Derde VRT-net komt er nog voor volgende zomer

vrijdag 14 oktober 2011

Al voor de zomer van 2012 wil de VRT gestart zijn met het nieuwe, derde kanaal. Door dan al met de nieuwe zender te beginnen, vangt de omroep meteen de drukke sportzomer op. In 2012 vinden namelijk zowel het EK voetbal, de Ronde van Frankrijk n de Olympische Spelen plaats.

De krant De Morgen stelt dat de VRT nu al in volle voorbereiding is voor het derde kanaal. De zender moet namelijk op antenne zijn voor de zomer van volgend jaar. Op die manier wil de omroep genoeg capaciteit hebben om alle grote sportevenementen te kunnen uitzenden die volgend jaar plaats vinden.


Een precieze datum is er volgens woordvoerster Brigitte Vermeersch nog niet, maar ze drukt in De Morgen wel de hoop uit om in 2012 'zo snel mogelijk' te kunnen starten.

Bron: De Morgen


Lees ook:
Derde VRT-kanaal doodgeboren kind?
Akkoord over nieuwe beheersovereenkomst VRT
VRT tevreden over nieuwe beheersovereenkomst
VRT

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Flikken Rotterdam' (AVROTROS)

Een inbraak bij rechercheur Ben Slachter loopt voor de inbreker fataal af. Zijn partner Stan Vroom steunt zijn collega onvoorwaardelijk, maar vertelt Ben wel de hele waarheid? De Amsterdamse officier van justitie Hein Berg blaast een kroongetuigezaak op en vertrekt naar Rotterdam, waar ze hopen dat hij tot meer teamwerk in staat is. Zijn eerste zaak draait rond twee hooligans die rechercheurs Dries van Weelden en Esther Wegereef gijzelen om zo aan vijf kilo coke te komen. Die opzet mislukt, maar als de hooligans vertellen dat ze de coke nodig hebben omdat hun zusje door zware criminelen wordt vastgehouden, moet Berg beslissen hoe het team het meisje gaat bevrijden.

'Flikken Rotterdam', om 23.15 uur op En.

Dossiers