Het jaaroverzicht van TV-Visie: oktober 2011

donderdag 29 december 2011

Nog enkele kalenderblaadjes te gaan en 2011 zit er helemaal op. Opnieuw zorgden de gebeurtenissen in medialand voor de nodige portie ontspanning. TV-Visie heeft zorgvuldig alle nieuwsfeiten gewikt en gewogen en de meest belangwekkende nieuwtjes zorgvuldig op een rijtje gezet. Tijdens deze laatste dagen van het jaar blikken we nog even terug op voorbije tv-jaar. Vandaag kijken we snel nog even terug naar oktober 2011

Opnieuw een aantal opmerkelijke personeelswissels in oktober. Zo versterkte vtm opnieuw de redactietop van 'Het Nieuws'. Ondertussen wapende de VRT zich verder tegen het mogelijk afscheid van Woestijnvis. Vier Woestijnvissers richtten hun eigen productiehuis op en sloten een overeenkomst met de VRT. Diezelfde VRT verloor ook zijn producer van grote entertainmentshows. Dries Verhaeghe, de man achter onder andere 'Vrienden Van de Veire' trok de VRT-deur achter zich dicht. Bij SBS Belgium vertrok netmanager Kristine Willems.


Dat de helft van de VRT-uitzendingen herhalingen zijn, was niet echt een verrassing meer. De grote verrassing bij de VRT bleek de allereerste uitzending van het nieuwe 'Panorama'. Hasselt en omgeving stond in rep en roer na het verhaal van de klokkenluiders binnen de politiezone Hazodi. Na alle ophef verdedigde de hoofdredactie de uitzending. De redactie van 'Het Journaal' lag eerder op de maand al onder vuur tijdens het proces Ronald Janssen. De VRT besliste dan maar om geen foto's uit het dossier meer te gebruiken tijdens zijn reportages. Nog meer nieuws van 'De Redactie': voor het eerst kreeg de VRT een verkeersanker en de geschorste Robin Ramaekers mocht opnieuw aan de slag.

De beslissing van mediaminister Lieten dat de VRT een derde net kreeg, viel slecht bij de commerciële zenders. Zij beslisten dan maar om haar nieuwe projecten te boycotten. Ondertussen maakte de VRT bekend dat het derde net gelanceerd wordt voor de zomer van 2012.

De eerste uitzending van het nieuwe mediamagazine 'Voor de Show' ging niet onopgemerkt voorbij. Dina Tersago kreeg een ongenode gast op bezoek in de studio. Maar ook de nieuwsdienst bleef niet gespaard van kommer en kwel. Bij de definitieve uitspraak tijdens het proces van Ronald Janssen sms'te 'Het Nieuws' de uitslag te vroeg.

Pech ook voor Canvas en cabaretier Wim Helsen. Het nieuwe 'Geen Probleem' bleek wel een probleem en flopte genadeloos.  Ook bij de VPRO flopte de reeks.

En het waren ook moeilijke tijden voor al wie ooit meegedaan had aan 'Mijn Restaurant!'. Restaurant Exquisa in Hasselt zat in de problemen terwijl de allereerste winnaar zijn Leuvens restaurant sloot en aan de slag ging in Gent. En Karel en Ken van Karnivale in Aalst zagen zich genoodzaakt om de deuren te sluiten.

De rel van de maand kwam uit de hoek van de 'boekskes'. Gène Bervoets daagde Dag Allemaal voor de rechter na een verhaal over zijn zogezegd wangedag op de set van 'Ella'.  Bervoets kreeg op het eind van de maand zijn gelijk.

Maar er vielen ook klappen deze maand. Het verlies van het voetbalcontract leidde tot een omzetdaling bij Belgacom en vtm moest ingrijpen nadat 'Domino - de zoektocht' compleet de mist in ging.

Vrijdag: november 2011


Lees ook:
Het jaaroverzicht van TV-Visie: januari 2011
Het jaaroverzicht van TV-Visie: februari 2011
Het jaaroverzicht van TV-Visie: maart 2011
Het jaaroverzicht van TV-Visie: april 2011
Het jaaroverzicht van TV-Visie: mei 2011
Het jaaroverzicht van TV-Visie: juni 2011
Het jaaroverzicht van TV-Visie: juli 2011
Het jaaroverzicht van TV-Visie: augustus 2011
Het jaaroverzicht van TV-Visie: september 2011

DOSSIER: Het jaaroverzicht van TV-Visie: 2011

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'The Good Doctor' (foto: Videoland - © RTL 2018)

Shaun en Melendez behandelen een terminaal zieke man die het maximale wil halen uit de tijd die hem nog rest, ook al brengt hij zichzelf daarmee in groot gevaar. Morgan behandelt samen met Glassman haar ernstig zieke moeder. De relatie tussen Shaun en Carly wordt steeds intiemer.

'The Good Doctor', om 22.30 uur bij VTM.

Dossiers