TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM NON-STOP 90sVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7Play CrimeKanaalZMENT TVDOBBIT TVnjam!Play Sports Openvlaamsparlement.tvBBCFirstSTAR ChannelNPO 1NPO 2NPO 3
01:07 De Nachtzoen
Theoloog Andries Knevel heeft een vast avondritueel dat hij liever niet helemaal prijsgeeft.
«
»
01:22 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
01:53 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
08:07 Petrus in het land
Dertig jaar na de burgeroorlog in Rwanda zijn de trauma's van angst en haat nog niet geheeld. Kerken spelen een belangrijke rol in de verzoening en opbouw van het land, gesteund door Kerk in Actie.
«
»
08:32 De verwondering
Zangeres Karima el Fillali keerde zich lange tijd af van haar islamitische wortels, tot ze ontdekte dat ze onlosmakelijk deel van haar uitmaken. Nu zingt ze Arabische mystieke liederen.
«
»
09:03 Ik mis je
Programma waarin er met mensen op begraafplaatsen wordt gepraat over het verlies. Niet alleen is er aandacht voor de overledenen, maar ook wordt gepraat over hoe je met verlies om kan gaan.
«
»
09:20 Bid, bedank, bewonder
Ieder mens wil geliefd, gehoord en gezien worden en daarom schiet Astrid Feddes dak- en thuisloze jongeren te hulp. Ze legt uit aan Marleen hoe ze daarbij wordt geïnspireerd door de Bijbel.
«
»
09:45 Geloofsgesprek
De cirkel is rond. Meer dan veertien jaar geleden begon Leo Fijen aan de geloofsgesprekken en zo'n 700 gesprekken verder stopt hij ermee, in dankbaarheid. Leo gaat in zijn laatste gesprek bij emeritus-bisschop Frans Wiertz langs.
«
»
09:59 Eucharistieviering
Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Heilig Hart van Jezuskerk te Roermond. Celebrant: pastoor Carlos Martinez.
«
»
11:05 Nederland zingt op zondag
Soms kan het donker zijn om ons heen, maar het licht van Gods grootheid, van Zijn liefde en vreugde overwint de duisternis. Krachtige woorden, waar dr. Almatine Leene bij stil staat.
«
»
11:31 EO BEAM Kerkdienst
Mag God weer de belangrijkste zijn in je leven? Die vraag stelt spreker Job Vink.
«
»
11:58 EO Metterdaad
Programma waarin aandacht gevraagd wordt voor hulpverleningsprojecten. Er worden al tientallen projecten wereldwijd gefinancierd.
«
»
12:01 De Kist
Rapper Glen Faria bleef erg kalm na het overlijden van zijn broer. Dat hij wel degelijk rouwt, blijkt als hij te kampen krijgt met paniekaanvallen en rugklachten. Hij besluit de rouw te lijf te gaan.
«
»
12:28 Wilde Ganzen
Een belangrijke vakschool voor jongeren in Burkina Faso zit zonder stroom. Met de aanleg van zonnepanelen kan de timmeropleiding van start.
«
»
12:37 Jan Janszoon, Piraat van de wereld
In Marokko maakt Jan Janszoon in zijn nieuwe hoedanigheid van Mourad Raïs een verbazingwekkende carrière. Hij wordt admiraal van de haven van Salé, het huidige Rabat, en zal zich ontpoppen tot een van de grootste zeehelden van Marokko.
«
»
13:33 Fryslân Dok
Alle Jong zoekt in zijn kunst naar grote betekenis achter kleine verhalen uit het verleden.
«
»
14:08 Verborgen verleden
Tijdens de reis door het militaire verleden van zijn voorouders reist de voormalig leider van D66 Alexander Pechtold naar het hart van Europa. Het is alsof zijn vader over zijn schouder meekijkt en met Alexander meereist.
«
»
14:59 Zin in morgen
Thomas gaat langs bij Mirjam, een van de weinige vrouwelijke sjamanen in Nederland. De 95-jarige Barbara vertelt haar levenslessen. Modeontwerper Sepehr heeft zijn plek gevonden in Hoorn.
«
»
15:28 De Boeddhistische Blik: Kan ik de wereld veranderen?
