Presentator 'Wetten, dass?' stopt

zondag 13 februari 2011

Thomas Gottschalk heeft zijn vertrek aangekondigd als presentator van het Duitse populaire televisieprogramma 'Wetten, dass?'. De 60-jarige tv-grootheid heeft het nog altijd moeilijk na het tragische ongeval in zijn show. 'Ik kan niet verder gaan alsof er niets gebeurd is.'

De Duitse presentator heeft zaterdagavond voor de uitzending van ‘Wetten, dass?’ zijn afscheid bekendgemaakt. Gottschalk zijn contract bij de zender ZDF liep normaal nog tot 2012, maar hij heeft nu besloten om de handdoek deze zomer in de ring te gooien. Dat zal gebeuren tijdens een speciale uitzending op Mallorca.
 
Gottschalk blikt tevreden terug op zijn carrière. ‘Het waren de beste 25 jaar van mijn leven’, vertelde het tv-icoon, die in 1987 voor het eerst voor de camera stond.
 
Aanleiding voor zijn beslissing, is het tragische ongeluk met Samuel Koch. De man raakte na een weddenschap in de show half verlamd. ‘Ik ben blij dat Samuel nu ook kijkt’, zei Gottschalk, die beseft dat het ongeval een donkere schaduw over het programma heeft geworpen. ‘Deze show, die jarenlang uw en mijn zaterdagavond heeft gevuld, verdient een waardig afscheid. Ik wil niet met zo een tragische gebeurtenis in uw gedachten achterblijven. Daarom ga ik nog even door.’
 
Bron: Telegraaf
  Lees ook:
Zwaar ongeval tijdens liveshow 'Wetten Dass?' (filmpje!)

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

In de vroege jaren 1960, in volle Koude Oorlog, moeten CIA-agent Napoleon Solo en KGB-spion Illya Kuryakin samenwerken wanneer er een mysterieuze organisatie opduikt die het broze nucleaire machtsevenwicht tussen hun beider naties wil destabiliseren.

'The Man from U.N.C.L.E', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers