Powned krijgt dagvaaarding van vakbonden

dinsdag 11 juni 2013

Vakbonden FNV Kiem, CNV Media en NVJ gaan de jonge publieke omroep Powned dagvaaarden. Dat meldt de krant Trouw. Powned is niet ingegaan op de vraag van de vakbonden om gegevens over het personeelsbestand ter beschikking te stellen.

De vakbonden hadden de publieke omroepn tot zaterdag de tijd gegeven om gegevens over hun werknemers openbaar te maken. Ze wilden weten hoeveel mensen bij de omroepen werken in vast dienstverband en hoeveel met een zogenaamd flexcontract. Powned heeft haar gegevens echter niet doorgegeven waarop de vakbonden de organisatie zullen dagvaarden.


Omroepen mogen, volgens de cao, maximum 40 procent van hun personeel een flexcontract geven. De vakbonden wilden weten of daar aan gehouden wordt. 'Al 6 jaar geleden zijn er afspraken gemaakt met de omroepen om paal en perk te stellen aan de doorgeschoten flexibilisering. Dan moeten ze zich daar wel aan houden', zo zegt Martin Kothman van het FNV Kiem in Trouw.

Bron: Trouw - ad.nl

Powned

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo

We leven in een wereld waarin uiterlijk alles is, als je er anders uitziet heb je het zwaar. We volgen drie knappe jonge vrouwen met een verminking in het gezicht. Ze vertellen emotionele verhalen over hun strijd tegen de vooroordelen van anderen.

'Straffe Verhalen', om 22.30 uur op VIJF.

Dossiers