Georgina Verbaan, Rudi Vranckx, Michiel van Erp, Cato van Dijck in 'Kunststof'

zondag 23 september 2018

Maandag 24 september: Georgina Verbaan, actrice, schrijver Georgina Verbaan werd in Nederland bekend als actrice, met onder andere twee Gouden Kalveren op haar naam.

Met haar column in NRC en haar debuut 'Loze ruimte' in 2016 maakte Verbaan ook naam als schrijver. Het werd tijd voor een vervolg, een nieuw boek 'Iets om naar uit te kijken'; met columns en verhalen.

Presentatie: Jellie Brouwer

Dinsdag 25 september: Rudi Vranckx, journalist
Journalist Rudi Vranckx is werkzaam voor de Belgische zender VRT. Hij doet verslag van internationale conflicten, waaronder in voormalig Joegoslavië, het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Op 25 september verschijnt zijn nieuwe boek 'Mijn kleine oorlog, dertig jaar aan het front'. Hij vertelt hierin hoe hij zelf, als journalist en als mens, sinds drie decennia oorlogen beleeft, aan de hand van een selectie uit zijn boeken, persartikels, columns en dagboeken.

Presentatie: Jellie Brouwer

Woensdag 26 september: Michiel van Erp, documentairemaker, regisseur
Het Nederlands Film Festival opent de 38e editie met het speelfilmdebuut van Michiel van Erp 'Niemand in de Stad', naar de gelijknamige roman van Philip Huff. Regisseur Van Erp vierde onlangs zijn 25-jarig jubileum in het vak, en heeft een lange staat van dienst als film- en documentairemaker. Voor de dramaserie Ramses won hij in 2014 o.a. de Nipkow Schijf en de Prix Europe.

Presentatie: Jellie Brouwer

Donderdag 27 september: Cato van Dijck, zangeres
Cato van Dijck is de zangeres en gitarist in de driekoppig blues driven hypnotic danceband, MY BABY. Ze komt uit een zeer muzikale familie en vormde met haar vader en broers en zus de Van Dijck Band. Sinds 2012 is er de internationaal succesvolle band MY BABY. Vrijdag 5 oktober presenteert de band hun 4e album in De Melkweg.

Presentatie: Winfried Baijens

'Kunststof Radio', maandag 24 september t/m donderdag 27 september tussen 19.30 en 20.30 uur op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Blind Gekocht' (foto: VIER - © SBS Belgium 2019)

In Gentbrugge zijn de werken volop aan de gang. Binnenkort kunnen Nisse en Mathilde verhuizen. En dan stuit Bart op een lastminuteprobleem. Het vijfde koppel, Vicky en Tom, woont al in Mechelen met de kleine Nobel en wil met het oog op verdere gezinsuitbreiding graag een groter huis, eveneens in Mechelen. Ook het laatste koppel stelt zich voor: Klaas en Heleen. Na talloze omzwervingen hebben ze zich eindelijk gesetteld in Antwerpen. Ze willen graag de volgende stap in hun leven zetten en een huis kopen.

'Blind Gekocht', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers