Nieuwe reeks 'Katarakt' vanaf zondag op En (trailer!)

donderdag 6 december 2007

Zondag gaat op En de nieuwe prestigieuze fictiereeks 'Katarakt' van start. De avant-premire vond woensdag plaats in de Kinepolis te Hasselt. Het cinemacomplex werd voor de gelegenheid omgetoverd in een soort mini-Hollywood, inclusief rode lopers, sterachtige zoeklichten en een bende persfotografen. Allen wilden ze een plaatje schieten van de schitterende cast die een gouden Kinepolis-ster in ontvangst nam.

B


ovendien waren ook een hoop hoge genodigden aanwezig. Onder andere acteurs Nand Buyl, Roel Vanderstukken en Herman Verbruggen kwamen een kijkje nemen. Ook Belgische schonen zoals Virginie Claes en Cynthia Reekmans sierden de rode loper. Uiteraard wilden vertegenwoordigers van de Limburgse provincie de eerste visie van 'Katarakt' niet missen, aangezien de tv-reeks zich in het groene Haspengouw afspeelt.

Het verhaal van 'Katarakt' gaat over een 38-jarige vrouw Elisabeth (Karlijn Silleghem) die het schuldenlijdende fruitteeltbedrijf van haar schoonvader overneemt. Dit tot grote ontsteltenis van de rest van de familie. De reeks brengt de stiel van het fruit telen op authentieke wijze in beeld, maar vertelt ook over de geneugten en confrontaties binnen het familieleven. Bovendien lijkt er iets mis te zijn met Karlijn's ogen. Iets wat tot grote gevolgen zou kunnen leiden.

De voorstelling werd ingeleid door de gouverneur van Limburg, Steve Stevaert. Hij was op zijn minst enthousiast over het fruitige tv-project. Hij sprak zelfs over een hoogdag voor de provincie. Het programma zou immers een economische boost kunnen geven aan het toerisme in Limburg. Het landschap waar werd gefilmd, is feeriek mooi, doch tot nog toe redelijk ongekend in Vlaanderen.

Sylvain Slepen, gedeputeerde voor toerisme, was het hier volledig mee eens. Mensen zullen volgens hem spreken van een Limburg voor en na 'Katarakt'. 'Eindelijk komt Limburg in de schijnwerpers dankzij een kwaliteitsvolle en authentieke fictiereeks. Men heeft te lang gedacht dat Kim Clijsters de enige troef van de provincie is.'

Vlaams Minister van Media en Toerisme, Geert Bourgeois, sloot het rijtje af. Hij bekende enorm fier te zijn op het tv-project en eindigde met de gevleugelde woorden 'Ik ben een Limburger'. Vervolgens werd de eerste aflevering van de reeks in High Definition op het grote scherm geprojecteerd.

Na de voorstelling keuvelden de genodigden gezellig na op de receptie, smullend van enkele Limburgse lekkernijen. Tussen het gedruis wisten we jonge god/acteur Ides Meire (de zoon van het hoofdpersonage in de serie) te strikken voor een klein interview. Vr 'Katarakt' verklaarde hij nog nooit in Limburg te zijn geweest. 'Het was alsof ik op vakantie ging, zo mooi. De opnames verliepen bovendien vlot, dankzij een sterke ploeg en een toffe sfeer. En ik denk dat ik voor heel de cast spreek als ik zeg dat de gastvrijheid van de Limburgse bevolking top was.'

Voor de genteresseerden bracht uitgeverij Lannoo een boek over de tv-reeks en de streek op de markt. In 'Katarakt Anders Bekeken' nemen de acteurs je mee naar hun favoriete plekjes in Haspengouw. Zelfs fietsroutes en recepten uit de Haspengouwse streek zijn erin te vinden. Een mooi cadeautje voor onder de kerstboom?

Zondag omstreeks 21.50 uur kan ook jij het begin van 'Katarakt' volgen op En. En het staat vast: 'Katarakt' springt in het oog!

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Terwijl de strandredders de drukte in en rond het water in goede banen proberen te leiden, krijgen ze te maken met een man die van de golfbreker is gevallen en niet meer kan opstaan. Inspecteurs Thomas en Marco van de lokale politie in Oostende krijgen een oproep voor een vechtpartij, maar raken niet meteen ter plaatse. De vrijwilligers van de Blankenbergse zeereddingsdienst krijgen melding van een zeiljacht met een afgebroken mast. Er is een gezin aan boord. Hoe sneller ze ter plaatse zijn, hoe beter. Maar de zware zee maakt de reddingsoperatie er niet makkelijker op.

'De Kust is Veilig', om 21.30 uur op VIER.

Dossiers