VT4 haalt Wout Bru terug naar Vlaanderen!

dinsdag 6 november 2007

Topchef Wout Bru ruilt eind november zijn keuken in de Provence voor een kookshow met Felice. Dit gloednieuwe kookprogramma zal in het voorjaar van 2008 op VT4 te zien zijn. Ons Kookboek is een vaste waarde in elke Vlaamse keuken, maar deze traditionele gerechten zijn toe aan een opfrissings- en verjongingskuur. Wout en Felice slaan op VT4 de handen in elkaar voor een culinaire makeover van klassieke Belgische gerechten, een oppepper qua smaak en een gedurfde presentatie.

K


onijn met pruimen, witloof in de oven...de originele versie van deze gerechten heeft haar pluimen al lang verdiend. Toch verrast Wout Bru met zijn inventiviteit de smaakpapillen en geeft hij een ware face-lift aan het gerecht...maar welke versie is het lekkerst?

Met twee Michelinsterren achter zijn naam, heeft Wout Bru zijn strepen in de keuken al verdiend. De jonge Wout Bru trok, samen met zijn vrouw Suzy, naar de Provence om daar het kleine "Le Bistrot d'Eygalières" te starten. Op enkele jaren tijd maakte hij van deze bistro een culinair mekka waar vandaag de jetset elkaar ontmoet. De reservaties van Brad Pitt en Angelina Jolie werden op het laatste nippertje geannuleerd, maar zijn kookkunsten werden wel al gesmaakt door Hugh Grant, Isabelle Adjani, Rod Stewart en Victoria Beckham. Indrukwekkend in het curriculum van deze topchef is dat hij niet alleen de jongste kok is die ooit een Michelinster kreeg, hij is ook de enige Vlaming in Frankrijk die deze eer te beurt viel. Intussen heeft Wout Bru ook een eigen lijn van kant-en-klare maaltijden bij Delhaize en is hij de auteur van verschillende culinaire boeken.  

Met zijn tien jaar culinaire radio-, televisie- en schrijfervaring, waaronder 1000 seconden, de 'Happy Cooker' en de publicatie van verschillende kookboeken, is keukenprins Felice de ideale gangmaker voor Wout zijn kookkunsten. Hij animeert het geïnteresseerde publiek van fijnproevers en geeft interessante kooktips voor de kijker. Een BE, een Bekende Eter met culinaire ervaring beoordeelt de "voor" en "na" - de traditionele of  de vernieuwde versie. 

Nieuw is dat Felice en Wout  op VT4 koken in een bijzonder mooie ruimte, waar het publiek rond een kookeiland zit en als het ware deelneemt aan een culinaire workshop. In plaats van een steriele tv-studio mag het publiek van dichtbij meegenieten. The Ballroom in Diest, een omgebouwde oude bioscoopzaal, is de uitgelezen plaats voor deze culinaire ervaring. 

Als je bij de opnames aanwezig wil zijn, en je bent tussen 18 en 40 jaar en bovendien geïnteresseerd in koken, stuur dan snel een mailtje naar publiek@sultansushi.be. Alle details over uren en locatie ontvang je snel.

De opnames gaan door op 26, 28, 29, 30 november en 1 & 2 december, telkens van 13h tot 20h.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Terwijl de strandredders de drukte in en rond het water in goede banen proberen te leiden, krijgen ze te maken met een man die van de golfbreker is gevallen en niet meer kan opstaan. Inspecteurs Thomas en Marco van de lokale politie in Oostende krijgen een oproep voor een vechtpartij, maar raken niet meteen ter plaatse. De vrijwilligers van de Blankenbergse zeereddingsdienst krijgen melding van een zeiljacht met een afgebroken mast. Er is een gezin aan boord. Hoe sneller ze ter plaatse zijn, hoe beter. Maar de zware zee maakt de reddingsoperatie er niet makkelijker op.

'De Kust is Veilig', om 21.30 uur op VIER.

Dossiers