TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM NON-STOP 90sVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7Play CrimeKanaalZMENT TVDOBBIT TVnjam!Play Sports Openvlaamsparlement.tvBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
23:10 Black Snow
Wanneer een tijdcapsule wordt geopend en een geheim aan het licht komt, wordt rechercheur James Cormack op het spoor gezet van een moordenaar uit een zaak uit 1994 die nooit is opgelost.
«
»
04:16 Opium op Oerol
In het plaatsje Oerol vindt het jaarlijkse muziek-, kunst- en theaterfestival plaats. Er wordt gepraat met verschillende gasten en de makers van het festival.
«
»
04:46 De Nachtzoen
De nachten zijn intens voor Mirjam Klerks. De zorgen spoken door haar hoofd, maar vinden rust in de liefde die ze van haar zorgintensieve kinderen ontvangt. Zij laten haar ziel en stem zingen.
«
»
04:53 Nieuwsuur
Ook nieuwe PVV-kandidaat omstreden. Wilders schoof vervolgens Faber naar voren als nieuwe minister. Faber staat bekend als een hardliner op het gebied van asiel en in 2020 gebruikte ze het woord 'omvolking'.
«
»
08:04 Vroege Vogels
Tussen de watermolens van de Dommel ziet Menno Bentveld beekprikken en prachtige graslanden. Door de lucht vliegen grote gele kwikstaarten, wielewalen en halfgevlekte eendagsvliegen.
«
»
08:52 Holland Festival
Nadia Moussaid bespreekt met muzikant-producer Sor en actrice-theatermaakster Romana Vrede de thema's van het festival. Met de spotlights op o.a. Dries Verhoeven, Jia-Yu Corti en Naomi Velissariou.
«
»
09:56 Jekels Jacht
Diederik Jekel gaat de omtrek van de aarde meten. En dat doet hij zoals de Nederlander Willebrord Snellius dat 400 jaar geleden al deed. Een baanbrekend experiment dat de wereld heeft veranderd.
«
»
10:45 Joanna Lumley's Specerijenroute
Tijdens het laatste deel van haar reis bezoekt Joanna Lumley Zanzibar, het specerijeneiland van Afrika, en Jordanië. Haar reis eindigt bij een van de wereldwonderen, de oude stad Petra.
«
»
11:39 De reis van de Indiërs
In 1972 vestigden de ouders van Narsingh zich in Rotterdam. In gesprekken met zijn ouders wordt duidelijk waarom zijn ouders hebben besloten in Nederland te blijven en wat dat heeft betekend voor hun Hindoestaans-zijn.
«
»
12:17 Jezus van Nazareth verovert de wereld
Kefah reist verder in de voetsporen van Petrus, die in Rome arriveert in een tijd van vervolgingen. De christenen hebben het zwaar onder keizer Nero.
«
»
13:00 NOS Journaal
Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting voor de avond en komende dagen.
«
»
13:14 2 voor 12
Kennisquiz waarin twee duo's twaalf vragen voorgeschoteld krijgen. De quizvragen gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen en de antwoorden geven een sleutel tot het vormen van een twaalfletterwoord dat uiteindelijk de oplossing is van de quiz.
«
»
13:58 Meldpunt
Wie diabetes heeft moet, ongeacht de leeftijd, iedere vijf jaar tegen flinke kosten het rijbewijs vernieuwen. Diabetes Vereniging Nederland vindt dit onterecht en overbodig. Elles de Bruin spreekt hierover met Edith Mulder.
«
»
14:32 Dwars door de Lage landen
Arnout doorkruist de Westhoek, waar hard werd gevochten tijdens WO I. De sporen van de frontlinie zijn nog duidelijk zichtbaar. Dan komt na 1.000 lange kilometers het eindpunt in zicht.
«
»
15:29 Fryslân Dok
In 1975 begon een strijd tussen twee sloepen in de lange en zware tocht van Harlingen naar Terschelling. Ondertussen is de HT Race uitgegroeid tot het grootste sloeproei-evenement van Nederland.
«
»
16:03 Kruispunt
De werkdruk onder priesters in Nederland blijft toenemen. Een burn-out is ook in deze beroepsgroep geen zeldzaamheid. Drie priesters over werkdruk, roeping en het gevoel altijd aan te moeten staan.
«
»
16:30 De verwondering
Veertig jaar lang was Awraham Soetendorp rabbijn in Den Haag. Zijn eerste levensjaren bracht hij door op een onderduikadres. Sindsdien stelt hij zijn leven in dienst van de vrede.
«
»
17:00 NOS Journaal 17.00 uur
Met het laatste nieuws en de weersverwachting.
«
»
17:08 Petrus in het land
Advent begint: een tijd vol verwachting. In het Drentse Roden opent de Catharinakerk haar deuren. Dominee Walter Meijles vertelt over het belang van uitkijken naar de dingen die je leuk vindt.
«
»
17:30 De Verandering
Rhodé Meijer botst met haar auto tegen een boom en verliest haar twee zoontjes. Haar dochter wordt voor het leven gehandicapt. Hoe kan je als mens verder na zo'n heftige gebeurtenis?
«
»
17:45 EO Metterdaad
Calvince werkt dagelijks in de goudmijnen in zijn dorp in Kenia. Het maakt hem niet rijk: de verdiensten gaan naar zijn oudste broer, zodat hij naar school kan. Maar wat voor toekomst gaat Calvince tegemoet?
«
»
18:00 NOS Journaal 18.00 uur
Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en het weer.
«
»
18:15 EenVandaag
Actualiteitenprogramma met het laatste nieuws en achtergronden uit binnen- en buitenland. Via het EenVandaag Opiniepanel kunnen 50.000 leden hun stem laten horen en reageren op actuele thema's.
«
»
18:50 Nederland Zingt
God is schepper van al wat leeft en wat kun je blij en verwonderd raken van hoe mooi Hij alles maakte. Tegelijkertijd hebben wij ook zorg te dragen voor het leven op aarde. Daarover zingen we samen met Schrijvers voor Gerechtigheid.
«
»
19:22 Paramaribo Pepers
Noni verdiept zich in de creoolse keuken met tante Helen, een zus van Noni's vader. De opa van Noni werkte bij een bauxiet- en aluminiumbedrijf, dat een complexe rol speelde in Suriname.
«
»
20:00 NOS Journaal 20.00 uur
Het laatste nieuws over gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en de weersverwachting voor de avond en de komende dagen.
«
»
20:28 In de voetsporen van de Jaren 70
De glans gaat er eind jaren 70 af. Het feest verzuurt. Blowende hippies worden creperende junks. Jongeren dansen de ellende weg op de wilde feesten van dj Eddy De Clercq, een droomwereld waarin je kan ontsnappen aan werkloosheid en woningnood.
«
»
21:15 Nu te Zien!
Paleis Het Loo richt zijn blik op bloemen in de tentoonstelling Bloom. Directeur van Museum Voorlinden Suzanne Swarts bekijkt de veelzijdige inspiratie die kunstenaars vanaf de 17e eeuw tot nu halen uit de bloem.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
22:07 The Capture
Rechercheur Rachel Carey onderzoekt de moord op een man die door een onzichtbaar figuur lijkt te zijn vermoord. Een politicus uit kritiek op een Chinees softwarebedrijf, met alle gevolgen van dien.
«
»
22:52 The Capture
Politicus Isaac Turner wordt in een schuilhuis verborgen, zonder toegang tot communicatiemiddelen. Dan verschijnt hij op televisie, als voorstander van de Chinese gezichtsherkenningssoftware Xanda.
«
»
23:44 2Doc
Schilderachtig portret van een groep oude mannen die samen met hun trouwe honden in Italië jagen naar de zeldzame, witte Alba-truffel.
«
»
01:04 De Nachtzoen
Long Covid heeft het leven van chronische optimist Tiffany Nuijten totaal veranderd. Toch heeft dat haar blik niet verduisterd en blijft ze lichtpuntjes zien. Ze legt ons op bed met een sprankelende aanmoediging.
«
»
01:19 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
01:57 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Kotmadam' (VTM)

Odilon wil na zijn dood zijn organen afstaan. Samen met Hugo registreert hij zich als donor. Gentil vangt dit op en denkt ten onrechte dat Odilon zijn testament aan het opstellen is. Hij alarmeert meteen Jeanne. Weet zij al dat Odilon nog maar enkele weken te leven heeft?

'De Kotmadam', om 18.20 uur op VTM.

Dossiers