TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM NON-STOP 90sVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7Play CrimeKanaalZMENT TVDOBBIT TVnjam!Play Sports Openvlaamsparlement.tvBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
02:06 Nieuwsuur
Hoorzitting ministers * Spanningen tussen IsraŽl en Libanon * Hoe kunnen boeren omgaan met extreem weer?
«
»
02:53 Nieuwsuur
Hoorzitting ministers * Spanningen tussen IsraŽl en Libanon * Hoe kunnen boeren omgaan met extreem weer?
«
»
08:13 Vroege Vogels
't Roegwold ontwikkelde zich van oude landbouwgrond tot nieuwe, natte natuur. Menno Bentveld klimt in een hoogspanningsmast om een nieuwe bewoner in Groningen te bewonderen: de raaf.
«
»
09:01 Het geheim van de meester
ThťrŤse Schwartze maakte als hofschilder van de Oranjes furore met een portret van de 7-jarige prinses Wilhelmina in pastelkrijt. Thijs zoekt in de archieven naar informatie over de vergulde lijst.
«
»
09:59 Jekels Jacht
Diederik Jekel duikt in de wereld van Willem Kolff, de Nederlandse arts die tijdens de Tweede Wereldoorlog de allereerste kunstnier maakte. En die gaat Jekel ook proberen te maken.
«
»
10:47 Joanna Lumley's Specerijenroute
Joanna Lumley bezoekt het Afrikaanse eiland Madagaskar. Hier ontdekt ze de geheimen van een van de duurste specerijen ter wereld: vanille.
«
»
11:41 De reis van de IndiŽrs
De reis van Narsingh gaat verder naar Suriname. De IndiŽrs die met de boot in Suriname arriveerden, werden eerst in een depot ondergebracht, het zogenaamde koeliedepot.
«
»
12:17 Jezus van Nazareth verovert de wereld
Petrus is de bekendste discipel van Jezus. Kefah begint zijn zoektocht in het recent opgegraven BetsaÔda, aan het Meer van Galilea, waar Petrus' wieg stond. Hij vervolgt zijn reis naar AntiochiŽ, waar Petrus verschillende sporen heeft nagelaten.
«
»
13:00 NOS Journaal
Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting voor de avond en komende dagen.
«
»
13:13 2 voor 12
Kennisquiz waarin twee duo's twaalf vragen voorgeschoteld krijgen. De quizvragen gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen en de antwoorden geven een sleutel tot het vormen van een twaalfletterwoord dat uiteindelijk de oplossing is van de quiz.
«
»
13:55 Meldpunt
Hoewel de verkoop van het slaapmiddel DroomSap officieel verboden is in Nederland, is het middel verkrijgbaar in buitenlandse webshops. Wat zijn de voor- en nadelen en is het veilig te gebruiken?
«
»
14:30 Dwars door de Lage landen
Arnout doorkruist de Demervallei en komt aan in de Vlaamse Ardennen, het decor van de Vlaamse wielerklassiekers. In Geraardsbergen ruilen Arnout en zijn vrienden hun wandelschoenen in voor een koersfiets om de legendarische Muur te beklimmen.
«
»
15:28 Frysl‚n Dok
Is er toekomst voor het bezinningstoerisme in Noord-Nederland? Bart Kingma loopt met andere deelnemers het Ziltepad en slaapt onderweg in kleine kerkjes in Noord-Groningen en Friesland.
«
»
16:03 Kruispunt
Pater Hugo Beuker woont al meer dan twintig jaar als kluizenaar in het afgelegen noorden van Groningen. Waarom maakte hij deze bijzondere levenskeuze en wat brengt het kluizenaarsbestaan hem?
«
»
16:29 De verwondering
Susanne Duijvestein kwam tot de conclusie dat ze werk wilde maken van haar grote passie: de dood. Ze begon als begrafenisondernemer met een eigen visie: 'Ik wil in onze westerse context een ander licht schijnen op de dood en rouw.'
«
»
17:00 NOS Journaal 17.00 uur
Met het laatste nieuws en de weersverwachting.
«
»
