Pano praat woensdag met prins Laurent

dinsdag 12 februari 2019

De brief van prins Laurent aan premier Michel deed stof opwaaien. De prins klaagt dat de regering hem niet geholpen heeft om het geld van zijn vzw te recupereren. Geld dat hij tegoed heeft van Libi, nadat dat land een contract opzegde voor een bebossingsproject van de vzw van de prins.

'Dat was het project van mijn leven. Ik wou zelfs in Tripoli gaan wonen', zegt de prins. Maar nu steekt hij al zijn tijd in zijn juridische strijd.


Prins Laurent praat. In 'Pano'. Over zijn passies en zijn drijfveren. Over zijn woede en ontgoocheling. Het enfant terrible probeert de typecasting te overstijgen. Tegelijk zoekt 'Pano' uit wat er nu écht gebeurd is met het kapitaal van Khaddafi in België. Spijtige misverstanden, of worden er potjes gedekt gehouden?

Uniek aan deze reportage is ook dat VRT en RTBF de handen in elkaar geslagen hebben: journalisten Wim Van den Eynde en Maité Warland hebben hun hele onderzoek samen gevoerd.

Het resultaat is gelijktijdig te zien in 'Pano' en 'Questions à la Une'. En ook dat is een primeur.

Reportage: Wim Van den Eynde en Katrien Kubben
Eindredactie: Sara Van Boxstael en Pascal Seynhaeve

'Pano: De strijd van prins Laurent', woensdag 13 februari om 21.25 uur op Eén.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Terwijl de strandredders de drukte in en rond het water in goede banen proberen te leiden, krijgen ze te maken met een man die van de golfbreker is gevallen en niet meer kan opstaan. Inspecteurs Thomas en Marco van de lokale politie in Oostende krijgen een oproep voor een vechtpartij, maar raken niet meteen ter plaatse. De vrijwilligers van de Blankenbergse zeereddingsdienst krijgen melding van een zeiljacht met een afgebroken mast. Er is een gezin aan boord. Hoe sneller ze ter plaatse zijn, hoe beter. Maar de zware zee maakt de reddingsoperatie er niet makkelijker op.

'De Kust is Veilig', om 21.30 uur op VIER.

Dossiers