Wouter Vandenhaute: 'Niet boos op de VRT'

maandag 28 februari 2011

Het welles-nietes-spelletje tussen Woestijnvis en de VRT blijkt dan toch niet meer dan een storm in een glas water. Dat verklaarde Woestijnvis-topman Wouter Vandenhaute maandagavond in 'Reyers Laat' op Canvas.

De discussie tussen Woestijnvis en de VRT werd vrijdag op gang getrokken na enkele opvallende uitspraken door Vandenhaute in de commissie media van het Vlaams Parlement. Daar kwam de Woestijnvis-topman zijn visie geven over de nieuwe beheersovereenkomst van de openbare omroep.

Naar eigen zeggen is dit allemaal 'een storm in een glas water' en had Wouter Vandenhaute maandagnamiddag een hartelijk telefoongesprek met Leo Hellemans, directeur media bij de VRT.

Naar aanleiding van de uitspraken in de commissie reageerde de VRT-top zondagavond met een scherp persbericht, waarin de commentaren van de Woestijnvis-topman ongepast werden genoemd.

In 'Reyers Laat' ontkende Vandenhaute niet dat de contacten momenteel stroef lopen. 'De relatie met de VRT zit onder spanning, zelfs onder hoogspanning. De VRT wilde ons mee laten stappen in een lineaire besparingsoefening, en dat was voor de toekomst van ons bedrijf geen optie', aldus Vandenhaute. Ook de vele wissels aan de top van de VRT hebben de contacten geen goed gedaan.

Maar ondanks alle verwijten over en weer benadrukt Vandenhaute dat zijn bedrijf nog steeds programma's wil maken voor de VRT. 'Stel dat wij SBS, al dan niet met een partner, zouden overnemen, sluit ik niet uit dat Woestijnvis nog voor de VRT zou werken. Wat ons betreft, ligt alles open.', aldus Vandenhaute.

Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Bron: De Standaard


Lees ook:
Volgend jaar geen 'Slimste Mens' op En
VRT verbaasd over uitspraken Woestijnvis-topman

DOSSIER: Nieuwe beheersovereenkomst VRT

volledig dossier
Woestijnvis

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Kleedkamer' (foto: Canvas - © VRT/Deklat Binnen 2019)

Exact 50 jaar geleden won Eddy Merckx zijn eerste Ronde van Frankrijk. Om dat te vieren, wijdt 'De Kleedkamer' twee afleveringen aan La Grande Boucle. Ruben trekt naar wielerbaan La Cipale, in het bos van Vincennes. Met Jos De Cauwer, Johan Bruyneel, Dirk Demol en Rudy Pevenage buigt Ruben zich over de vraag wat het betekent om de Ronde van Frankrijk te winnen als ploegleider en hoe ver men moet gaan om die overwinning in de wacht te slepen.

'De Kleedkamer', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers