TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM NON-STOP 90sVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7Play CrimeKanaalZMENT TVDOBBIT TVnjam!Play Sports Openvlaamsparlement.tvBBCFirstSTAR ChannelNPO 1NPO 2NPO 3
05:30 Suhoor Stories
Een livestream van een radioprogramma met zeven Islamitische vrouwen. Tijdens de show komen actualiteiten, inspirerende verhalen, handige recepten en de laatste ogenblikken voor het vasten aanbreekt aan bod.
«
»
08:06 Petrus in het land
In De Ark in Ede wordt veel aandacht besteed aan de joodse wortels van het christendom. Dominee Davy Hoolwerf laat zien hoe het christendom en jodendom onlosmakelijk verbonden zijn.
«
»
08:32 De verwondering
Jolanda Doornbos groeide op met twee verstandelijk beperkte ouders. Thuis was het vies en onveilig. Haar grootvader woonde vlakbij, bij hem kon Jolanda wel geborgenheid en liefde vinden. Haar geloof in God was haar tot steun.
«
»
09:02 Ik mis je
De zus Margot van Eric Flantua is de verbindende factor in de familie. Ze schelen vijf jaar en hebben een hechte band, ook als ze allebei ouder worden en eigen gezinnen starten. Dankbaar kijkt Eric terug op de tijd die hij met zijn zus heeft gehad.
«
»
09:19 Bid, bedank, bewonder
Moniek Venhuizen heeft het syndroom van Eisenmenger en het is bijzonder dat ze nog leeft. Ze begon de website chronischgeliefd.nl, waar ze over psychologische en theologische onderwerpen schrijft.
«
»
09:45 Geloofsgesprek
Everard de Jong is hulpbisschop van bisdom Roermond, krijgsmachtbisschop en parochiepriester in Maastricht. Binnenkort viert hij zijn 25-jarig bisschopsjubileum. Het belangrijkste voor hem is verbinding te zoeken met mensen.
«
»
10:00 Eucharistieviering
Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Onze Lieve Vrouw van Lourdeskerk in Bergen op zoom. Celebrant: pastoor Paul Verbeek.
«
»
11:05 Nederland zingt op zondag
Ds. René de Reuver spreekt over een van de leerlingen van Jezus: Tomas. Hij vond het lastig te geloven dat Jezus was opgestaan uit de dood, maar hoe ongelovig was deze Tomas eigenlijk?
«
»
11:30 EO Metterdaad
De 14-jarige Eric uit Rwanda wordt sinds een paar jaar langzaam blind. Gelukkig is er de EO Metterdaad-partnerorganisatie See You, die eens per maand met een oogarts naar afgelegen gebieden reist.
«
»
11:40 De Verandering
Jan Christiaan Nieuwenhuis is zo erg gepest, dat het een wonder is dat hij nog leeft. Als ook zijn huwelijk mislukt, wil hij een einde aan zijn leven maken, maar dan gebeurt er iets bijzonders.
«
»
11:56 Adieu God?
Zonder mensen zou God nooit bestaan en daarom heeft Hij ze geschapen. Met deze paradoxale zin vat cabaretier Jan Beuving samen hoe hij over God denkt. Beuving voelde nooit de behoefte om afscheid te nemen van de kerk en het geloof.
«
»
12:22 Wilde Ganzen
Uitbreiding van een succesvol project in Bangladesh voor kinderen met een beperking en hun ouders. Zij worden nu met de nek aangekeken en de kinderen groeien eenzaam en alleen op.
«
»
12:32 Viva l'Umanità!
Overal verschijnen hekken en muren aan de grenzen van Europa. Tineke Strik, hoogleraar Burgerschap en Migratierecht en Europarlementariër, roept op tot naleving van de mensenrechten en de rechtsstaat.
«
»
13:20 Fryslân Dok
De jonge Fries Lolle Rondaan werd in de oorlog opgepakt en gefusilleerd. Er zijn nu brieven ontdekt, die hij en zijn Amsterdamse vriendin Riek Stork in zijn laatste maanden naar elkaar schreven.
«
»
13:57 Gort over de Grens
In een van de meest onderschatte regio's van Frankrijk volgt Ilja het spoor van het water, bezoekt hij een wijnboer die wijn instraalt met een kristal en trekt de bergen in, op zoek naar kristallen.
«
»
