Powned krijgt dagvaaarding van vakbonden

dinsdag 11 juni 2013

Vakbonden FNV Kiem, CNV Media en NVJ gaan de jonge publieke omroep Powned dagvaaarden. Dat meldt de krant Trouw. Powned is niet ingegaan op de vraag van de vakbonden om gegevens over het personeelsbestand ter beschikking te stellen.

De vakbonden hadden de publieke omroepn tot zaterdag de tijd gegeven om gegevens over hun werknemers openbaar te maken. Ze wilden weten hoeveel mensen bij de omroepen werken in vast dienstverband en hoeveel met een zogenaamd flexcontract. Powned heeft haar gegevens echter niet doorgegeven waarop de vakbonden de organisatie zullen dagvaarden.


Omroepen mogen, volgens de cao, maximum 40 procent van hun personeel een flexcontract geven. De vakbonden wilden weten of daar aan gehouden wordt. 'Al 6 jaar geleden zijn er afspraken gemaakt met de omroepen om paal en perk te stellen aan de doorgeschoten flexibilisering. Dan moeten ze zich daar wel aan houden', zo zegt Martin Kothman van het FNV Kiem in Trouw.

Bron: Trouw - ad.nl

Powned

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

De voorbije 30 jaar zijn de stedelijke gebieden verdrievoudigd in grootte. Door de bouw van steden worden dieren uit hun habitat verdreven. Zij moeten vechten voor hun plek in een gebied dat ooit van hen was. Zo volgen we olifanten in Sri Lanka die de strijd aangaan met de mens om hun territorium en zien we hoe de toekomst van de kapucijnapen in Costa Rica bedreigd wordt. Maar we leren ook dat een goeie relatie tussen wilde dieren en de mens mogelijk is en voordelig kan zijn voor beide partijen.

'Cities: Nature's New Wild', om 21.10 uur op Canvas.

Dossiers