Jeroen Meus bereidt deze week traditiegetrouw Het Nationale Kerstmenu

zondag 17 december 2023
Foto: VRT 1 - © VRT 2023

Jeroen Meus houdt zijn jaarlijkse traditie in ere. Vanaf maandag 18 december tot en met vrijdag 22 december geeft hij het beste van zichzelf voor het veertiende nationale kerstmenu van 'Dagelijkse Kost'.

Van hapje tot dessert bokst hij een geweldig lekker feestmenu in elkaar, met elke dag een uitdagend maar haalbaar kerstrecept. Benieuwd wat er in de feestelijk uitgedoste keuken van 'Dagelijkse Kost' uit de potten getoverd zal worden?


Maandag 18 december: Krabsla met avocado-komkommercoulis, gegratineerde mosselen met pastis en filodeegpakketjes met geitenkaas en vijgen
Jeroen start 'Het Nationale Kerstmenu 2023' met drie eenvoudige maar feestelijke hapjes: krabsla, gegratineerde mosselen en filodeegpakketjes met geitenkaas. De start hebben we alvast niet gemist!

Dinsdag 19 december: Carpaccio van gerookte heilbot met tartaar van knolselder en appel
Het voorgerecht is dit jaar een carpaccio van gerookte heilbot met een frisse tartaar van knolselder en appel. Om het geheel wat volheid te geven, serveert Jeroen er een vinaigrette op basis van gebrande boter bij. De kappertjes zorgen voor extra punch.

Woensdag 20 december: Romige soep van zoete aardappel, dumplings van scampi en limoenbladolie
Als tussengerecht serveert Jeroen een zijdezachte soep van zoete aardappel en kokos met dumplings en een frisse limoenolie. De deegkussentjes zijn gevuld met tartaar van scampi. Er kruipt een beetje werk in, maar het is zo leuk om te maken! En het resultaat mag er ook wezen.

Donderdag 21 december: Hertengebraad Grand Veneur met verse kroketten en witloof
Jeroen gaat voor zijn 'Nationale Kerstmenu' aan de slag met een Franse oerklassieker: hertengebraad 'Grand Veneur'. De term slaat op de wildsaus op basis van rode wijn, rode bessengelei en cognac. Maak er verse kroketten en veel groentegarnituur bij, en je feestmaal is een feit!

Vrijdag 22 december: Red Velvet swiss roll met Noorderkrieken, witte chocolade en slagroom
Het toetje is de kers op de taart van het Nationale Kerstmenu. Ziet deze rolcake er niet fantastisch uit? Het is ook nog eens verrassend simpel. De rolbiscuit is gevuld met mascarponeroom en een lichte pudding met Noorderkrieken. Gewoon maken en scoren!

Veel tijd om te bekomen van dat royale kerstdiner krijgt Jeroen niet. Ook de rest van de kerstvakantie staat volledig in het teken van lekker eten in goed gezelschap. Twee weken lang brengt hij degelijke, winterse kost die warmte brengt op de koudste dagen van het jaar.

'Dagelijkse Kost: Het Nationale Kerstmenu', vanaf maandag 18 december een hele week lang om 18.15 uur op VRT 1.



TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Liefde voor Muziek' (VTM)

In deze slotaflevering komen de artiesten van dit seizoen weer samen en kiezen ze niet alleen hun favoriete songs, maar praten ze ook na over de meest markante momenten van deze jaargang. In de voorbije tien jaar van 'Liefde Voor Muziek' zijn er veel artiesten de revue gepasseerd: van Christoff, Daan, Margriet Hermans tot Bart Peeters en zoveel meer. Ook zij delen in de feestvreugde en halen maar al te graag herinneringen op.

'Liefde voor Muziek', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 21:35
    Amai zeg wauw!
    06:00
    Radio2 op VRT 1: Goeiemorgen, morgen!
  • 21:20
    De vier seizoenen van Bart Moeyaert
    07:30
    Ketnet Junior
  • 21:00
    Geen uitzending
    06:00
    Tik Tak
  • 20:40
    Liefde voor muziek
    05:30
    Geen uitzending
  • 21:40
    Alles Mag Weg
    02:05
    Geen uitzending
  • 21:45
    Zorro
    08:55
    Geen uitzending
  • 20:35
    Ballistic: Ecks vs. Sever
    09:25
    Geen uitzending
  • 21:55
    The X-Files
    15:45
    Married ... With Children
  • 21:15
    Danni Lowinski
    06:00
    Joe
  • 21:15
    Don't Worry, Be Happy
  • 21:40
    Vermist
    02:30
    Neighbours: A New Chapter
  • 21:20
    The First 48
    02:20
    Border Security: Canada's Front Line
  • 21:35
    Ring by Spring
    02:25
    Geen uitzending
  • 21:15
    World's Most Evil Killers
  • 20:30
    Herhalingslus
    08:00
    Wijzer Wonen
  • 21:53
    Zo doe je het!
    05:55
    Sixties To Six
  • 22:00
    Taste of Australia met Hayden Quinn
    02:20
    Peppe's Toscane
  • 21:55
    Premier League Stories
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 22:00
    Happy Valley
    02:30
    Grantchester
  • 21:30
    Transplant
    02:40
    Hudson & Rex
  • 21:32
    Leven naast de dood
    02:29
    NOS Journaal
  • 21:30
    Nieuwsuur
    07:00
    NOS Journaal met gebarentaal
  • 22:04
    Rotown
    02:16
    Sophie & Jeroen