14:50 Zin in morgen
In Moordrecht leert Sosha Duysker vechtvliegeren van oud-wereldkampioen Nardo. Ingeborg restaureert het relikwie van de beschermheilige Sint-Servaas voor de Basiliek in Maastricht.
«
»
15:22 Chazzan (voorzanger) Dolf Aronson
Chazzan (voorzanger) Dolf Aronson ging meer dan een halve eeuw lang de diensten voor in de kleine Nieuwe Kerkstraatsjoel (synagoge) in Amsterdam. Op 100-jarige leeftijd overleed hij.
«
»
16:20 Villa Ramadan
Te gast: Jewaria Gazaele Aznam, Razeen Khattab, Sevval Kayhan, Safoan Mokhtari en Umniya Nasibdar.
«
»
16:50 Socutera
Milieudefensie werkt al vijftig jaar aan een eerlijk en duurzaam Nederland, aan een samenleving waarin de vervuiler betaalt en duurzame oplossingen voor iedereen bereikbaar zijn.
«
»
17:00 NOS Journaal 17.00 uur
Met het laatste nieuws en de weersverwachting.
«
»
17:10 Kruispunt
Terwijl het aantal katholieken ieder jaar daalt en kerk na kerk wordt gesloten, bekeren er jaarlijks ook honderden mensen zich tot het katholieke geloof, zoals bijvoorbeeld het rechts-conservatieve Tweede Kamerlid Nicki Pouw-Verweij.
«
»
17:41 VPRO Boeken
'De bewaring' door Yael van der Wouden verkent de spanning tussen twee vrouwen in naoorlogs Overijssel. En Bart Moeyaerts reflecteert in 'Een ander leven' op zijn moeder en zijn jeugd.
«
»
18:15 Podium Klassiek
Jonge Held-violist Johan Dalene speelt een partita van Johann Sebastian Bach. Anne-Maartje Lemereis brengt het Berlage Saxofoonkwartet, mezzosopraan Karin Strobos en bariton Martijn Cornet mee voor een opleving van de Roaring Twenties.
«
»
19:25 Vroege Vogels
Wekelijks zenden honderden mensen schitterende beelden in voor de rubriek: 'zelf geschoten'. Wie zijn de mensen die deze beelden inzenden? Menno Bentveld spreekt met de inzenders en onderzoekt wat de kracht van de community is.
«
»
20:16 God, Jesus, Trump!
Nergens leeft het eind der tijden zoals in Amerika, vooral in de staat Utah. Ze zijn daar ook massaal fan van Donald Trump. Mocht hij niet verkozen worden, dan is dat voor hen een rampscenario.
«
»
21:07 Metropolis
We duiken in het leven van de dove wereldburger. Wie in Shanghai doof is, vindt niet zo makkelijk een baan. Een tv-kok in Armenië weet voor haar kijkers verborgen te houden dat ze niet horen kan.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
22:07 VPRO Tegenlicht
Veel industrieën zijn uit Europa verdwenen, maar scheepsbouwer Royal Bodewes aan het Winschoterdiep bestaat al ruim 200 jaar. Het bouwt zelfs aan een schip voor een Aziatische klant.
«
»
23:03 De Sociëteit
Inclusieve talkshow waarin met open blik de actualiteit op politiek, maatschappelijk en cultureel gebied wordt doorgenomen.
«
»
23:51 Adieu God?
Net als zijn vader heeft Henk Westbroek een hekel aan geïnstitutionaliseerde religie, maar tegelijkerijd is het Leger des Heils zijn favoriete goede doel en is hij een bewonderaar van religieuze kunst.
«
»
00:24 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
01:02 Buitenhof
Te gast: Geoffrey van Leeuwen, Rob Jetten, Marjan Rintel en Ahmet Polat.
«
»
01:57 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Goeiemorgen Morgen!' (Radio2)

De Ziggo Dome vormt het decor voor een gigantisch muzikaal spektakel met talloze oud-deelnemers aan het Eurovisiesongfestival. In deze aflevering: Mäns Zelmerlöw - 'Heroes', Bobbysocks - 'La det swinge', Rosa Linn - 'Snap', Cornelia Jacobs - 'Hold Me Closer', Ruslana - 'Wild Dances', Edsilia Rombley - 'Hemel en aarde', Gjon's Tears - 'Tout L'univers', The Roop - 'Discotheque', Alessandra - 'Queen of Kings' en Charlotte Perrelli - 'Take Me to Your Heaven'.

'Het Grote Songfestivalfeest', om 21.45 uur op VRT 1.

Dossiers