Vlaamse Infolijn nu ook op Telenet Digital TV

vrijdag 17 maart 2006

Sinds vandaag is de Vlaamse Infolijn bereikbaar via interactieve digitale televisie (IDTV). Daarmee is ze de eerste Vlaamse overheidsdienst die gebruik maakt van het IDTV-kanaal. De Vlaamse overheid wil met een beperkt maar steeds actueel informatieaanbod op IDTV zoveel mogelijk Vlaamse burgers - en niet enkel via telefoon en Internet - toegang geven tot de meest gevraagde overheidsinformatie en nieuwe initiatieven (premies, subsidies, regelgeving) van de Vlaamse overheid.

D


it kan sinds vandaag via het IDTV-platform van Telenet. Burgers kunnen er overheidsinformatie raadplegen onder de knop 'Extra', sectie 'Overheid'. Via hun televisietoestel kunnen ze bovendien op eenvoudige wijze publicaties van de Vlaamse overheid bestellen via de module van de Vlaamse Infolijn. Op termijn zullen deze informatie en de interactieve mogelijkheden ook beschikbaar worden via andere IDTV-operatoren.

Een open overheid moet toegankelijk zijn via zoveel mogelijk kanalen. Daarom wil Vlaams Minister-president Yves Leterme tijdens de komende 5 jaar de rol van de Vlaamse Infolijn als uniek overheidsloket verder uitbouwen en ervoor zorgen de overheidsinformatie via verschillende kanalen beschikbaar te maken om zoveel mogelijk burgers te kunnen bereiken. De Vlaamse Infolijn communiceert naast de telefoon (0800 3 02 01) als bekendste kanaal ook via e-mail, chat, brief, fax en sinds vandaag dus ook via IDTV.

Persbericht Vlaamse Regering
http://www.vlaanderen.be

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Elke stad heeft pendelaars die elke dag naar de stad trekken, maar er zijn nog onverwachte pendelaars: wilde dieren die elke dag de stad intrekken op zoek naar voedsel. In deze aflevering ontdekken we dat deze dieren om te overleven met één poot in de wildernis moeten staan en met de andere in de stad. Voorbeelden hiervan zijn de zwartvoetpinguïn, het nijlpaard en de zwarte beer.

Driedelige BBC-natuurdocumentairereeks waarin onze steden bekeken worden vanuit het perspectief van de (wilde) dieren die erin leven.

'Wild Metropolis', om 21.05 uur op Canvas

Dossiers