Volledige straat bedreigd door zware brand in 'Helden van Hier: Door het Vuur'

dinsdag 21 november 2017
Foto: VTM - © MEDIALAAN 2017

De brandweermannen rijden uit voor een woningbrand. Eens ter plaatse merken ze dat het vuur zich in sneltempo verspreidt naar de aangrenzende huizen.

'De rook liep via de zolder van de ene woning naar de andere. Je kunt het vergelijken met een rij dominostenen die aan het vallen is. Je moet er een aantal dominostenen tussenuit halen om de verspreiding te stoppen', aldus kapitein Joeri.


Ze zetten dan ook alles op alles om het vuur te stoppen en komen in een gevaarlijk situatie terecht wanneer het dak van één van de huizen instort. 'Tijdens het blussen ben je zo gefocust op de brand zelf dat je niet altijd ziet dat er delen van het gebouw aan het instorten zijn. Je beseft het pas als je de brokstukken voelt vallen', legt adjudant Jurgen uit.

De duikers van de Gentse brandweer worden opgeroepen voor een man die spoorloos is verdwenen toen hij het Handelsdok probeerde over te zwemmen. Er wordt een grote zoekactie opgezet. De duikers zoeken in het pikdonkere water naar de man. Door de modder in het Handelsdok zien ze werkelijk geen hand voor ogen, waardoor het een moeilijke onderneming is. 'Hoe langer de zoekactie duurt, hoe duidelijker het wordt dat het geen reddings- maar een bergingsoperatie is', legt duiker Filip uit. Uiteindelijk komen Commissaris Alain Remue en zijn collega’s van de cel Vermiste Personen van de Federale Politie met een sonarboot helpen zoeken.

Ambulanciers Toon en Davy haasten zich naar een glasbedrijf. Eén van de werknemers heeft een grote snijwonde opgelopen in de linker onderarm. Hij verliest erg veel bloed. Ambulancier Davy beseft dat de tijd dringt: 'De man heeft veel bloed verloren. Zijn verwonding is mogelijk levensbedreigend.' De ambulanciers dienen de eerste zorgen toe in afwachting van een dokter.

Wanneer ambulanciers Matthias en Jeroen opgeroepen worden bij een koppel, blijkt al snel dat ze niet al hun interventies van medische aard zijn. Een vrouw is volledig over haar toeren nadat ze voor €36 000 opgelicht is via Facebook. De ambulanciers laten zich van hun beste kant zien, maar gemakkelijk is het niet. 'Op school leer je wat je moet doen in medische gevallen. Maar er is geen stappenplan voor wat je moet doen bij iemand die is opgelicht', legt ambulancier Matthias uit.

'Helden van Hier: Door het Vuur', woensdag 22 november om 21.15 uur bij VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers