Gemeente Brasschaat verbiedt opnames 'Matroesjka's'

maandag 18 juni 2007

Niet ieder gemeentebestuur duldt filmploegen op zijn grondgebied. In Brasschaat weigert het bestuur de toelating voor opnames van de tweede reeks van de populaire VTM-serie 'Matroesjka's'.

'Bra

sschaat wil op geen enkele wijze geassocieerd worden met Matroesjka's. Film- en televisieploegen zijn altijd welkom in onze gemeente, maar jullie niet', aldus burgemeester Dirk De Kort (CD&V) in zijn mededeling aan de opnameleider Wim Goossens van Independent Productions.

De producent van 'Matroesjka's' snapt het niet: 'We hebben onder meer gefilmd in Bangkok, Sofia en Kiev, telkens met de toestemming van en in overleg met de lokale stadsbesturen. Maar in Brasschaat of all places mogen we dus niet werken'.

Nochtans werd er geen extra inspanning gevraagd aan het gemeentebestuur. De opnames beperkten zich tot n opnamedag in het park van Brasschaat. 'Het ging om een scne waarin enkele meisjes joggen en opgewacht worden door twee politie-inspecteurs in burger', verklaart Goossens.  Bovendien had deze opnamedag geen aanleiding gegeven hebben tot enige hinder. Er was geen logistieke steun aangevraagd, geen verkeersomleiding of inzet van politie... 'We hadden enkel een toestemming nodig om te filmen', legt Goossens uit.

Het gemeentebestuur gaf deze uiteindelijk niet. Burgemeester De Kort wou ook geen commentaar geven.

Bron: GVA

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Terwijl de strandredders de drukte in en rond het water in goede banen proberen te leiden, krijgen ze te maken met een man die van de golfbreker is gevallen en niet meer kan opstaan. Inspecteurs Thomas en Marco van de lokale politie in Oostende krijgen een oproep voor een vechtpartij, maar raken niet meteen ter plaatse. De vrijwilligers van de Blankenbergse zeereddingsdienst krijgen melding van een zeiljacht met een afgebroken mast. Er is een gezin aan boord. Hoe sneller ze ter plaatse zijn, hoe beter. Maar de zware zee maakt de reddingsoperatie er niet makkelijker op.

'De Kust is Veilig', om 21.30 uur op VIER.

Dossiers