Derde VRT-net komt er nog voor volgende zomer

vrijdag 14 oktober 2011

Al voor de zomer van 2012 wil de VRT gestart zijn met het nieuwe, derde kanaal. Door dan al met de nieuwe zender te beginnen, vangt de omroep meteen de drukke sportzomer op. In 2012 vinden namelijk zowel het EK voetbal, de Ronde van Frankrijk n de Olympische Spelen plaats.

De krant De Morgen stelt dat de VRT nu al in volle voorbereiding is voor het derde kanaal. De zender moet namelijk op antenne zijn voor de zomer van volgend jaar. Op die manier wil de omroep genoeg capaciteit hebben om alle grote sportevenementen te kunnen uitzenden die volgend jaar plaats vinden.


Een precieze datum is er volgens woordvoerster Brigitte Vermeersch nog niet, maar ze drukt in De Morgen wel de hoop uit om in 2012 'zo snel mogelijk' te kunnen starten.

Bron: De Morgen


Lees ook:
Derde VRT-kanaal doodgeboren kind?
Akkoord over nieuwe beheersovereenkomst VRT
VRT tevreden over nieuwe beheersovereenkomst
VRT

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Q2 logo

Harvard-student Mark Zuckerberg is net gedumpt door zijn vriendin Erica. Terug in het studentenhuis begint hij meteen aan een heuse wraakactie. Samen met zijn beste vriend Eduardo Saverin schrijft hij in n nacht de code voor 'Facemash', een website waar gebruikers uit twee willekeurige studentes kunnen kiezen wie de aantrekkelijkste is. De site is zo populair bij de studenten dat de servers op de campus crashen. Zuckerberg wordt geschorst, maar de tweelingbroers Winklevoss, leden van een prestigieuze studentenclub, zoeken hem op om zijn revolutionaire idee uit te werken.

'The Social Network', film uit 2010 met oa. Justin Timberlake en Andrew Garfield, om 20.35 uur op Q2.

Dossiers