VRT schort onderhandelingen met Woestijnvis op

dinsdag 1 februari 2011

De directie en Raad van bestuur van de VRT hebben beslist om de gesprekken met productiehuis Woestijnvis over een nieuw samenwerkingskader voor de periode 2012-2015 voorlopig stop te zetten. Het bod van De Vijver, de moederholding van Woestijnvis, op VT4 en Vijftv heeft immers een nieuwe situatie gecreŽerd waarin de openbare omroep geen preferentieel partnership kan afsluiten met Woestijnvis. De overeenkomst voor het seizoen 2011-2012 blijft behouden.

Eind december sloten de VRT en Woestijnvis een contract voor de invulling van het seizoen 2011-2012. Voor de periode 2012-2015 tekenden beide partijen een intentieverklaring die de exclusieve relatie zou omvormen tot een preferentieel partnership, waarbij Woestijnvis programmavoorstellen eerst aan de VRT zou voorleggen.


Toen op 21 januari bekend werd dat De Vijver een bod wil uitbrengen op SBS Belgium creëerde dat een nieuwe situatie. De directie en de Raad van bestuur van de VRT zijn van oordeel dat een preferentiële samenwerking tussen Woestijnvis en de openbare omroep niet werkbaar is in het geval dat De Vijver effectief VT4 en Vijftv zou overnemen. De onderhandelingen zijn om die reden ook stop gezet.

Woestijnvis blijft voor de VRT een sterk gewaardeerd productiehuis. Er kan ook opnieuw onderhandeld worden met Woestijnvis als De Vijver geen eigenaar wordt van VT4 en Vijftv. De VRT kan echter niet wachten op de mogelijke uitkomst van het bod om een kwalitatieve invulling van het uitzendschema 2012-2013 voor te bereiden met zowel interne als externe productiehuizen.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Vitaya logo V3 logo Vitaya V3 logo Vitaya

Lerares Claire is al een tijdje single en helpt met plezier drie vriendinnen met het organiseren van hun huwelijk, die alle drie in dezelfde maand plaatsvinden. Ze heeft het dan ook erg druk en geeft bovendien een zomerstage op Blue Island. Het is dan dat ze Tom leert kennen, de kapitein die haar en de leerlingen naar het eiland moet brengen met zijn boot.

'Sailing Into Love', om 20.40 uur op Vitaya.

Dossiers