Wim Naert wordt nieuwe 'chef-in' bij 'Het Nieuws'

dinsdag 25 oktober 2011

Wim Naert, de huidige Oost-Vlaamse correspondent van vtm, 'versterkt' de redactietop van 'Het Nieuws'. Hij wordt de derde 'chef-in' van de nieuwe redactiestructuur. Naert werkte net geen 15 jaar als Oost-Vlaams correspondent. Als chef-in wordt hij collega van An Van Mullem en Tom Dams, die eerder al chef-in werden.

Een zogenaamde chef-in is verantwoordelijk voor het binnenkomende nieuws, het screenen van de bronnen en het overleggen en samenwerken met de correspondenten. Ze zoeken mee uit wat de grote verhalen zijn en ze plannen de agenda.

Aan de 'chef-uit'-kant blijven nog altijd Bert Heyrman, Pieter Lesaffer, Jo Buggenhout en Stef Gits. De nieuwe redactiestructuur, die wordt uitgezet door hoofdredacteurs Nicholas Lataire en Bart Van Doorne, is er gekomen na het vertrek van Jeroen Wils en Peter Denruyter, tot  voor kort respectievelijk chef-in en chef-uit.

Bron: Knack.


TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Q2 logo

Harvard-student Mark Zuckerberg is net gedumpt door zijn vriendin Erica. Terug in het studentenhuis begint hij meteen aan een heuse wraakactie. Samen met zijn beste vriend Eduardo Saverin schrijft hij in n nacht de code voor 'Facemash', een website waar gebruikers uit twee willekeurige studentes kunnen kiezen wie de aantrekkelijkste is. De site is zo populair bij de studenten dat de servers op de campus crashen. Zuckerberg wordt geschorst, maar de tweelingbroers Winklevoss, leden van een prestigieuze studentenclub, zoeken hem op om zijn revolutionaire idee uit te werken.

'The Social Network', film uit 2010 met oa. Justin Timberlake en Andrew Garfield, om 20.35 uur op Q2.

Dossiers