Bart Suy wordt eerste verkeersanker van de VRT

dinsdag 18 oktober 2011

Bart Suy wordt het allereerste verkeersanker van de VRT. De voormalige supervisor van het Brusselse verkeerscentrum Mobiris gaat vanaf begin november aan de slag bij de vernieuwde VRT-verkeersredactie. Hij wordt de vaste verkeersstem en zal om te beginnen zeker te horen zijn op MNM, maar staat ook klaar voor de andere VRT-radiozenders en de nieuwsdienst.

Na de oprichting van een geïntegreerde verkeersredactie zet de VRT vanaf begin november een nieuwe stap in de vernieuwing van haar berichtgeving over verkeer. Vanaf dan wordt Bart Suy het vaste verkeersanker van de VRT. In eerste instantie, vanaf 21 november, gaat Suy tijdens de ochtendspits aan de slag als verkeersspecialist en als vaste verkeersstem van MNM. Ook bij uitschieters als monsterfiles, vakantie-uittochten en grote incidenten op de weg komt hij in actie. Met de inzet van een vast verkeersanker wil de VRT de weggebruikers nog beter informeren over de verkeerssituatie en een nog betere service bieden. 


Over Bart Suy
Bart Suy (°1976, Sint-Niklaas) beweegt zich al sinds 2007 in de wereld van het verkeer. Als redacteur en later supervisor bij het Brusselse verkeerscentrum Mobiris verwierf hij een diepgaand inzicht in het vergaren en verstrekken van verkeersinformatie. Bij Urgent.fm, FM Brussel en Studio Brussel nam hij bovendien al eerder achter de radiomicrofoon plaats. Binnenkort wordt hij de vaste verkeersstem van MNM en daar kijkt hij erg naar uit: De Vlaamse weggebruiker heeft het niet gemakkelijk. Kilometerslange files zijn al te vaak zijn deel, met ergernis en ongevallen tot gevolg. Het belang van heldere en betrouwbare verkeersinformatie kan daarom niet onderschat worden. Als kersvers VRT-verkeersanker kijk ik ernaar uit om de Vlaming doorheen de verkeersdrukte te loodsen. De vernieuwde VRT-verkeersredactie gaat hard voor het beste verkeersnieuws.

De VRT-verkeersredactie
In oktober 2010 bundelden de VRT en Touring Mobilis de krachten om een nog betere service aan de weggebruikers te bieden. De twee zijn al vijftien jaar partners in verkeer, maar door de nieuwe samenwerking verloopt de garing en verspreiding van verkeersinformatie nog efficiënter en sneller. Touring Mobilis is expert in het verzamelen van verkeersinformatie en beschikt over een uitgebreid netwerk en gespecialiseerde technologie. VRT brengt haar media- en presentatie-ervaring in. De VRT behoudt wel de volledige redactionele eindverantwoordelijkheid voor de verkeersinfo.

 

Bart Suy is vanaf maandag 21 november te horen als verkeersstem op MNM.

Perbericht VRT
http://www.vrt.be

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Q2 logo

Harvard-student Mark Zuckerberg is net gedumpt door zijn vriendin Erica. Terug in het studentenhuis begint hij meteen aan een heuse wraakactie. Samen met zijn beste vriend Eduardo Saverin schrijft hij in n nacht de code voor 'Facemash', een website waar gebruikers uit twee willekeurige studentes kunnen kiezen wie de aantrekkelijkste is. De site is zo populair bij de studenten dat de servers op de campus crashen. Zuckerberg wordt geschorst, maar de tweelingbroers Winklevoss, leden van een prestigieuze studentenclub, zoeken hem op om zijn revolutionaire idee uit te werken.

'The Social Network', film uit 2010 met oa. Justin Timberlake en Andrew Garfield, om 20.35 uur op Q2.

Dossiers