TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM NON-STOP 90sVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7Play CrimeKanaalZMENT TVDOBBIT TVnjam!Play Sports Openvlaamsparlement.tvBBCFirstSTAR ChannelNPO 1NPO 2NPO 3
00:26 Publieke Werken
Amsterdam, 1888. Een koppige vioolbouwer weigert zijn huis te verkopen aan rijke ondernemers die op dezelfde plek het Victoria Hotel willen bouwen. Samen met zijn neef zoekt hij een uitweg. Ze beramen een plan om het onderste uit de kan te halen.
«
»
02:08 De Nachtzoen
Verhalen voor het slapengaan: volgens podcastmaker Mike van Holsteijn snakken wij ernaar. Hij koestert warme herinneringen aan de verhalen waarmee hij zelf op bed werd gelegd.
«
»
02:21 Nieuwsuur
Na twee weken ongekend geweld zijn zwaarbewapende straatbendes feitelijk de baas in Haïti. Een lokale cameraploeg sprak deze week voor Nieuwsuur met een van de belangrijkste bendeleiders.
«
»
03:09 Nieuwsuur
Na twee weken ongekend geweld zijn zwaarbewapende straatbendes feitelijk de baas in Haïti. Een lokale cameraploeg sprak deze week voor Nieuwsuur met een van de belangrijkste bendeleiders.
«
»
05:30 Suhoor Stories
Een livestream van een radioprogramma met zeven Islamitische vrouwen. Tijdens de show komen actualiteiten, inspirerende verhalen, handige recepten en de laatste ogenblikken voor het vasten aanbreekt aan bod.
«
»
07:59 Rail Away
De reis begint in de prachtige oude binnenstad van León, een stad van meer dan tweeduizend jaar oud en een belangrijke halte op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela.
«
»
08:25 EO Metterdaad
Spoedeisendehulparts en spreker Gor Khatchikyan bezoekt Ruslan en zijn familieleden: Ruslan heeft twee broers verloren en heeft de zorg voor hun vrouwen en kinderen op zich genomen.
«
»
08:40 Tijl in het voetspoor van Richard Wagner
Tijl reist naar het Zwitserse Zürich. Hier woonde Wagner als banneling. Hij is verdreven uit Dresden, omdat hij werd gezocht door de koning vanwege zijn activiteiten als revolutionair. Tijl bezoekt de plekken waar Wagner heeft gewoond en gewandeld.
«
»
09:27 Groenteman op zondag
Een gesprek met Tom Lanoye over zijn bewerking van Macbeth. Kasper van der Laan over zijn culturele en muzikale invloeden. Adriaan van Dis en Olga Zuiderhoek zijn de recensenten van dienst.
«
»
10:24 Podium Klassiek
Hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder adviseert veel samen te zingen. Het Kobra Ensemble zingt 'Tuulet' van Tellu Turkka. Jonge Held-pianist Samuel Frerichs speelt 'Almost like being in Love'.
«
»
11:33 Villa Ramadan
Te gast: Deqa Warsame, Aïsha Sriram, Mhemed Razzouki, Yasmine Bellachi en Saud Jama.
«
»
12:11 De Sociëteit
Directeur van Artsen zonder Grenzen Meinie Nicolai en huisarts Shakib Sana over de medische noodhulp in Gaza. Ruslandcorrespondent Eva Cukier en filmmaker Masha Novikova over het protest rond de verkiezingen in Rusland.
«
»
13:00 NOS Journaal
Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting voor de avond en komende dagen.
«
»
13:12 2 voor 12
Kennisquiz waarin twee duo's twaalf vragen voorgeschoteld krijgen. De quizvragen gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen en de antwoorden geven een sleutel tot het vormen van een twaalfletterwoord dat uiteindelijk de oplossing is van de quiz.
«
»
13:54 Meldpunt
Bewoners van flats waar veel senioren zelfstandig wonen, maken zich zorgen om de brandveiligheid. Moeten er geen aanvullende brandveiligheidseisen gesteld worden aan flats met kwetsbare bewoners?
«
»
14:21 MAX Maakt Mogelijk Helpt
In Moldavië kunnen veel ouderen een staaroperatie niet betalen, waardoor ze blind dreigen te raken. Stichting MAX Maakt Mogelijk financiert een project waardoor veel ouderen toch geholpen worden.
