Verlies voetbalcontract leidt tot omzetdaling Belgacom

zaterdag 29 oktober 2011

Het verlies van het voetbalcontract aan concurrent Telenet weegt op de resultaten van telecomreus Belgacom. De groep zag zijn omzet tijdens het derde kwartaal met bijna 3 procent zakken. Voorlopig is het niet helemaal duidelijk of Telenet dan echt scoort met het voetbalcontract. Beide telecombedrijven zijn bijzonder voorzichtig met het geven van concrete cijfers.

Toch verklaart Belgacom dat het minder televisiekijkers is kwijtgespeeld dan verwacht. In totaal zouden eind september 8.100 klanten hebben afgehaakt. Veel van deze klanten gingen met het volledige pakket over naar Telenet.


Toch komt Belgacom niet met meer concrete cijfers naar buiten. Voetbalfans kunnen op Belgacom nog terecht voor vijf minder matchen uit de eerste klasse. Volgens Belgacom-woordvoerder Jan Margot wordt er nu meer gekeken omdat het gratis is. Het exacte aantal wou hij niet kwijt.

De Sporting Telenet-zenders hebben ruim 171.000 kijkers, een verdubbeling in vergelijking met eind september 2010.  Maar hoeveel kijkers er exact bijkwamen door het binnenhalen van het voetbalcontract, wou men ook bij Telenet niet kwijt. Een aantal klanten heeft immers afgehaakt na de prijsverhoging van het kabelabonnement. Begin oktober moeten de Telenetklanten 4.4% extra ophoesten. Blijkbaar heeft die verhoging heel wat abonnees gekost. Telenet is in 2011 al 59.000 kabelabonnees verloren.

In totaal telt Telenet nu 2.2 miljoen kabelabonnees, waarvan 1.36 miljoen ook digitale televisie hebben. Belgacom heeft ondertussen al 1.14 miljoen tv-klanten, maar Belgacom is dan ook actief over heel België terwijl Telenet alleen Vlaanderen en Brussel bedient. Andere televisieaanbieders kunnen voorlopig nog maar magere resultaten voorleggen. Zo zou Mobistar eind september slechts 27.000 televisieklanten tellen.

Bron: De Standaard

DOSSIER: Voetbalcontract 2011-2014 naar Telenet

volledig dossier
Belgacom

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Lance' (foto: VIER - © SBS Belgium 2020)

'Lance' vertelt het verhaal over de opkomst van de Amerikaanse wielrenner Lance Armstrong, zijn strijd met teelbalkanker, zijn zeer succesvolle carrière, zijn zeven opeenvolgende Tour de France-zeges én zijn val nadat hij opbiechtte dat hij betrokken was bij een van de grootste dopingschandalen aller tijden. Het deed de wielersport op zijn grondvesten daveren. Waar liep het fout? En hoe kon dit schandaal zo lang onder de radar blijven? Armstrong deelt zijn waarheid met het grote publiek. Ook heel wat mensen uit de wielerwereld komen aan bod.

'Lance', om 21.30 uur op VIER.

Dossiers