In het westen is onze individuele vrijheid heilig en gewaarborgd. Maar is dat nog wel zo in onze gedigitaliseerde samenleving? Opslaan van onze identiteitsgegevens, big data en algoritmes zijn steeds vaker de instrumenten van een verdienmodel.
«
»
16:26 Nooit te laat
Kitlyn Tjin A Djie weet hoe belangrijk het is dat grootouders aan kleinkinderen de nog niet vertelde verhalen vertellen. We zien hoe Kitlyn aan haar kleinzoon Milan en andere kleinkinderen liefdevol haar oude familietradities overbrengt.
«
»
16:52 Socutera
Er zijn ruim 650 erkende goede doelen in Nederland. Zij voldoen aan strenge kwaliteitseisen, getoetst door toezichthouder CBF. Aan een erkend goed doel kan je gerust geven. Kijk op: geefgerust.nl.
«
»
17:00 NOS Journaal 17.00 uur
Met het laatste nieuws en de weersverwachting.
«
»
17:10 Kruispunt
Portret van katholieke vrouwen die vertellen over hun positie in de Rooms Katholieke-Kerk. Hebben zij de wind mee door uitspraken van paus Franciscus die de rol van vrouwen prominenter wil maken?
«
»
17:41 VPRO Boeken
Murat Isik vertelt over zijn roman 'In de mist van Golden Gate Park', een epische vertelling over de zoektocht naar vrijheid en autonomie. Schrijver en theatermaker Rinske Bouwman vertelt over 'Een soort eelt', haar tragikomische debuutroman.
«
»
18:15 Podium Klassiek
Pianist Djuwa Mroivili en contrabassist James Oesi spelen naast Brahms, Dvorak en Gershwin, ook muziek van James Coleridge Taylor, Florence Beatrice Price en William Grant Still. Violist Emma van der Schalie vertelt over humor in de muziek.
«
»
19:24 Groenteman op zondag
Uitgever Mai Spijker over 'De Wetten'. Astrid Kersseboom en Joost Oomen zijn recensenten van dienst. Cabaretier, muzikant en theaterregisseur Jeroen Woe in de rubriek Teenage Kicks.
«
»
20:22 De wereld van de Chinezen
China heeft in Laos hele dorpen verplaatst voor een snelle trein en het financiert talloze dammen op de Mekong en haar zijrivieren. Ruben bezoekt bewoners die hier de gevolgen van ondervinden.
«
»
21:06 Metropolis
De ruimte spreekt tot de verbeelding. Een groepje Armeense wetenschappers focust zich liever op de kosmos in plaats van op de spanningen in hun land en Venzha is overtuigd van het bestaan van ufo's.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
22:05 Danny and the Americans
Maandelijks steken honderden migranten illegaal de Amerikaanse grens over vanuit Mexico. Danny gaat mee op patrouille met een rechtse militie die eigenhandig deze wetsovertreders opspoort.
«
»
22:38 De Sociëteit
Inclusieve talkshow waarin met open blik de actualiteit op politiek, maatschappelijk en cultureel gebied wordt doorgenomen.
«
»
23:23 De Kist
Na een traumatiserende gebeurtenis in haar jeugd besluit schrijfster Saskia Noort zichzelf het zwijgen op te leggen. Pas tientallen jaren later vertelt ze haar verhaal. Dit voelt als een herrijzenis.
«
»
23:53 Raising a School Shooter
Sommige ouders worden geconfronteerd met de zware realiteit dat hun kind de dader was van een schietpartij op school. Deze documentaire vertelt diep persoonlijke verhalen van schuld, ontkenning, verantwoordelijkheid, verdriet, vriendschap en liefde.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Eenmaal Andermaal' (VTM)

Op de enorme rommelmarkt van Maastricht zorgen Jacques en Axel voor een 'Tien om te zien'-reünie tussen Anne De Baetzelier en Willy Sommers. Deze keer staan Anne en Willy niet naast elkaar, maar tegenover elkaar. Anne vormt een duo met Axel, terwijl Willy met Jacques op zoek gaat naar verborgen parels.

'Eenmaal, Andermaal', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers