Nieuwe editie van 'Iedereen tegen Kanker' op En

maandag 20 maart 2017

'Kom op tegen Kanker' en En slaan de handen in elkaar en geven het startschot voor een nieuwe editie van 'Iedereen tegen Kanker'. Samen roepen zij heel Vlaanderen op om in de maand april massaal in actie te komen, en dat van Adinkerke tot Maaseik.

Alle Vlamingen, alle verenigingen, alle gezichten en stemmen van de VRT worden aangespoord om uit hun sloffen te schieten en geld in te zamelen om kanker te voorkomen, te bestrijden en te verzachten. Het is een echte oproep tot solidariteit want kanker blijft nog steeds een van de grootste problemen in gezondheidsland.

Iedereen kan deelnemen aan een actie of zelf een actie op poten zetten. Er is ook een 'rospot' en Marleen Merckx zet iedereen aan om ros geld in te zamelen tegen kanker. Vanaf nu kan je een gratis 'rospot-sticker' halen bij KBC, Colruyt of Okay. Die sticker kleef je op een bokaal, een pot of blik en daarna kan je hem met rosse muntjes vullen.

De voorstelling van deze actie gebeurde in aanwezigheid van Jean-Jacques Cassiman, voorzitter Kom op tegen Kanker, Marc Michils, algemeen directeur, en de boegbeelden van de campagne Frank Deboosere, Marleen Merckx en Maarten Vangramberen. 

Elk jaar krijgen bijna 41.000 Vlamingen de diagnose kanker, dat zijn 112 nieuwe patiënten per dag. Kanker maakt geen onderscheid en kan iedereen treffen. Al meer dan 25 jaar zet 'Kom op tegen Kanker' zich in met het ultieme doel een wereld zonder kanker en met de opbrengst van 'Iedereen tegen Kanker' is de droom alweer een stapje dichterbij.

In het kader van 'Iedereen tegen Kanker' doen verschillende programma's actie op het scherm. 'Blokken' zet zijn beste beentje voor en onder de noemer topacteurs tegen kanker nodigt Ben Crabbé zowel aanstormend talent als gevestigde waarden uit. In de paasvakantie nemen Cath Luyten en Bart Peeters het even over van Lieven Van Gils in 'Van Gils & Gasten'. Bart neemt het de eerste week, van 3 tot 6 april, over en zal die week ook zijn steentje tot de actie bijdragen.

Op zondag 23 april zendt Eén een special uit van 'De 3 Wijzen' ten voordele van 'Kom op tegen Kanker'. Voor deze speciale aflevering kruipen, nu de '3 grijzen', Walter Grootaers, Jacques Vermeire en Gerty Christoffels, nog eens in hun rol van vroeger.

Uiteraard zullen onder het motto 'Iedereen tegen Kanker' nog andere initiatieven vanuit de VRT volgen.

Met 'Iedereen tegen Kanker' wordt uiteraard ook iedereen bedoeld. Iedereen in Vlaanderen kan een actie opstarten om geld in te zamelen. Elke actie dient wel geregistreerd te worden via http://www.iedereentegenkanker.be.

De verzamelde centen dienen om kanker te vermijden, te bestrijden en te verzachten. Het orgelpunt van de actie is de liveshow op Eén op zondag 30 april. In de show komen verschillende mensen langs, zowel patiënten als naasten, onderzoekers en verzorgenden. Op het einde van de show wordt bekend gemaakt hoeveel geld de 'Iedereen tegen Kanker'-campagne opbracht.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo n logo V3 n V3

Terwijl de Slag bij Waterloo woedt, merkt Becky dat oorlog niet per se betekent dat er geen geld kan worden verdiend. Jos wil vertrekken en probeert Amelia te overtuigen mee te gaan. Na een vertraging door hevige regenval komt de strijd tussen het leger van Napoleon en de Britse troepen in een beslissende fase. Wanneer de strijd gestreden is, gaan Becky en Rawdon naar Londen. Dobbin zoekt Amelia een laatste keer op.

'Vanity Fair', om 21.50 uur op En.

Dossiers