«
»
14:38 De wereld van de Chinezen
In ontmoetingen met zowel Chinezen als Mongolen schetst Ruben een zorgelijk beeld van een land dat democratisch heet te zijn. De lange arm van China reikt helaas makkelijk over de grens.
«
»
15:31 Fryslân Dok
Leeuwarder Kegelclub Acht om de Lange wordt honderd, tenminste, als ze het halen. Ze hebben nog negen leden en die zijn allemaal 70+'er. Kunnen ze blijven bestaan?
«
»
16:04 Kruispunt
Drie projecten strijden om de Kans Inspiratieprijs 2024. Portetten van vrijwilligers die zich onbaatzuchtig inzetten voor kwetsbare medemensen. De projecten zijn Friends4Friends, Casa Migrante en het Haagse Respijthuis Housemartin.
«
»
16:30 De verwondering
Minderbroeder Fer van der Reijken heeft een gelofte van armoede en kuisheid afgelegd, maar hij voelt zich de koning te rijk. "Ik zwem in een oceaan van mensen, maar er is er geen een van mij."
«
»
17:00 NOS Journaal 17.00 uur
Met het laatste nieuws en de weersverwachting.
«
»
17:09 Petrus in het land
Het is feest in de protestantse kerk van Doorn: kinderen knutselen palmpasenstokken voor de optocht. Geknutseld wordt er ook in het repaircafé, waar afgedankte spullen een nieuw leven krijgen.
«
»
17:29 De Verandering
Genae Simelane is vijftien jaar oud als ze zwanger wordt. Moet ze het kindje houden of abortus plegen? Ze vindt het leven ondraaglijk en doet meerdere zelfmoordpogingen. Hoe gaat het nu met haar?
«
»
17:48 Nederland Zingt
De intocht van Jezus in Jeruzalem ging gepaard met veel lofzang en gejuich. Een week later was alles anders. Er klinken liederen van aanbidding tot eer van God.
«
»
18:13 EO Metterdaad
De zevenjarige Grace uit Rwanda heeft langzaam staar ontwikkeld, waardoor ze bijna niets meer ziet. Zij is een van de vele patiënten die langskomt bij dokter Theophile, in een drukbezochte kliniek.
«
»
18:25 Ik mis je
Edwin Hamers en zijn vrouw verliezen twee kindjes. Een nieuwe zwangerschap volgt en wanneer ze dan een gezonde baby mee naar huis mogen nemen, komt de roze wolk die al die jaren uitbleef.
«
»
18:43 Zin in morgen
In Amsterdam gaat Thomas op bezoek bij Ummi voor een bewegingssessie. In Almere hebben houthakkers een zinvolle besteding gevonden in houthakken. Ook bezoeken we de kleinste kapperszaak van Friesland.
«
»
19:15 Kassa
Parkeer-en verkeersboeten worden steeds duurder. Zijn al die opgelegde boetes wel terecht? En steeds meer regio's sluiten kraambureaus, waardoor veel jonge gezinnen zonder kraamzorg komen te zitten.
«
»
20:07 Blauw Bloed
Verslag van het bezoek van koning Willem-Alexander aan Operatie Interflex in het Verenigd Koninkrijk. Verder o.a. een terugblik op het overlijden van koningin Juliana, precies twintig jaar geleden.
«
»
20:38 Gort over de Grens
Via de Route Napoleon trekt Ilja door het hooggebergte. Bij een ruïne vindt hij de originele stoel waarop Napoleon de nacht heeft doorgebracht en leert hij via een familiegeheim hoe je de echte aioli de Provence moet maken.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
22:00 Stand van Nederland: Generatie Next
Steeds meer ondernemers worden het slachtoffer van cybercriminaliteit, met alle gevolgen van dien. Hoe kan dit en belangrijker, hoe kun je jezelf ertegen weren? Menen Seijkens zoekt het uit.
«
»
22:29 Murder in Provence
Marine is van plan Antoine te verrassen met een romantisch weekendje weg in een luxe hotel, maar haar plannen worden opgeschort wanneer Antoine wordt opgeroepen om een moord te onderzoeken in de plaatselijke universiteit in Aix.
«
»
23:57 De Nachtzoen
Een boek schrijven over veerkracht. Schrijver Lisanne van Sadelhoff begon aan dit dappere plan, net toen ze zelf onverwacht in een nieuw dal belandde. Een levenslustige zoektocht zou beginnen.
«
»
00:13 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Ontdek de programma's van vandaag in onze tv-gids.

Dossiers