Champions League-duels PSV en Ajax bij Veronica

maandag 17 september 2018
UEFA Champions League

Dinsdag 18 september speelt FC Barcelona tegen PSV en woensdag 19 september is Ajax tegen AEK Athene te zien vanaf 18.00 uur bij Veronica. Ajax heeft met de plaatsing voor de groepsfase van de Champions League in één klap 40 miljoen euro binnengehaald. PSV krijgt 35 miljoen euro.

De startpremie in de Champions League-groepsfase is 15 miljoen euro. Deze bedragen kunnen flink oplopen: 2,7 miljoen per overwinning en 0,9 miljoen per remise.


FC Barcelona – PSV (dinsdag 18 september)
PSV zit in de 'poule des doods' met FC Barcelona (Spanje), Tottenham Hotspur (Engeland) en Internazionale (Italië). PSV-trainer Mark van Bommel keert terug op bekend terrein. Van Bommel speelde in het seizoen 2005-2006 bij Barça. Hij scoorde in de Champions League voor Barcelona tegen Panathinaikos op 5 november 2005 en hij won vervolgens de Champions League in 2006 met FC Barcelona. Deze club is al 26 thuisduels in de Champions League ongeslagen dus het wordt dinsdag een loodzware klus. De wedstrijd FC Barcelona – PSV wordt gepresenteerd door Hélène Hendriks en geanalyseerd door Ronald de Boer en Johan Derksen. Verslaggever is Wytse van der Goot en commentaar komt van Leo Oldenburger.

Ajax – AEK Athene (woensdag 19 september)
Ajax overleefde maar liefst drie voorrondes in aanloop naar de groepsfase van de Champions League. Sturm Graz, Standard Luik en Dynamo Kiev moesten er allemaal aan geloven in de voorrondes. In de groepsfase treft Ajax een drietal oude bekenden met Bayern München, Benfica en AEK Athene. Ajax versloeg AEK twee maal in de groepsfase in het seizoen 1994/95. Op 7 december 1994 won Ajax met 2-0 van AEK Athene door twee goals van Tarik Oulida. Dat seizoen (1994/95) wisten de Amsterdammers ook de UCL te winnen onder leiding van Louis van Gaal. AEK ging vijf keer eerder op bezoek bij een Nederlandse ploeg. De Grieken verloren vijf keer. De wedstrijd Ajax – AEK Athene die woensdag is te zien, wordt gepresenteerd door Wilfred Genee en geanalyseerd door Dick Advocaat en René van der Gijp. Hélène Hendriks is verslaggever en Wytse van der Goot de commentator.

'Champions League-duels PSV en Ajax', dinsdag 18 september vanaf 18.00 uur bij Veronica.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Elke stad heeft pendelaars die elke dag naar de stad trekken, maar er zijn nog onverwachte pendelaars: wilde dieren die elke dag de stad intrekken op zoek naar voedsel. In deze aflevering ontdekken we dat deze dieren om te overleven met één poot in de wildernis moeten staan en met de andere in de stad. Voorbeelden hiervan zijn de zwartvoetpinguïn, het nijlpaard en de zwarte beer.

Driedelige BBC-natuurdocumentairereeks waarin onze steden bekeken worden vanuit het perspectief van de (wilde) dieren die erin leven.

'Wild Metropolis', om 21.05 uur op Canvas

Dossiers