TV-Visie Dossier: tv-zender Tien naar RTL

woensdag 27 juni 2007

In Nederland is dezer dagen veel te doen in medialand. De programma's en uitzendrechten van de commercile zender Tien, van media-ondernemer John de Mol, werden dinsdag officieel overgenomen door RTL Nederland. Ook in Vlaanderen wordt de situatie op de voet gevolgd.

Dins

dag 26 juni 2007 was in Nederland een historische dag. Het medialandschap werd er andermaal grondig door elkaar geschud. Televisiezender Tien, uitgebaat door het bedrijf Talpa Media van John de Mol, startte op 13 augustus 2005. Van bij het begin bleven de resultaten ondermaats. Het werd een lange pijnlijke doodstrijd. Maar het pleit is beslecht.

Op http://www.tv-visie.nl/ volgen onze redacteurs de ontwikkelingen op de voet. En voor het gemak bundelen we alle artikelen in een handig dossier. Klik hier en lees er alles over.

DOSSIER: RTL Nederland neemt Tien over

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Terwijl de strandredders de drukte in en rond het water in goede banen proberen te leiden, krijgen ze te maken met een man die van de golfbreker is gevallen en niet meer kan opstaan. Inspecteurs Thomas en Marco van de lokale politie in Oostende krijgen een oproep voor een vechtpartij, maar raken niet meteen ter plaatse. De vrijwilligers van de Blankenbergse zeereddingsdienst krijgen melding van een zeiljacht met een afgebroken mast. Er is een gezin aan boord. Hoe sneller ze ter plaatse zijn, hoe beter. Maar de zware zee maakt de reddingsoperatie er niet makkelijker op.

'De Kust is Veilig', om 21.30 uur op VIER.

Dossiers