CommerciŽle zenders boycotten mediaminister Lieten

zaterdag 29 oktober 2011

De Vlaamse commerciŽle tv-zenders, verenigd in POF, willen niet langer samenwerken met Vlaams mediaminister Ingrid Lieten. Op die manier willen de private omroepen duidelijk maken dat het huidige mediabeleid van de Vlaamse regering enkel en alleen in het belang is van de VRT.

'Ingrid Lieten profileert zich als de minister van de VRT', verklaart Ernest Bujok, voorzitter van de POF. Sinds het afsluiten van de nieuwe beheersovereenkomst voor de VRT is er een kink in de kabel gekomen tussen de mediaminister en de private omroepen.


POF vindt dat de VRT te veel ruimte krijgt om zich verder commercieel te ontwikkelen. Naast de private omroepen zijn ook de regionale zenders en Telenet zeer ontevreden over het beleid van de SP.A-minister.

Lieten zelf ontkent dat ze de VRT zijn zin laat doen. Toch blijft de POF voorlopig bij zijn beslissing om nog langer mee te werken aan het beleid van Lieten. Zo zullen ze niet meewerken aan de oprichting van het Media Innovatie Centrum (MIC) en het Vlaamse Instituut voor Archivering (VIA). Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Bron: De Standaard


Lees ook:
VMMa ontgoocheld in nieuwe beheersovereenkomst VRT

DOSSIER: Nieuwe beheersovereenkomst VRT

volledig dossier
VRT

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Topdokters' (foto: VIER - © SBS Belgium 2019)

Dit seizoen volgt 'Topdokters' prof. Nasser Nadjmi (MKA-chirurg), dr. Marijke De Raes (militair spoedarts), dr. Rťginald Moreels (humanitair chirurg), prof. Guy-Bernard CadiŤre (digestief chirurg), dr. Inge Van Herreweghe (neonatoloog), prof. Willem Ombelet (fertiliteitsarts), prof. Maurice Mommaerts (MKA-chirurg) en dr. Bart Vanderheyden (militair chirurg). Dr. Nadjmi trekt naar Iran om er schisisoperaties uit te voeren. Dr. Ombelet probeert een vrouw te helpen die reeds IVF-behandelingen onderging.

'Topdokters', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers