Telenet-TV vangt bot in Limburg

vrijdag 16 september 2005

Interelectra en de drie andere kabelmaatschappijen van Interkabel hebben besloten niet met Telenet in zee te gaan voor digitale televisie. De onderhandelingen hebben negen maanden aangesleept. Volgens Telenet bedroeg het ultieme bod 300 miljoen euro, gespreid over de jaren.

De i

ntercommunales WVEM, PBE, Integan en Interelectra zijn daar niet op ingegaan en gaan hun eigen digitale weg.

Wim Dries, voorzitter van Interelectra Media, ontkent niet dat het financiŽle aspect een rol heeft gespeeld. "Maar we willen televisie vooral democratisch en betaalbaar houden en daarom staat voor ons voorop dat het huidige aanbod tegen dezelfde prijs moet blijven bestaan." Telenet is teleurgesteld. ""Nu mist Vlaanderen de kans op een uniform digitaal platform," zegt woordvoerder Stefan Coenjaerts. "Grosso modo heeft Telenet twee derde van de Vlaamse kabel en Interkabel een derde."

Voor Belgacom TV is de verspreide slagorde van de concurrentie via de kabel uiteraard goed nieuws. "We hebben nauwelijks of geen reacties gehad op het feit dat we begin deze maand Telenet niet zijn gevolgd," zegt Wim Dries."Van interactieve tv verwachten we in de nabije toekomst niet veel. We geloven daarentegen wel in de PVR (Personal Video Recording). Net als Telenet zullen we een decoder op de markt brengen met een harde schijf waarop je vele uren tv zal kunnen opnemen."

"De digitale decoders van Interkabel zijn al sedert december 2004 op de markt.Voorlopig zijn er maar een drietal programma's extra te ontvangen. Dat aantal zal in november eerst worden uitgebreid en daarbij zullen themakanalen komen.Welke programma's dat zijn, is nog niet geweten."

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

De voorbije 30 jaar zijn de stedelijke gebieden verdrievoudigd in grootte. Door de bouw van steden worden dieren uit hun habitat verdreven. Zij moeten vechten voor hun plek in een gebied dat ooit van hen was. Zo volgen we olifanten in Sri Lanka die de strijd aangaan met de mens om hun territorium en zien we hoe de toekomst van de kapucijnapen in Costa Rica bedreigd wordt. Maar we leren ook dat een goeie relatie tussen wilde dieren en de mens mogelijk is en voordelig kan zijn voor beide partijen.

'Cities: Nature's New Wild', om 21.10 uur op Canvas.

Dossiers