Betty Mellaerts hoofdredacteur HD3 Vlaanderen

woensdag 20 september 2006

Betty Mellaerts krijgt de leiding van de redactie van HD3 Vlaanderen, de cultuurzender voor Vlaanderen. De zender, die een initiatief is van het HDTV-mediabedrijf Euro1080, gaat van start op 1 oktober 2006.

G


abriel Fehervari, CEO van Euro1080, verklaart bijzonder verheugd te zijn dat Betty Mellaerts mee gestalte wil geven aan de cultuurzender voor Vlaanderen. Eindelijk krijgt de Vlaamse kijker waar hij recht op heeft, namelijk een zender die volledig gewijd is aan muziek, theater, en tal van andere cultuurvormen, voor jong en voor oud.

HD3 Vlaanderen is de eerste van een hele reeks cultuurzenders voor verschillende regio's in Europa. Betty's passie voor muziek, literatuur en andere cultuuruitingen zal ongetwijfeld bijdragen tot een hoogstaand programma-aanbod.

Betty Mellaerts was bijna 10 jaar lang de stem van 'Het vermoeden' op Radio 1 en werkte mee aan 'Het Einde van de Wereld', een radioprogramma vol fascinerende reisverhalen. In 1994 werd Betty Mellaerts presentatrice en redactrice van 'Het Gevolg' bij Radio 1. Een paar jaar later stapte ze over naar 'Levende Lijven', een live talkshow vanuit de Ancienne Belgique. Begin 1999 gaf ze haar vaste job bij de openbare omroep op, en ging ze als freelance journaliste aan de slag o.a. voor De Morgen. Ze ontpopte zich al snel tot een van de meest vooraanstaande interviewsters uit Vlaanderen, met een passie voor literatuur en muziek.

De cultuurzender voor Vlaanderen, die voorlopig de werknaam 'HD3 Vlaanderen' heeft meegekregen, zal te zien zijn via de kabel (in gewone digitale kwaliteit) of via de Astra-satelliet op 23,5 Oost in HDTV-kwaliteit (high definition television). De uiteindelijk naam van de zender zal worden bekendgemaakt op 29 september 2006.

Persbericht HD3 Vlaanderen
http://www.cultuurzender.be

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Kinderen van het Verzet' (Canvas)

Tijdens de Tweede Wereldoorlog stapten tienduizenden Belgen in het verzet tegen de nazi's. Hun kinderen getuigen over die oorlogsperiode. Wat deden hun ouders, waarom gingen ze in het verzet en hoe gevaarlijk was dat? Veel verzetslieden werden opgepakt door de Duitsers. Die arrestaties staan 75 jaar later bij vele kinderen nog op het netvlies gebrand.

'Kinderen van het Verzet', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers