Pano praat woensdag met prins Laurent

dinsdag 12 februari 2019

De brief van prins Laurent aan premier Michel deed stof opwaaien. De prins klaagt dat de regering hem niet geholpen heeft om het geld van zijn vzw te recupereren. Geld dat hij tegoed heeft van Libi, nadat dat land een contract opzegde voor een bebossingsproject van de vzw van de prins.

'Dat was het project van mijn leven. Ik wou zelfs in Tripoli gaan wonen', zegt de prins. Maar nu steekt hij al zijn tijd in zijn juridische strijd.

Prins Laurent praat. In 'Pano'. Over zijn passies en zijn drijfveren. Over zijn woede en ontgoocheling. Het enfant terrible probeert de typecasting te overstijgen. Tegelijk zoekt 'Pano' uit wat er nu écht gebeurd is met het kapitaal van Khaddafi in België. Spijtige misverstanden, of worden er potjes gedekt gehouden?

Uniek aan deze reportage is ook dat VRT en RTBF de handen in elkaar geslagen hebben: journalisten Wim Van den Eynde en Maité Warland hebben hun hele onderzoek samen gevoerd.

Het resultaat is gelijktijdig te zien in 'Pano' en 'Questions à la Une'. En ook dat is een primeur.

Reportage: Wim Van den Eynde en Katrien Kubben
Eindredactie: Sara Van Boxstael en Pascal Seynhaeve

'Pano: De strijd van prins Laurent', woensdag 13 februari om 21.25 uur op Eén.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Blind Gekocht' (foto: VIER - © SBS Belgium 2019)

In Gentbrugge zijn de werken volop aan de gang. Binnenkort kunnen Nisse en Mathilde verhuizen. En dan stuit Bart op een lastminuteprobleem. Het vijfde koppel, Vicky en Tom, woont al in Mechelen met de kleine Nobel en wil met het oog op verdere gezinsuitbreiding graag een groter huis, eveneens in Mechelen. Ook het laatste koppel stelt zich voor: Klaas en Heleen. Na talloze omzwervingen hebben ze zich eindelijk gesetteld in Antwerpen. Ze willen graag de volgende stap in hun leven zetten en een huis kopen.

'Blind Gekocht', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers