Het jaaroverzicht van TV-Visie: februari 2011

woensdag 21 december 2011

Het aftellen is begonnen! Nog enkele kalenderblaadjes te gaan en 2011 zit er helemaal op. Opnieuw zorgden de gebeurtenissen in medialand voor de nodige portie ontspanning. TV-Visie heeft zorgvuldig alle nieuwsfeiten gewikt en gewogen en de meest belangwekkende nieuwtjes zorgvuldig op een rijtje gezet. Tijdens deze laatste dagen van het jaar blikken we nog even terug op voorbije tv-jaar. Vandaag: februari 2011!

In februari barste de Arabische lente los in het noorden van Afrika en in het Midden Oosten. Ook onze nieuwsdiensten waren van de partij. Vtm-journalist Tim Verheyden werd zelfs eventjes opgepakt in het Egypte van toenmalig president Moebarak. Ook Rudi Vranckx was aanwezig, maar die maakte vooral furore met zijn roze sjaaltje.

Ondertussen woedde in februari ook in België een oorlogje. Eéntje tussen de VRT en Woestijnvis. De VRT schortte kort na het bod van Woestijnvis op VT4 alle onderhandelingen met het productiehuis op. Vandenaute reageerde prompt met een aantal boude uitspraken. Toch ontkende de man boos te zijn op de VRT.

Wie wel op de tanden knarste waren Michel Wuyts en Siegfried Bracke. Wuyts mocht van zijn werkgever niet langer perspresentaties van wielerteams doen, Bracke kreeg dan weer de wind vanvoren toen bleek dat de nationalist ooit nog socialistisch bijkluste tijdens zijn journalistieke loopbaan. Gelukkig konden beiden rekenen op de steun van elkaar.

Ondertussen maakte Bruno Wyndaele een uitstapje naar vtm. Dat zal Goedele zich wel nog goed herinneren, want tijdens de opnames van 'Het Sterke Geslacht' werd ze afgevoerd naar het ziekenhuis. Bruno Wyndaele maakte tegelijk bekend dat hij aan een nieuw programma werkt voor vtm. Iemand nog iets van gehoord?

Ook in het buitenland woedden enkele stormen. Zo moest SBS6, de Nederlandse commerciële zender, één van zijn afleveringen van 'Komen Eten' schrappen, na enkele onthullingen over kinderporno bij één van de kandidaten. In Duitsland besloot de 'Wetten, Dass?' presentator ontslag te nemen, na een tragisch ongeval tijdens de show.

En bij Telenet? Daar deden ze een Alexander-De-Croo'tje en besloten ze de stekker uit GunkTV te trekken. Kortom, een februarimaand om nooit meer te vergeten.Lees ook:
Het jaaroverzicht van TV-Visie: januari 2011

DOSSIER: Het jaaroverzicht van TV-Visie: 2011

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Gezin' (foto: Eén - © VRT 2019)

Pleegzoon Jawad gaat in Willebroek naar een nieuwe school. Hij is zenuwachtig, want hij kent nog niemand in zijn klas. In Beringen zijn de inschrijvingen voor het eerste kleuterklasje gestart. Jonathan en Shareen hopen op een school vlak bij huis. En bij de familie van Steven en Isabelle nemen de twee oudste dochters enkele beslissingen tegen de goeie raad van hun ouders in.

'Het Gezin', om 20.40 uur op Eťn.

Dossiers