen omgeving tonen hoe ons land tussen september 1944 en mei 1945 werd bevrijd van de Duitse bezetter. En hoe daarop het grootste feest uit de geschiedenis losbarstte.
«
»
22:54 Tot het Einde
Vrijwilliger Lex viert wťťr een verjaardag met de doodzieke Dineke. Will is open over het verlies van zijn dochter, terwijl zijn vrijwilliger Suzanne worstelt met haar eigen verdriet.
«
»
23:37 Bijbelen met sterren
Dominee Anne-Meta Kobes gaat in de villa in gesprek met Lenny Kuhr, Berget Lewis en Teun Kapitein over het Bijbelverhaal van Hemelvaart. Voor Berget Lewis neemt zij een bijzondere psalm mee.
«
»
00:13 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
00:50 Buitenhof
Te gast: Jaap de Hoop Scheffer, Sviatoslav Yurash, Chaja Polak en Bas von Benda-Beckmann.
«
»
01:45 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Play4 logo

Rik Verheye en Sam Kerkhofs hebben hun jongensdroom waargemaakt. Ze hebben met hun eigen spaarcenten een voetbalclub gekocht: Sporting Hasselt. Maar al snel blijkt dat de club zich in een veel slechtere staat bevindt dan ze hadden verwacht.

'De Spor', om 21.20 uur op Play4.

Dossiers