17:09 Petrus in het land
De Domkerk in Utrecht is onlosmakelijk verbonden met Sint-Maarten. Dominee Willem Roskam vertelt het bijzondere verhaal van Sint-Maarten en gemeenteleden laten zien dat je rijker wordt door te delen.
«
»
17:33 Soep, Sores en Soelaas
In het Buursteunpunt, waar Bert van Leeuwen meeloopt, ontmoet hij Jan. Jan is een man die zich zorgen maakt en veel eenzaamheid ervaart. Hij heeft een passie voor verzamelen, maar zijn huis is zo vol dat het zorgen baart.
«
»
18:04 Nederland Zingt
Iedereen is welkom bij God. Onder Zijn vleugels ben je veilig. Als we het over 'thuis' hebben, mogen we ook uitzien naar het Hemelse thuis. Hoe dat zal zijn, weet niemand. Toch mogen we erover zingen.
«
»
18:29 EO Metterdaad
Faustia is moeder van drie kinderen en werkt als kapster in Kigali, de hoofdstad van Rwanda. Doordat ze doof is, heeft ze drie traumatische bevallingen meegemaakt. Het lukte niet zich te concentreren op het liplezen.
«
»
18:46 Zin in morgen
Op het strand in gaat Kim-Lian 5Ritmes dansen, de 95-jarige Barbara vertelt haar levenslessen en weer of geen weer: Chan geeft al meer dan 35 jaar elke dag tai chi-les in het Oosterpark in Amsterdam.
«
»
19:19 Paramaribo Pepers
Noni bezoekt tante Rita, die haar leert hoe je een lekkere Hindostaanse maaltijd bereidt. De grootouders van tante Rita kwamen begin vorige eeuw als contractarbeiders uit India aan in Suriname.
«
»
19:58 Met Bromet naar hondencursus
'Mijn hond is alles'. De hond wordt ook wel de beste vriend van de mens genoemd. In sommige levens eist de hond zo'n hoofdrol op, dat er weinig ander leven meer overblijft. Hoe ver gaat de band tussen mens en dier?
«
»
20:35 In de voetsporen van de Jaren 70
Philip spreekt een groepje scholieren van toen over hun eerste demonstratie bij kerncentrale Doel. We maken voor het eerst een oorlog mee op televisie: de Vietnamoorlog. We protesteren en verwelkomen met open armen de Vietnamese bootvluchtelingen.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
22:09 Focus Special
Sinds de bouw van de Deltawerken is het Grevelingenmeer afgesloten van de Noordzee. Marine bioloog en onderwaterfilmer Hilmar Derksen duikt er al zijn hele leven en maakt zich zorgen.
«
»
22:59 The Sixth Commandment
Het ware beeld komt aan het licht wanneer de politie van Thames Valley een onderzoek opent en hun hoofdverdachte nadert, waarbij ze onderweg een aantal alarmerende ontdekkingen doen.
«
»
23:55 The Sixth Commandment
De zaak komt voor de rechtbank en de families van de slachtoffers ontdekken de waarheid over wat er met hun dierbaren is gebeurd als er nieuwe onthullingen naar voren komen.
«
»
00:54 De Nachtzoen
Het verliezen van een dierbare leeftijdsgenoot was ingrijpend. Waar vind ik een handleiding voor het rouwen om een vriend, vroeg student Sarah Leeuwenstein zich af.
«
»
01:10 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
01:48 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Play Crime logo

Jesse Stone is een voormalig rechercheur moordzaken uit LA die de grote stad heeft ingeruild voor een baan als politiecommandant in het rustige vissersdorpje Paradise. Hij doet zich echter nog steeds te goed aan zijn twee favoriete dingen: whisky en vrouwen. Wanneer hij een oude moordzaak heropent, ontdekt hij het ene schokkende feit na het andere. Hij begrijpt steeds beter waarom deze zaak in de doofpot werd gestopt.

'Jesse Stone: Sea Change', film uit 2007 met oa. Tom Selleck, om 22.00 uur op Play Crime.

Dossiers