Presentator 'Wetten, dass?' stopt

zondag 13 februari 2011

Thomas Gottschalk heeft zijn vertrek aangekondigd als presentator van het Duitse populaire televisieprogramma 'Wetten, dass?'. De 60-jarige tv-grootheid heeft het nog altijd moeilijk na het tragische ongeval in zijn show. 'Ik kan niet verder gaan alsof er niets gebeurd is.'

De Duitse presentator heeft zaterdagavond voor de uitzending van ‘Wetten, dass?’ zijn afscheid bekendgemaakt. Gottschalk zijn contract bij de zender ZDF liep normaal nog tot 2012, maar hij heeft nu besloten om de handdoek deze zomer in de ring te gooien. Dat zal gebeuren tijdens een speciale uitzending op Mallorca.
 
Gottschalk blikt tevreden terug op zijn carrière. ‘Het waren de beste 25 jaar van mijn leven’, vertelde het tv-icoon, die in 1987 voor het eerst voor de camera stond.
 
Aanleiding voor zijn beslissing, is het tragische ongeluk met Samuel Koch. De man raakte na een weddenschap in de show half verlamd. ‘Ik ben blij dat Samuel nu ook kijkt’, zei Gottschalk, die beseft dat het ongeval een donkere schaduw over het programma heeft geworpen. ‘Deze show, die jarenlang uw en mijn zaterdagavond heeft gevuld, verdient een waardig afscheid. Ik wil niet met zo een tragische gebeurtenis in uw gedachten achterblijven. Daarom ga ik nog even door.’
 
Bron: Telegraaf
  Lees ook:
Zwaar ongeval tijdens liveshow 'Wetten Dass?' (filmpje!)

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo

Baltimore, 1962. Op het hoogtepunt van de Koude Oorlog werkt Elisa Esposito als schoonmaakster in een geheim overheidslaboratorium. Op een dag wordt er onder het toezicht van kolonel Strickland een mysterieus wezen binnengebracht in het labo. Elisa, die al sinds haar geboorte niet kan praten, kan haar nieuwsgierigheid niet bedwingen, en dringt de kamer binnen waar het creatuur wordt gevangengehouden. Ze ontdekt dat het om een mensachtig amfibisch wezen gaat. Het duurt niet lang voor Elisa sympathie begint te voelen voor hem. Wanneer ze te horen krijgt dat Strickland een vivisectie wil uitvoeren op het wezen, bedenkt Elisa een plan om samen met hem te vluchten.

'The Shape Of Water', film uit 2017 om 23.20 uur op VTM.

Dossiers