Winnaars Kortfilmwedstrijd Sundance Channel Shorts 2016 bekend

donderdag 19 mei 2016

Sundance Channel maakte vandaag de winnaars bekend van Sundance Channel Shorts 2016. De winnaar van de Juryprijs is 'Nymphet' van regisseur Laura Hermanides; de Vimeo Audience Award gaat naar Avalon van regisseur Vincenzo De Jonghe.

De prijzen van de jaarlijkse kortfilmwedstrijd Sundance Channel Shorts worden uitgereikt tijdens een speciaal masterclass-event in Brussel, in de BOZAR op woensdag 1 juni vanaf 18.30 uur. De films van de juryprijswinnaar en andere finalisten worden dan ook vertoond. De masterclass wordt geleid door de befaamde documentairemaker Kim Longinotto die al meer dan 20 films regisseerde en talrijke awards in de wacht sleepte, onder meer op het Sundance Film Festival, Cannes Film Festival en BAFTA. Gastheer voor dit event is de vooraanstaande Belgische filmcriticus Louis Danvers. Tickets voor dit evenement zijn beschikbaar voor het grote publiek en te koop op de website van de BOZAR.


Laura Hermanides, winnaar van de Prijs van de Jury, wint een trip voor twee naar de première van haar film tijdens een privévoorstelling op het Sundance Film Festival in Londen, van 2 tot 5 juni. 'Nymphet' zal later dit jaar ook worden uitgezonden op Sundance Channel. Als winnaar van de Vimeo Audience Award voor 'Avalon' (het resultaat van een onlinestemming door fans van de betere film), ontvangt Vincenzo De Jonghe een digitale camera en een Vimeo Pro-lidmaatschap van 12 maanden.

'Nymphet', de winnaar van de Juryprijs, is een charmante maar verwarrende exploratie van een jong meisje dat haar ontluikend zelfbewustzijn ontdekt, en de effecten daarvan op haar omgeving. Als Dolly een hectische dag thuis ontvlucht om een oudere vriendin op te zoeken, wordt er gekletst over jongens en kleren en wat geëxperimenteerd met make-up. Meisjes onder elkaar. Maar onderweg naar huis merkt Dolly dat ze meer aandacht oogst dan gewoonlijk. En als ze thuis alleen is met een vriend van haar vader, waagt ze zich onwetend aan een spel dat duidelijk haar controle overstijgt. In haar winnende film slaagt Laura Hermanides erin het specifieke moment vast te leggen waar de kinderlijke onschuld begint te vervagen en plaats maakt voor verkenning van volwassenheid.

In zijn commentaar op de film stelt Mike Plante, Senior Programmer voor het Sundance Film Festival en voorzitter van de wedstrijdjury: 'Voor ons is het opwindend om kennis te maken met nieuw talent en met boeiende kortfilms. 'Nymphet' is een klein portret van een tiener met grote verwachtingen van het leven. Prachtig acteer- en regieprestaties maken het verhaal en de personages niet alleen erg realistisch maar ook opvallend gevoelig.'

De winnaar van de Vimeo Audience Award, 'Avalon', volgt de bejaarde echtgenoot Maurice die probeert om een volledig nieuwe realiteit te creëren voor hem en zijn vrouw Yvonne. In zijn huwelijksgeloften beloofde hij dat ze samen zouden blijven 'in goede en in kwade tijden, al dan niet gezond' en dat hij haar 'elke dag van zijn leven' zou liefhebben en eren. Maar wat als ze nu in twee verschillende werelden leven? In een ontroerende reflectie over ouder worden onderzoekt regisseur Vincenzo De Jonghe de kracht van blijvende liefde.

Inschrijven voor Sundance Channel Shorts 2016 kon door in België wonende producers of regisseurs. Films mochten niet langer duren dan 15 minuten. De jury, samengesteld uit Mike Plante (Sundance Institute), Harold Gronenthal (Sundance Channel Global), Jordan McGarry (Vimeo) en Valérie Nimal (Proximus), hanteerde criteria zoals creativiteit, onderhoudende waarde, originele verhaallijn en productiewaarde. De stemming voor de Vimeo Audience Award vond online plaats van 25 april tot 5 mei.


Persbericht Sundance Channel
http://www.sundancechannel.be

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Goeiemorgen Morgen!' (Radio2)

De Ziggo Dome vormt het decor voor een gigantisch muzikaal spektakel met talloze oud-deelnemers aan het Eurovisiesongfestival. In deze aflevering: Mäns Zelmerlöw - 'Heroes', Bobbysocks - 'La det swinge', Rosa Linn - 'Snap', Cornelia Jacobs - 'Hold Me Closer', Ruslana - 'Wild Dances', Edsilia Rombley - 'Hemel en aarde', Gjon's Tears - 'Tout L'univers', The Roop - 'Discotheque', Alessandra - 'Queen of Kings' en Charlotte Perrelli - 'Take Me to Your Heaven'.

'Het Grote Songfestivalfeest', om 21.45 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 23:50
    Journaallus
    09:00
    Lentebeelden
  • 23:55
    Nachtlus
    07:30
    Ketnet Junior
  • 21:00
    Geen uitzending
    06:00
    Tik Tak
  • 01:25
    Geen uitzending
    05:55
    Plop & de Peppers
  • 00:55
    Geen uitzending
    01:35
    American Ninja Warrior
  • 01:10
    Geen uitzending
    01:05
    Impeachment: American Crime Story
  • 00:55
    Geen uitzending
    15:40
    All New Traffic Cops
  • 01:10
    JAG
    02:10
    Baywatch
  • 00:35
    Geen uitzending
    06:00
    Joe
  • 01:25
    Geen uitzending
    02:20
    Sports Late Night
  • 01:25
    Neighbours: A New Chapter
    05:00
    Geen uitzending
  • 01:30
    Hawaii Five-0
    02:25
    Two and a Half Men
  • 00:50
    MasterChef UK
    05:00
    Geen uitzending
  • 01:20
    Geen uitzending
    08:30
    Hailey Dean Mystery: A Will to Kill
  • 00:25
    Herhalingslus
    11:00
    Trends Talk
  • 00:00
    Je Kijkt Naar De Sterren
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 01:25
    De Sterrenkaart
    02:35
    Sarah's Sweet Table
  • 01:25
    Play Sports Highlights
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 01:40
    Dickensian
    02:45
    Midsomer Murders
  • 01:29
    NOS Journaal
    01:42
    Liefde voor het landgoed
  • 01:38
    De Nachtzoen
    08:03
    Petrus in het land
  • 00:56
    Sophie & Jeroen
    02:21
    NOS Jeugdjournaal met gebarentaal