TVgids - njam!

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM NON-STOP 90sVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7Play CrimeKanaalZMENT TVDOBBIT TVnjam!Play Sports Openvlaamsparlement.tvBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
01:30 De Gastentafel
Peppe Giacomazza bereidt verschillende gerechtjes die je enkel af hoeft te werken op het moment dat de gasten binnen zijn. De rest van de avond is het ook voor de gastvrouw- of heer alleen nog maar genieten.
«
»
02:15 Het Weekmenu
Johan Segers maakt een vierdaags weekmenu dat perfect is voorbereid. Hij bereidt croque met wijting en garnaal, gehaktbrood met wortelstoemp, boontjes met zacht gekookte eieren en zure ajuinsaus en navarin van lam met lentegroenten.
«
»
03:00 De Eregast
In het prachtige heuvelland verwelkomen Peppe, Dominque en Jeroen Driesterrenchef Tim Boury als eerste eregast. Ze verwennen hun culinaire held met een feestelijk menu en polsen naar de toekomst en de druk die bij drie sterren komt kijken.
«
»
03:50 Soep!
De chefs maken een wortel-pompoensoep en een koude Spaanse looksoep.
«
»
04:05 A la carte
Alain en zijn dochter Kelly zijn gek op kipkrotten, een variant op kaas-en garnaalkroketten, maar dan met een iets andere vulling. Ze houden ervan om samen in de keuken te staan en willen van Johan weten hoe ze de perfecte kipkroket moeten maken.
«
»
04:25 Peppe's Toscane
Peppe kookt met de baccala die hij op de ochtendmarkten van Mercato Centrale gevonden heeft.
«
»
04:45 Streetfood
Een Mengelmoes aan streetfood keukens, dat belooft Minglemush in Den Haag. Straatvoedsel fan Lynn neemt er een kijkje achter de schermen bij enkele kraampjes en gaat ook zelf aan de slag in haar eigen streetfoodkraam.
«
»
05:25 De Eregast
Peppe, Dominique en Jeroen zitten op hete kolen want ze ontvangen vandaag een culinaire vrouw in hun midden. Sepideh Sedaghatnia: wijnsommelier en eigenares van haar eigen gastrobar. Zij krijgt vandaag drie heerlijke gangen voorgeschoteld.
«
»
06:15 Hidden Gems
Tante Tid en haar drie zussen koken kleverige bamboerijst op een traditionele manier. Ondanks de modernisering blijft tante Tid vastberaden. Voor haar gaat het niet alleen om geld verdienen, maar is het ook een band met haar wortels.
«
»
07:00 De Garde van Gert
Gert Verhulst krijgt feestelijk bezoek van chef Piet Huysentruyt. Geen frieten of kroketten op het feestmenu van Piet, maar wel smaakvolle linzen. De chef verbaast Gert met een verrassende rucolamayonaise en gefrituurde rijstvellen.
«
»
07:35 Snel, Makkelijk & Lekker
Vandaag legt Jelle Beeckman een lekker stukje varkensvlees op het bord. Belgisch vlees met Belgische appels én Belgische aardappelen.
«
»
08:00 de Chalet, 3 chefs, een feest
Dominique Persoone, Peppe Giacomazza en Roger van Damme trekken naar de Ardennen voor een culinaire vakantie. Samen bereiden ze feestgerechten voor het ontbijt, de lunch en het diner. Hun bereidingen zijn culinair, origineel en overheerlijk.
«
»
08:45 Bal National Zomereditie
Zomereditie van 'Bal National', waarin Wim Ballieu heerlijke gerechten met gehaktballen bereidt.
«
»
09:15 De wereld op je bord
Thali is de pikantere, Indische versie van kleine smakelijke gerechtjes. Hanne maakt speciaal voor foodies die genieten van een iets spannendere, vurigere keuken deze heerlijke gerechten klaar.
«
»
09:40 De Sterrenkaart
Chef Koen Somers werkt intussen al vele jaren in de keuken. In zijn restaurant Kristalijn serveert hij hedendaagse gerechten van hoog niveau. In 2013 kreeg het restaurant zijn eerste Michelinster.
«
»
10:05 Taste of Australia met Hayden Quinn
Hayden begint in Queensland's Granite Belt, bezoekt Twisted Gum Wines, en een lavendelboerderij.
«
»
10:35 Taste of Australia met Hayden Quinn
Hayden is in Brisbane en gaat op jacht naar epische paddenstoelen die in de stad worden gekweekt, leert over de wijngeschiedenis van Brisbane bij City Winery en praat bij met chef-kok Louis Tikaram.
«
»
11:00 Guillaume's Paris
Franse chef Guillaume Brahimi gaat naar Parijs voor een culinaire reis door de stad.
«
»
11:25 Guillaume's Paris
Franse chef Guillaume Brahimi gaat naar Parijs voor een culinaire reis door de stad.
«
»
11:55 Over (h)eerlijke groenten
Johan Segers is vandaag te gast bij Ben van De Pleynhoeve, een aspergeteler uit Herentals. Op het menu staan asperges met snijbonen en tempura van asperges. Daarna serveert Johan de asperges met morieljes, garnalen en kwarteleitjes.
«
»
12:35 Karola's Kitchen
Helemaal Belgische kost. Helemaal veggie. Absoluut comfy en vooral: echt goed. Dat is wat Karolien vandaag maakt: balletjes in tomatensaus. Ze gebruikt vegan gehakt en veel pompoen en paprika. Die roostert ze en verwerkt ze ook in zacht-zoete hummus.
«
»
13:00 De Eregast
