Dit was 'Iedereen Klassiek' 2016

zondag 30 oktober 2016

29 oktober. Je kunt over de koppen kijken van de drukte in Brugge. Niet alleen de kermis en de zaterdagse markt brengen volk met zich mee; zaterdag viert de klassieke muziek hoogtij.

'Iedereen klassiek', een initiatief van Klara, lokte dit jaar ruim 9000 geïnteresseerden naar het Concertgebouw Brugge. De vierde editie was een groot succes.


In de hele binnenstad konden jong en oud op verschillende manieren in contact komen met klassieke muziek. 'Iedereen Klassiek' in de letterlijke betekenis van het woord dus. Zo waren er heel de dag door gratis concerten, er stonden vleugelpiano’s verspreid over de stad waar iedereen op mocht spelen en niet te vergeten was er ‘de langste fanfare’ als hoogtepunt. Niet alleen de beleving van klassieke muziek stond centraal, ‘Iedereen Klassiek’ wil vooral ook de mensen zelf laten experimenteren.

De muzikale dag startte traditiegetrouw met Bach. Deze keer met de Mattheuspassie. Het publiek kreeg dan ook de kans om uit volle borst mee te zingen. Brussels Philharmonic sloot deze vierde editie af met enkele Russische klassiekers. Voor wie er niet bij kon zijn, zond radiozender Klara vanuit het Concertgebouw heel de dag door live uit. Mis alvast de volgende editie niet! Wees erbij op 28 oktober 2017!

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Q2 logo

Streetdancer Luke beschouwt een verlaten warenhuis in New York als zijn enige thuis. Daar komen de beste streetdansers van de hele wereld bijeen om hun dansmoves te perfectioneren. Wanneer Luke en zijn danscrew, The House of Pirates, het pand dreigen te verliezen, is hun laatste hoop gevestigd op het winnen van de World Jam-wedstrijd.

'Step Up 3D', film uit 2010 met oa. Rick Malambri en Sharni Vinson, om 20.35 uur op Q2.

Dossiers