Base wint rechtszaak tegen TMF Mobile

vrijdag 8 juni 2007

Gsm-operator Base heeft vrijdag van de rechtbank van koophandel van Brussel gelijk gekregen in een zaak tegen concurrent TMF Mobile. Volgens Base verstuurde TMF Mobile op een onrechtmatige wijze sms'jes naar ex-klanten.

B


ase trok naar de rechtbank nadat TMF Mobile eerder gemaakte afspraken overtrad. Tot eind mei werkten TMF en Base samen onder de naam 'The Mobile Factory'. Begin juni trok Base echter naar jongerenzender JIM met een nieuw aanbod 'JIM Mobile'. Concurrent TMF reageerde onmiddellijk door een samenwerking op te starten met gsm-operator Proximus onder de naam TMF Mobile.

Het klantenbestand van het voormalige 'The Mobile Factory', 285.000 klanten om precies te zijn, hoort volgens de rechter toe aan Base. Ook MTV Networks, eigenaar van TMF, heeft dit volgens Base toegegeven. De rechtbank van koophandel oordeelde nu dat MTV Networks op een onrechtmatige wijze de mogelijkheid heeft genomen om klanten van Base af te nemen door sms'en te versturen naar de ex-klanten.

Verder oordeelde de rechter dat Base hierdoor 'onherstelbare en financile schade' heeft opgelopen. Daarom krijgt MTV Networks een dwangsom opgelegd van 25.000 euro per inbreuk, geldig voor alle vormen van contactname, per sms en andere. Bovendien moet MTV Networks alle gegevens van ex-klanten overdragen aan Base.

Voorlopig komt er weinig reactie van MTV Networks, al denkt men er wel aan om in beroep te gaan. Volgens Michel Dupont, general manager van MTV Networks Belgium, heeft de uitspraak van de kortgedingrechter in het geschil tussen Base en TMF Mobile voor geen van beide partijen nut. Meer commentaar wil de zender niet kwijt.

Bron: Het Nieuwsblad

LEES OOK:
Base dreigt met rechtszaak tegen TMF en Proximus
'De Joeri' nieuw boegbeeld van JIM Mobile

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Terwijl de strandredders de drukte in en rond het water in goede banen proberen te leiden, krijgen ze te maken met een man die van de golfbreker is gevallen en niet meer kan opstaan. Inspecteurs Thomas en Marco van de lokale politie in Oostende krijgen een oproep voor een vechtpartij, maar raken niet meteen ter plaatse. De vrijwilligers van de Blankenbergse zeereddingsdienst krijgen melding van een zeiljacht met een afgebroken mast. Er is een gezin aan boord. Hoe sneller ze ter plaatse zijn, hoe beter. Maar de zware zee maakt de reddingsoperatie er niet makkelijker op.

'De Kust is Veilig', om 21.30 uur op VIER.

Dossiers