Luistercijfers: Nostalgie start jaar met mooie groeicijfers

woensdag 10 april 2019

Vandaag, woensdag 10 april, maakte het CIM de luistercijfers bekend van de periode november 2018 tot en met februari 2019. Nostalgie bereikt in deze golf dagelijks meer dan 430.000 luisteraars en klimt naar 6,9% op de algemene doelgroep 12+.

In de doelgroep 35-54 is Nostalgie zelfs de sterkste stijger (+1,7%) en behaalt daar een marktaandeel van 9,7%. Na het succesvolle 2018, begint Nostalgie het nieuwe jaar dus meteen met een nieuwe stap voorwaarts.


Directeur Tom Klerkx: 'Vorig jaar heeft bewezen dat Nostalgie steeds aantrekkelijker wordt voor nieuwe luisteraars. Na de sterke groei in bereik, stellen we vast dat we nu ook een stevige stap voorwaarts zetten in luisterduur. Op die manier creëer je fanship. We blijven verder inzetten op de classics en de mooie momenten die mensen daarmee associëren. Nu vrijdag testen we dat bijvoorbeeld uit in Mechelen, met onze 'Vinyl Vrijdag' uitzending en ook de zomer belooft weer mooi te worden, met de ijzersterke affiche die we voor het Nostalgie Beach Festival hebben samengesteld.'

Ook NRJ, de nieuwe generalistische stadszender, bouwt rustig verder en kan in deze golf een sterke groei in bereik voorleggen. Met een marktaandeel van 0,1% op de algemene doelgroep 12+ en 0,2% op de doelgroep 25-34 wordt er vol vertrouwen naar 2019 gekeken.

Directeur Tom Klerkx: 'Heel fijn om vast te stellen dat NRJ, na nauwelijks 6 maanden, zijn totaalbereik al heeft weten te verdubbelen. We zijn nog maar net opgedoken in de CIM-metingen, dus het zijn nog allemaal kleine getallen, maar de indicaties zijn zeer positief en het bewijst dat onze jonge, getalenteerde NRJ-ploeg zijn plaats aan het veroveren is in het Vlaamse radiolandschap. En dat zullen we de komende maanden nog meer kracht bij zetten. Vandaag hebben we onze eerste NRJ Live Session aangekondigd, met de Amerikaanse ster Bebe Rexha, binnenkort kan je 6 weken lang Gert Verhulst & James Cooke horen met Radio Evanna tijdens de ochtendshow en ook in de zomer zullen we veel 'energie' geven.'

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

BH 90210 2019 BH 90210 BH90210

Tori probeert de opstart in goede banen te leiden. Jason en Ian hebben huwelijksproblemen, Jennie ontmoet haar nieuwe bodyguard, Brian aanvaardt een nieuwe assistent en Gabby vraagt Christines advies. Ondertussen komt een bekend gezicht de groep helpen.

'BH90210', om 20.35 uur op VIJF.

Dossiers