'Tour d'Encore': de tour als sportieve opera

zondag 7 juli 2019

Deze zomer reizen de vrienden van Trio d'Encore (Caspar Vos (piano), Koen Stapert (viool) en Marcus van den Munckhof (cello)) in hun camper mee met de Tour de France.

Hun gedeelde passie voor zowel muziek als wielrennen vormt de grondstof voor deze unieke roadtrip Tour d’Encore (NTR) : schitterende kamermuziek en verhalen die ver boven de Col du Galibier (2646 m.) uitstijgen.


De Tour de France: een sportieve opera waar de toeschouwer wordt verwend met de mooiste verhalen. Verhalen over liefde, wanhoop, schandalen, tragedie en euforie. Onder het motto 'Muziek is wielrennen en wielrennen is muziek!' reizen Vos, Stapert en Van den Munckhof acht dagen mee met de Tour-caravaan, op zoek naar legendarische verhalen op het snijvlak van muziek en wielrennen. Het resultaat? 8 zinderende etappes, 8 legendarische verhalen en 8 ultieme encores.

Zo verklankte Josef Strauss de voorloper van de moderne racefiets in zijn polka galop genaamd Vélocipède. Componisten Chopin, Berlioz en Schumann hadden net als veel wielrenners een relatie met verboden middelen. Edith Piaf onderhield sappige affaires met bekende Tour-renners. En de Franse componist Ernest Chausson kwam om het leven op zijn racefiets. Dit en meer komt aan bod in Tour d’Encore!

Kijk van 8 t/m 16 juli dagelijks naar een nieuwe video op NPORadio4.nl en via het Youtube-kanaal van NPO Radio 4.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Pink Xmas met VIJF en Qozmo (foto: VIJF - © SBS Belgium 2019)

Elise Donner is mede-eigenaar van het reisbureau van haar harteloze ex-man. Sinds de scheiding maakt hij het Elise op verschillende manieren erg lastig. Elise heeft het plan met Kerstmis een date te vinden, om haar ex jaloers te maken. Daarnaast wil ze de feestdagen ook niet in haar eentje doorbrengen. Per toeval ontmoet Elise in een winkelcentrum Nick, een knappe en machtige advocaat. Nick is ook alleenstaand en er ontstaat meteen een band tussen de twee.

'The Mistletoe Promise', om 20.30 uur op VIJF.

Dossiers