VRT-nieuwsprogramma's in een nieuw jasje

maandag 17 december 2007

De VRT-nieuwsdienst staat voor de tweede grote vernieuwing in n jaar tijd. In juni verhuisden alle redacties al naar n nieuw gebouw en vanaf 7 januari wordt de huisstijl en de inhoud van de VRT-nieuwsprogramma's aangepast.

M


et de nieuwe structuur van de openbare omroep, werden een aantal interne productiehuizen gevormd. En van die productiehuizen is die voor de nieuwsprogramma's. Die wordt vanaf nu omgedoopt tot 'VRT Nieuws'. Het nieuwe productiehuis wil trendzetter zijn, 'het beeld laten spreken' wordt het motto van VRT Nieuws.

De grootste vormelijke vernieuwing wordt de nieuwsstudio. Blikvanger van de studio wordt ongetwijfeld de grote zwarte wand waar constant beelden van nieuwsitems geprojecteerd wowrden. Naast de studio worden ook de generiek, de kleuren en het licht aangepast. Elk 'Journaal' krijgt zijn eigen gezicht en eigen kleur.

Ook 'Ter Zake' krijgt een opfrisbeurt en wordt vanaf januari gepresenteerd door duo's. Naast vaste waarden Kathleen Cools en Lieven Verstraete, versterken Annelies Beck en Lisbeth Imbo, beiden Radio 1, het team. Ook Emmanuel Rotty wordt een nieuw 'Ter Zake'-gezicht. Het VRT belooft dat we nog steeds voor 'verrassende reportages' en 'verdiepende gesprekken' terecht kunnen bij het duidingsmagazine.

Ook online verandert er n en ander. De ondertussen ingeburgerde nieuwssite VRTnieuws.net krijgt een nieuwe naam. Ze gaat vanaf januari verder onder de url deredactie.be . De lay-out van de nieuwe site zal volledig aansluiten met de televisieprogramma's. Er zal meer video, meer VRT-gezichten en meer duiding te vinden zijn.

Zoals eerder aangekondigd krijgen ook een aantal VRT-gezichten een nieuw programma. Zo komt Phara De Aguirre op maandag, dinsdag en donderdag met een late night talkshow, dat ze samen zal presenteren met Lieven Van Gils. Het programma krijgt de naam 'Phara'. Ook Martine Tanghe krijgt haar eigen programma 'Volt'. Het wordt een wervelende show vol informatie gekoppeld met entertainment.

Rudi Vranckx krijgt ook een programma: 'Vranckx'. Dit zaterdagavondprogramma toont reportages over 'de grote brandhaarden in de wereld'. Reportages die telkens de handtekening van een reporter zullen dragen.

De vernieuwingsoperatie wordt de grootste uit de geschiedenis van de VRT-nieuwsdienst genoemd. Vanaf 7 januari op jouw tv.

Bron: VRTnieuws.net

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Terwijl de strandredders de drukte in en rond het water in goede banen proberen te leiden, krijgen ze te maken met een man die van de golfbreker is gevallen en niet meer kan opstaan. Inspecteurs Thomas en Marco van de lokale politie in Oostende krijgen een oproep voor een vechtpartij, maar raken niet meteen ter plaatse. De vrijwilligers van de Blankenbergse zeereddingsdienst krijgen melding van een zeiljacht met een afgebroken mast. Er is een gezin aan boord. Hoe sneller ze ter plaatse zijn, hoe beter. Maar de zware zee maakt de reddingsoperatie er niet makkelijker op.

'De Kust is Veilig', om 21.30 uur op VIER.

Dossiers