VRT-journalist Vranckx intrigeert kijkers met roze sjaal

zaterdag 5 februari 2011

Aandachtige kijkers van 'Het Journaal' op En zullen het misschien ook al opgemerkt hebben. VRT-journalist Rudi Vranckx draagt dezer dagen bij zijn verslagen vanuit Caro (Egypte) steevast een sjaaltje. De mysterieuze roodroze halsdoek kaapt alvast heel wat aandacht weg.

‘Eén van de modetrends van 2011’, twitteren enkele fans van de VRT-reporter op het internet. Sommigen vragen zich of Vranckx een hele collectie sjaals heeft: ‘In Irak droeg hij nog een ‘Arafat’’. Het ‘Rudi Vranckx-modelletje’ intrigeert duidelijk heel wat mensen. ‘Draagt hij de sjaal om zich te beschermen? Of werkt het als camouflage tussen de sjaaldragende demonstranten?’ Eén ding staat vast: vrouwen vinden het ‘lekker stoer’.
 
Het dragen van die veelbesproken roze sjaal blijkt nu gewoon een mix te zijn van gewoonte en bijgeloof. ‘Mensen die me kennen, weten dat ik al heel mijn leven sjaaltjes draag’, vertelde Vranckx gisterochtend op Radio 1. ‘Maar het is misschien ook wel wat bijgeloof. Als je daar één keer mee begint en het lukt, dan denk je: de stenen zullen mij wel missen met mijn sjaal.’
 
Bron: HLN


TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers