Wim Naert wordt nieuwe 'chef-in' bij 'Het Nieuws'

dinsdag 25 oktober 2011

Wim Naert, de huidige Oost-Vlaamse correspondent van vtm, 'versterkt' de redactietop van 'Het Nieuws'. Hij wordt de derde 'chef-in' van de nieuwe redactiestructuur. Naert werkte net geen 15 jaar als Oost-Vlaams correspondent. Als chef-in wordt hij collega van An Van Mullem en Tom Dams, die eerder al chef-in werden.

Een zogenaamde chef-in is verantwoordelijk voor het binnenkomende nieuws, het screenen van de bronnen en het overleggen en samenwerken met de correspondenten. Ze zoeken mee uit wat de grote verhalen zijn en ze plannen de agenda.

Aan de 'chef-uit'-kant blijven nog altijd Bert Heyrman, Pieter Lesaffer, Jo Buggenhout en Stef Gits. De nieuwe redactiestructuur, die wordt uitgezet door hoofdredacteurs Nicholas Lataire en Bart Van Doorne, is er gekomen na het vertrek van Jeroen Wils en Peter Denruyter, tot  voor kort respectievelijk chef-in en chef-uit.

Bron: Knack.


TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Flikken Rotterdam' (AVROTROS)

Een inbraak bij rechercheur Ben Slachter loopt voor de inbreker fataal af. Zijn partner Stan Vroom steunt zijn collega onvoorwaardelijk, maar vertelt Ben wel de hele waarheid? De Amsterdamse officier van justitie Hein Berg blaast een kroongetuigezaak op en vertrekt naar Rotterdam, waar ze hopen dat hij tot meer teamwerk in staat is. Zijn eerste zaak draait rond twee hooligans die rechercheurs Dries van Weelden en Esther Wegereef gijzelen om zo aan vijf kilo coke te komen. Die opzet mislukt, maar als de hooligans vertellen dat ze de coke nodig hebben omdat hun zusje door zware criminelen wordt vastgehouden, moet Berg beslissen hoe het team het meisje gaat bevrijden.

'Flikken Rotterdam', om 23.15 uur op En.

Dossiers