VRT verbaasd over uitspraken Woestijnvis-topman

zondag 27 februari 2011

Tijdens een hoorzitting in de commissie media van het Vlaams Parlement deed Wouter Vandenhaute, gedelegeerd bestuurder van Woestijnvis, afgelopen vrijdag een aantal harde uitspraken over de VRT. Hij zei ondermeer dat de openbare omroep de relatie met Woestijnvis verwaarloosd heeft en dat de VRT een creativiteitsprobleem heeft. De VRT is verbaasd over deze uitlatingen en vindt ze gezien de langdurige gesprekken die er geweest zijn met Woestijnvis bijzonder ongepast.

De voorbije jaren hebben de VRT en Woestijnvis heel goed samengewerkt tot tevredenheid van beide partijen. De VRT kreeg van Woestijnvis succesvolle programma’s toegeleverd en Woestijnvis kreeg van VRT de tijd en de ruimte om die programma’s te maken. Beide huizen hebben zo een succesvol verhaal gebouwd.
 
Dit betekent niet dat er bij de VRT een gebrek aan creatief talent is. Eén en Canvas zijn sterke merken die hun succes niet alleen te danken hebben aan Woestijnvis, maar ook aan het uitstekend werk van andere externe productiehuizen en last but not least de interne productie. Dat geldt ook voor Ketnet. Drie kwart van alle tv-programma's worden in eigen huis gemaakt. Radio wordt zelfs volledig intern geproduceerd. Er kan dan ook bezwaarlijk gesproken worden over een gebrek aan creativiteit bij de VRT.


Dat Woestijnvis ambities heeft om verder te groeien, is haar volste recht. In de nieuwe context waarin de VRT moet besparen, heeft de openbare omroep echter niet meer de mogelijkheid om aan al deze ambities tegemoet te komen. Dat is de realiteit. Daarover is langdurig met Woestijnvis gepraat, in volle respect voor elkaar. Er is samen beslist om een overgangsjaar in te bouwen en de relatie tussen VRT en Woestijnvis te herdefiniëren voor de periode na 2012. Toen bekend raakte dat De Vijver, de moederholding van Woestijnvis, een bod uitbracht op SBS Belgium heeft de openbare omroep de gesprekken met Woestijnvis over de periode na 2012 voorlopig stopgezet. Dit neemt niet weg dat de VRT wil blijven samenwerken met Woestijnvis, weliswaar in een nieuw kader.


Lees ook:
Volgend jaar geen 'Slimste Mens' op En

DOSSIER: Nieuwe beheersovereenkomst VRT

volledig dossier
woestijnvis

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Dertigers'  (foto: Eén/VRT - © Warner Bros. België 2019)

Alex moet beslissen of hij zijn zieke vader zal opzoeken, maar het verleden heeft duidelijk diepe wonden geslagen. Tinne en Steven zoeken elkaar steeds meer op en dat valt ook Nora op. Barts ego lijkt gekwetst nu blijkt dat Anke ook met andere mannen flirt. Nora moet Ina voor het eerst een weekend bij Jeroen laten. In plaats van te treuren, gaat ze met Claire naar een feestje, waar ze de aandacht van Seppe trekt.

'Dertigers', om 21.55 uur op En.

Dossiers