Vandaag ontvangt de heilige njam-drievuldigheid dé driesterrenchef van Antwerpen: Viki Geunes. Op het menu staan een rondje appels plukken en drie heerlijke gerechten: Italiaanse tartaar, hertenkalf Rossini en crème brûlée van witte chocolade.
«
»
13:55 De Sterrenkaart - Nederland
In 1982 begon chef Danny samen met zijn vrouw Helena een afhaalchinees in het Brabantse dorp Sint Willebrord. Ruim dertig jaar later is het familierestaurant getransformeerd tot een Aziatisch fine dining restaurant dat in 2018 een Michelinster kreeg.
«
»
14:25 De Sterrenkaart
Een tocht langs acht Belgische sterrenzaken en een boeiende blik op het culinaire verhaal van de chef achter het sterrenrestaurant. De chefs geven een inkijk in hun keukengeheimen en presenteren hun eigen signatuurmenu.
«
»
14:55 Het Weekmenu
Peppe Giacomazza bereidt visballetjes met een frisse salade, gevuld gehaktbrood met aubergines, gnudi van ricotta met groene groentjes en pasta met ribbetjes en tomatensaus.
«
»
15:40 Soep!
Dit keer op het menu: bloemkoolsoep (creme Dubarry) en looksoep met spek.
«
»
16:00 Guillaume's Paris
Franse chef Guillaume Brahimi gaat naar Parijs voor een culinaire reis door de stad.
«
»
16:25 Guillaume's Paris
Franse chef Guillaume Brahimi gaat naar Parijs voor een culinaire reis door de stad.
«
»
16:55 Nuances
Thierry Theys maakt een eigenwijze vegetarische combinatie met parmezaanse kaas en kruidencake.
«
»
17:20 Taste of Australia met Hayden Quinn
Hayden gaat naar Sunshine Coast en begint in het achterland bij Maleny Dairies. Via de geweldige ambachtelijke bierscène van de Sunny Coast, flanst hij uiteindelijk een verse garnaalschotel op het strand van Mooloolaba in elkaar.
«
»
17:50 Ainsley Eats The Streets
Ainsley reist naar IJsland, waar hij kennismaakt met visrecepten en de cuisine van de Vikingen.
«
»
18:40 Ottolenghi's Mediterranean Feast
Yotam's reis begint met een bezoek aan een ongewoon openluchtrestaurant. Yotam bezoekt ook een joods restaurant dat Tunesische gerechten met een draai serveert. Daar maakt hij kipgehaktballetjes met mais, geserveerd met een pittige citroensalsa.
«
»
19:25 Het Weekmenu
Steffi Vertriest maakt een vierdaags weekmenu dat perfect is voorbereid. Ze bereidt kip in sinaasappelsaus met quinoawok, zalm in rode curry met limoengras, een Marokkaans stoofpotje met zoete aardappel en quinoa met pesto en een eitje.
«
»
20:05 De Sterrenkaart
Een bezoek aan het restaurant van chef Michaël Vrijmoed in hartje Gent. Hij bewijst dat hij dé veggie-chef is met zijn creatie van zilveruitjes en een verrassend gerecht op basis van rode biet.
«
»
20:40 Taste of Australia met Hayden Quinn
Hayden Quinn gaat op pad in het noorden van Nieuw-Zuid Wales, bezoekt Southview Orchard en John's geweldige vijgen, gaat langs bij Tweed Real Food. En Dave en Bianca veranderen de Aussie vleesindustrie met hun gras-gevoerde rundveebedrijf.
«
»
21:05 Streetfood
Spicy taco's, loaded fries, bakjes vol Oosterse goodies: dat is streetfood. Vandaag start streetfoodie Lynn in haar Hometown Amsterdam en gaat ze bij de hippe Market 33 heerlijk food from the streets ontdekken en ook zelf klaarmaken.
«
»
21:45 Pasta & Risotto
Jan Tournier maakt pasta met mosselen en spinazie en Steffi maakt quinotto met tomatensaus.
«
»
22:05 De Garde van Gert
Gert Verhulst roert in de potten met chef Johan Segers. De chef bakt paling en maakt er een lekkere puree van spinazie en kruiden bij. Binnen de kortste keren staat er zo een heerlijk bord paling in 't groen klaar.
«
»
22:40 Puur Oosters - Japans
In deze aflevering maakt chef Ivan Verhelle de bentobox klaar. Deze lunchbox bestaat uit een aantal kleine vakjes, die door de Japanse huisouders worden opgevuld met verschillende evenwichtige hapjes, en wordt meegegeven naar school of naar het werk.
«
»
23:00 Guillaume's Paris
Franse chef Guillaume Brahimi gaat naar Parijs voor een culinaire reis door de stad.
«
»
23:25 Guillaume's Paris
Franse chef Guillaume Brahimi gaat naar Parijs voor een culinaire reis door de stad.
«
»
23:55 Ottolenghi's Mediterranean Feast
Yotam's reis begint in Marokko's meest levendige stad, Marrakech. Daar ontdekt hij de geheimen van de tajine, verkent het met geconserveerde citroenen doordrenkte straatvoedsel en gaat uit eten in de grootste gemeenschappelijke eetzaal van de stad.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo Kleurt je dag

Koala Buster Moon en zijn talentvolle groep van artiesten bereiden hun meest extravagante optreden ooit voor in een wereldstad vol entertainment, glitter en glamour. Er is echter één probleem: de show kan alleen doorgaan als Clay Calloway, 's werelds grootste rockster die al jaren een teruggetrokken leven leidt, bereid is om mee te doen aan het spektakel.

'Sing 2', film uit 2021 ùet oa. Reese Witherspoon, om 20.30 uur op VTM.

Dossiers