'Missie Mosango' genomineerd voor een International Emmy Award

maandag 13 oktober 2014

Het En-programma 'Missie Mosango' is genomineerd voor een International Emmy Award. In 'Missie Mosango', dat gemaakt werd door productiehuis Geronimo, trokken zes jonge Vlaamse hulpverleners naar Afrika voor de missie van hun leven.

Ze gingen er twee weken lang aan het werk in het ziekenhuis van Mosango, midden in de Congolese brousse. De zes botsten er op de beperkingen van de lokale gezondheidszorg, maar vooral op hun eigen grenzen.

Uitreiking op 24 november
'Missie Mosango' is genomineerd in de categorie 'non-scripted entertainment' en neemt het in die categorie op tegen 'Educating Yorkshire' uit het Verenigd Koninkrijk, 'Master Chef China' uit China en 'O Infiltrado' uit Brazilië. Op 24 november worden de International Emmy Awards uitgereikt.

Binnenkort op Eén: 'Flying Doctors', een reeks van dezelfde makers
Vanaf 4 november start op Eén de nieuwe docureeks 'Flying Doctors', die net als 'Missie Mosango' door productiehuis Geronimo is gemaakt. In 'Flying Doctors' brengen drie geëngageerde dokters en een piloot een ambulancevliegtuig naar het Virungapark in Oost-Congo. Het vliegtuig zal er ingezet worden als medisch evacuatievliegtuig. Onderweg houden ze halt om lokale projecten te bezoeken op het vlak van ontwikkelingssamenwerking en wereldwijde gezondheidszorg, thema's die hen na aan het hart liggen.

 

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Expeditie Robinson' (foto: VIER -  SBS Belgium 2018)

Het einde is in zicht en de drie overgebleven kandidaten strijden in een epische finaleproef tegen elkaar voor de titel van 'Robinson 2018'. Na 33 dagen op de Filipijnen wordt de winnaar bepaald op de allerlaatste eilandraad. Wie wint Expeditie Robinson en gaat naar huis met 25.000 euro?

'Expeditie Robinson', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers