'Universal Nation' van Push voor het derde jaar op rij op nummer 1 in 'The Greatest Switch'

zondag 21 oktober 2018

'Universal Nation' van de Belgische artiest Push is door de luisteraars van Studio Brussel, voor het derde jaar op rij, uitgeroepen tot de beste dance classic.

De track staat op nummer 1 in 'The Greatest Switch', de lijst met beste dance classics aller tijden. De lijst was 24 uur lang te horen op Studio Brussel. Even voor 18 uur vanavond was het de beurt aan de nummer 1 van de lijst.


‘Universal Nation’ kwam binnen in 'The Greatest Switch' in 2008, op nummer 32, en klom de afgelopen jaren steeds hoger. In 2016 bereikte de track de eerste plaats en daar blijft hij ook dit jaar staan. De volledige top 3 blijft behouden én Belgisch: 'The First Rebirth' van Jones & Stephenson blijft op 2 en Goose bevestigt met 'Synrise' op nummer 3.

Het is de eerste keer dat Push met meer dan 1 nummer in 'The Greatest Switch' staat: behalve 'Universal Nation' op 1 staat 'Strange World' op plaats 67 en 'The Legacy' op plaats 125.

Top 100 kleurt Belgisch
Er staan 31 Belgische nummers in de top 100 van 'The Greatest Switch'. Meer dan een derde van de top 100 is dus Belgisch, een record in de 11-jarige geschiedenis van de lijst.

Ook de hoogste nieuwkomer is van eigen kweek. The Mackenzie feat Jessy komt binnen op nummer 37 met 'Arpegia (Without you)' en is ook een van de langste nummers in de lijst (12m42sec).

Netsky is de meest vertegenwoordigde Belg met 6 nummers (5 eigen nummers en 1 remix), Goose volgt met 4 nummers.

'The House of House' van het Belgische Cherrymoon Traxx was vorig jaar de hoogste nieuwkomer op nummer 9 en stijgt in zijn tweede jaar 'The Greatest Switch' meteen door naar nummer 4.

Daft Punk blijft vaakst genoteerd
Daft Punk staat, net als vorig jaar het meest in de lijst met 10 nummers. Hoogste notering voor hen is 'Rollin’ en Scratchin’' op plaats 26.

De sterkste stijger in de lijst is 'Loreley' van Kölsch. Vorig jaar op 204, dit jaar op 43. Een stijging van maar liefst 161 plaatsen. Alle Kölsch nummers in 'The Greatest Switch' stijgen: 'All That Matters' gaat 18 plaatsen vooruit (van 43 naar 25) en 'Grey' springt van 139 naar 98.

Het oudste nummer in de lijst is 'I Feel Love' (1977) van Donna Summer.

Dit is de volledige top 10:

'Universal Nation' - Push
'The First Rebirth' - Jones & Stephenson
'Synrise' - Goose
'The House of House' - Cherrymoon Trax
'Domino' - Oxia
'Born Slippy (NUXX)' - Underworld
'The Man with the Red Face' - Laurent Garnier
'Sky and Sand' - Paul & Fritz Kalkbrenner
'Afflito' - Fiocco
'La Rock 01' - Vitalic

Bekijk hier de volledige lijst.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Pink Xmas met VIJF en Qozmo (foto: VIJF - © SBS Belgium 2019)

Elise Donner is mede-eigenaar van het reisbureau van haar harteloze ex-man. Sinds de scheiding maakt hij het Elise op verschillende manieren erg lastig. Elise heeft het plan met Kerstmis een date te vinden, om haar ex jaloers te maken. Daarnaast wil ze de feestdagen ook niet in haar eentje doorbrengen. Per toeval ontmoet Elise in een winkelcentrum Nick, een knappe en machtige advocaat. Nick is ook alleenstaand en er ontstaat meteen een band tussen de twee.

'The Mistletoe Promise', om 20.30 uur op VIJF.

Dossiers