'Klassiek Viert de Zomer' bij de NTR

zondag 15 juli 2018

In 'Klassiek Viert de Zomer' volgen we tien supergetalenteerde musici in hun fascinatie voor een andere muzikale wereld. Aan de hand van hun persoonlijke verhalen gaan deze jonge avontuurlijke musici op zoek naar de oorsprong van hun favoriete muziek.

Zo duikt een jonge operazangeres in de zwarte roots van George Gershwins muziek en zingt zij samen met een gospelkoor het geliefde Summertime. We leren een meesterpianist kennen die geobsedeerd is door de Spaanse flamenco. Een trombonist uit het beste orkest van de wereld gaat naar een schuttersfeest in zijn Limburgse geboorteland. Een percussionist gaat terug naar de bron van alle ritmische muziek bij een Senegalese slagwerkgroep. En een klassiek violist leert van een groep Hongaarse zigeuners hoe belangrijk de taal is voor hun muziek.

Presentator Floris Kortie (bekend van 'Podium Witteman') neemt je mee door heel Nederland naar zonnige festivals en zomerse dansfeesten. Want de klassieke muziek leeft niet alleen in de concertzaal, maar ook daarbuiten.

'Klassiek Viert de Zomer', 16 juli t/m 17 augustus elke ma en vrij om 22.35 uur (na Nieuwsuur) op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Alejandra Theus, Ini Massez en Tine Embrechts in 'Zie Mij Graag' (foto: Eén - © VRT 2018)

Na haar tegenslag met Willem en de mysterieuze vrouwenstem aan de telefoon toen ze Jean-Philippe opbelde, besluit Anna dat ze voorgoed klaar is met mannen. Wanneer ze avances krijgt van een vrouw, vraagt ze zich af of ze misschien altijd al lesbisch was. Terwijl Anna met de hulp van Sas en Nicole aan haar experimentele fase begint, worstelen Ben en Sien met de ongewenste zwangerschap. Gunther en Nicole kunnen het alvast niet laten om zich ermee te moeien.

'Zie Mij Graag', om 20.35 uur op Eén.

Dossiers