Bart Suy wordt eerste verkeersanker van de VRT

dinsdag 18 oktober 2011

Bart Suy wordt het allereerste verkeersanker van de VRT. De voormalige supervisor van het Brusselse verkeerscentrum Mobiris gaat vanaf begin november aan de slag bij de vernieuwde VRT-verkeersredactie. Hij wordt de vaste verkeersstem en zal om te beginnen zeker te horen zijn op MNM, maar staat ook klaar voor de andere VRT-radiozenders en de nieuwsdienst.

Na de oprichting van een geïntegreerde verkeersredactie zet de VRT vanaf begin november een nieuwe stap in de vernieuwing van haar berichtgeving over verkeer. Vanaf dan wordt Bart Suy het vaste verkeersanker van de VRT. In eerste instantie, vanaf 21 november, gaat Suy tijdens de ochtendspits aan de slag als verkeersspecialist en als vaste verkeersstem van MNM. Ook bij uitschieters als monsterfiles, vakantie-uittochten en grote incidenten op de weg komt hij in actie. Met de inzet van een vast verkeersanker wil de VRT de weggebruikers nog beter informeren over de verkeerssituatie en een nog betere service bieden. 


Over Bart Suy
Bart Suy (°1976, Sint-Niklaas) beweegt zich al sinds 2007 in de wereld van het verkeer. Als redacteur en later supervisor bij het Brusselse verkeerscentrum Mobiris verwierf hij een diepgaand inzicht in het vergaren en verstrekken van verkeersinformatie. Bij Urgent.fm, FM Brussel en Studio Brussel nam hij bovendien al eerder achter de radiomicrofoon plaats. Binnenkort wordt hij de vaste verkeersstem van MNM en daar kijkt hij erg naar uit: De Vlaamse weggebruiker heeft het niet gemakkelijk. Kilometerslange files zijn al te vaak zijn deel, met ergernis en ongevallen tot gevolg. Het belang van heldere en betrouwbare verkeersinformatie kan daarom niet onderschat worden. Als kersvers VRT-verkeersanker kijk ik ernaar uit om de Vlaming doorheen de verkeersdrukte te loodsen. De vernieuwde VRT-verkeersredactie gaat hard voor het beste verkeersnieuws.

De VRT-verkeersredactie
In oktober 2010 bundelden de VRT en Touring Mobilis de krachten om een nog betere service aan de weggebruikers te bieden. De twee zijn al vijftien jaar partners in verkeer, maar door de nieuwe samenwerking verloopt de garing en verspreiding van verkeersinformatie nog efficiënter en sneller. Touring Mobilis is expert in het verzamelen van verkeersinformatie en beschikt over een uitgebreid netwerk en gespecialiseerde technologie. VRT brengt haar media- en presentatie-ervaring in. De VRT behoudt wel de volledige redactionele eindverantwoordelijkheid voor de verkeersinfo.

 

Bart Suy is vanaf maandag 21 november te horen als verkeersstem op MNM.

Perbericht VRT
http://www.vrt.be

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Flikken Rotterdam' (AVROTROS)

Een inbraak bij rechercheur Ben Slachter loopt voor de inbreker fataal af. Zijn partner Stan Vroom steunt zijn collega onvoorwaardelijk, maar vertelt Ben wel de hele waarheid? De Amsterdamse officier van justitie Hein Berg blaast een kroongetuigezaak op en vertrekt naar Rotterdam, waar ze hopen dat hij tot meer teamwerk in staat is. Zijn eerste zaak draait rond twee hooligans die rechercheurs Dries van Weelden en Esther Wegereef gijzelen om zo aan vijf kilo coke te komen. Die opzet mislukt, maar als de hooligans vertellen dat ze de coke nodig hebben omdat hun zusje door zware criminelen wordt vastgehouden, moet Berg beslissen hoe het team het meisje gaat bevrijden.

'Flikken Rotterdam', om 23.15 uur op En.

Dossiers